Maximale korting met een collectieve zorgverzekering van Promovendum

Iedereen kan zich aansluiten bij een collectief om te profiteren van korting op de Promovendum zorgverzekering. Daarnaast ontvang je een kortingbedrag door het eigen risico te verhogen. 

Collectiviteitskorting Promovendum

Bij Promovendum kan iedereen gebruik maken van collectiviteitskorting op de zorgverzekering. Op het basispakket ontvang je 5% collectieve korting. Normaal gesproken is de maandelijkse premie  €121,30 bij een eigen risico van €385,-. Na aftrek van de collectiviteitskorting bedraag dit nog €115,50 per maand. 

Verhoog je eigen risico en krijg € 240,- korting

Je kunt het eigen risico desgewenst verhogen naar € 885,-. Wanneer je ervoor kiest het eigen risico maximaal te verhogen ontvang je € 20,- korting per maand. Per jaar bespaar je hiermee dus € 240,- op de kosten van de zorgverzekering van Promovendum.

Bereken hier de premie met maximale korting op de Promovendum zorgverzekering >

Bij Promovendum kun je zelf kiezen in welk ziekenhuis je behandeld wilt worden. Ook kies je zelf naar welke apotheek, huisarts of tandarts je gaat. 

Basisverzekering Promovendum

De vergoedingen die in het basispakket gedekt worden zijn landelijk bepaald. Op de pagina vergoedingen basispakket lees je welke zorgkosten door de basisverzekering vergoed worden. 

Studentenzorgverzekering Promovendum

Naast de reguliere basisverzekeringen biedt Promovendum ook een voordelige studentenzorgverzekering. Vanaf 2020 kun jij deze basisverzekering aanvullen met datgene wat je nodig hebt. De opties zijn: Buitenland, Fysio, Anticonceptie en/of Tandarts. Bij het selecteren Fysio, tandarts en buitenland dekking ontvang je ook nog eens extra combinatiekorting op jouw zorgpremie. Geen aanvullende verzekering toevoegen? Dat kan natuurlijk ook. In beide gevallen krijg je vanaf 2020 een tandongevallen verzekering cadeau van Promovendum. Zo ben jij tot €10,000,- verzekerd voor tandartskosten na een ongeval. Op deze pagina vind jij meer informatie over Kortingen Zorgverzekering voor Studenten & Jongeren

Aanvullende verzekeringen Promovendum

Met een aanvullende verzekering van Promovendum ben je uitgebreid verzekerd tegen de kosten van fysiotherapie, brillen en eventuele zorg in het buitenland. Promovendum biedt vier aanvullende verzekeringen aan waar je een keuze uit kunt maken, namelijk: Primair, Royaal, Ideaal en Excellent.

Primair

De aanvullende verzekering Primair is de goedkoopste van de vier aanvullende pakketten. Voor €8,90 per maand heb jij recht op de volgende vergoedingen:

 • Anticonceptie.
 • Spoedeisende zorg (wereldwijd).
 • 80% tot €100,- vergoeding voor alternatieve geneeswijzen. (€30,- per behandeling).
 • 6 behandelingen Fysiotherapie, Cesar en Mensendieck.

Royaal

Het aanvullende pakket Royaal is net iets uitgebreider dan de bovenstaande verzekering. Voor €13,90 per maand vergoedt Promovendum het volgende:

 • Anticonceptie
 • Spoedeisende zorg (wereldwijd)
 • 80% tot €200,- vergoeding voor alternatieve geneeswijzen. (€30,- per behandeling).
 • 9 behandelingen Fysiotherapie, Cesar en Mensendieck.

Ideaal

De derde aanvullende verzekering van Promovendum kost maandelijks €27,90 en vergoedt het volgende:

 • Anticonceptie
 • Spoedeisende zorg (wereldwijd)
 • 100% tot €500,- vergoeding voor alternatieve geneeswijzen. (€30,- per behandeling).
 • 20 behandelingen Fysiotherapie, Cesar en Mensendieck.
 • 50% van de eigen bijdrage voor Kraamzorg

Excellent

De laatste en duurste aanvullende verzekering die Promovendum aanbiedt is Excellent. Voor €59,90 premie per maand vergoedt de zorgverzekeraar het volgende:

 • Anticonceptie
 • Spoedeisende zorg (wereldwijd)
 • 100% tot €500,- en 70% tot €750 vergoeding voor alternatieve geneeswijzen. (€30,- per behandeling).
 • 40 behandelingen Fysiotherapie, Cesar en Mensendieck.
 • 50% van de eigen bijdrage voor Kraamzorg

Tandartsverzekeringen Promovendum

Voor de tandartskosten die niet door het basispakket vergoed worden kun je een van de drie tandartsverzekeringen afsluiten. Promovendum biedt de volgende drie tandartsverzekeringen aan: Primair, Royaal en Optimaal. Het grootste verschil tussen deze pakketten is het maximaal bedrag dat jaarlijks gedeclareerd kan worden.

Primair

Met de tandartsverzekering Primair wordt 100%  tot €250,- vergoed van de kosten voor behandeling bij de tandarts, mondhygiënist, endodontolog en parodontoloog. Voor deze verzekering betaal je maandelijks €15,90.

Royaal

Royaal is de iets duurdere tandartsverzekering die Promovendum aanbiedt. Maandelijk betaal je €29,90 premie voor deze verzekering en er wordt 100% tot €500,- vergoed van de kosten voor behandeling bij de tandarts, mondhygiënist, endodontoloog en parodontoloog.

Optimaal

Voor de duurste tandartsverzekering van Promovendum, Optimaal, betaal je maandelijks €43,90 premie. In ruil daarvoor heb je recht op 100% vergoeding tot €500,- en 70% vanaf €500,- voor behandeling bij de tandarts, mondhygiënist, endodontoloog en parodontoloog. 

Gratis Tandongevallen dekking Promovendum

Vanaf 2020 krijg je een tandongevallenverzekering cadeau bij jouw basisverzekering. Hierdoor ben jij tot €10,000,- verzekerd voor tandartskosten na een ongeval. 

Eigen risico

Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen wanneer je gebruik maakt van zorg die onder het basispakket valt. Na betaling van het eigen risico van € 385,- worden de zorgkosten vergoed. Het eigen risico kun je vrijwillig met maximaal € 500,- verhogen. Het voordeel hiervan is dat je korting op de zorgpremie ontvangt. Het verhogen van het eigen risico wordt aangeraden voor mensen die niet veel zorgkosten verwachten te maken.

Zorgpremiekorting.nl