Achmea

In de Nederlandse markt voor zorg zet het concern Achmea de toon met een marktaandeel van bijna 30%. Dit staat gelijk aan ruim 4,8 miljoen klanten. Het grootste zorglabel van Achmea is het Zilveren Kruis met 3,5 miljoen verzekerden. Ook biedt Achmea een voordeligere verzekering aan van het Zilveren Kruis, namelijk ZieZo. Daarnaast zijn FBTO en Pro Life ook onderdeel van Achmea. Het Zilveren Kruis is op haar beurt weer risicodrager voor verzekeraar De Friesland en Interpolis.VGZ

Coöperatie VGZ is met ruim 4 miljoen verzekerden, verspreid over meerdere labels, de op twee na grootste in Nederland. VGZ heeft op dit moment zo’n 23% marktaandeel. Bij VGZ zelf zijn er ruim 2,1 miljoen Nederlanders verzekerd. VGZ staat voor Zinnige Zorg, wat betekent dat zij opereren zonder winstoogmerk. Haar ultieme doel is het garanderen van goede, betaalbare en zinnige zorg voor haar klanten. Andere bekende/onderliggende zorgverzekeraars zijn Univé, BeSured, Promovendum en Bewuzt. CZ

CZ-groep staat voor een goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor iedere inwonende van Nederland. Op dit moment staan zij op plek drie met een marktaandeel van 20% wat gelijk staat aan 3,7 miljoen klanten in Nederland. De CZ-groep beheert zorglabels CZ, Just, OHRA en Nationale Nederlanden. Menzis

Menzis is een groot zorgconcern met zo’n 2,2 miljoen verzekerden in Nederland. Onder het concern vallen drie onderliggende verzekeraars: Menzis, Anderzorg en HEMA. Ook beheert Menzis een collectiviteitslabel, genaamd PMA. Verzekeraar Menzis is de op drie na grootste in Nederland. Samen beschikken zij over 14% marktaandeel.


Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid is een regionale zorgverzekeraar die dicht bij de mensen wil staan. Het zorgverzekeringconcern is relatief klein binnen de markt met zo’n 2,8%. Afgerond zijn er 485.000 mensen verzekerd bij Zorg en Zekerheid. Onder Zorg en Zekerheid valt ook het label AZVZ.


ONVZ

ONVZ is een onafhankelijke specialist in zorgverzekeringen. Er zijn zo’n 415.000 verzekerden die ondergebracht zijn bij vier labels: ONVZ, PNOzorg,VvAA en Jaaah Dit resulteert in een relatief klein marktaandeel van zo’n 2,6%. De vier labels staan bekend om hun ruime keuzevrijheid, vriendelijke klantenservice en goede kwaliteit. 


ASR

ASR is een grote Nederlandse verzekeringsmaatschappij die veel verschillende verzekeringen aanbiedt. ASR beheert twee zorglabels, namelijk De Amersfoortse en internetverzekeraar Ditzo. Bij elkaar opgeteld hebben zo’n 415.000 mensen een verzekering afgesloten bij ASR. Het concern heeft momenteel 2% marktaandeel in handen.  


Salland Zorgverzekeraar

Al ruim 160 jaar heeft Salland Zorgverzekeraar  aandacht voor mensen en hun gezondheid. Salland streeft als kleine verzekeraar de grootste bijdrage te leveren aan het betaalbaar houden van de zorg. Voorheen was de organisatie bekend onder de naam Eno en beheerde ze ook het label ZorgDirect. Zorgverzekeraar Salland voert nu het hoofdlabel onder haar eigen naam en voert daarnaast het kleine label HollandZorg voor buitenlandse medewerkers die tijdelijk voor werk naar Nederland komen. 


Zorgpremiekorting.nl