Achmea

In de Nederlandse markt voor zorg zet concern Achmea de toon met een marktaandeel van bijna 30%. Dit staat gelijk aan zo’n 5 miljoen klanten. Het grootste zorglabel van Achmea is het Zilveren Kruis met 3,5 miljoen verzekerden. Ook biedt Achmea een voordeligere verzekering aan van het Zilveren Kruis, namelijk ZieZo. Daarnaast zijn FBTO, Avéro Achmea, Pro Life en OZF ook onderdeel van Achmea.  Het Zilveren Kruis is op haar beurt weer risicodrager voor verzekeraar De Friesland en Interpolis.VGZ

Coöperatie VGZ is met zo’n 4 miljoen verzekerden, verspreid over 13 labels, de op twee na grootste in Nederland. Zij hebben op dit moment zo’n 23,3% marktaandeel. Bij VGZ zelf zijn er ruim 2,1 miljoen Nederlanders verzekerd. VGZ staat voor Zinnige Zorg, wat betekent dat zij opereren zonder winstoogmerk. Hun ultieme doel is het garanderen van goede, betaalbare en zinnige zorg voor haar klanten. Andere bekende/onderliggende zorgverzekeraars zijn Univé, Bewuzt IZA en IZZ. 


CZ

CZ-groep streeft naar een goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor iedere inwonende van Nederland. Met een marktaandeel van 20,4%, wat gelijk is aan zo’n 3,5 miljoen klanten, zijn zij het op drie na grootste zorgconcern in Nederland. De CZ-groep beheert zorglabels CZ en Just. CZ is de op twee na grootste zorgverzekeraar in Nederland en is risicodrager voor de Nationale Nederlanden en OHRA. Menzis

Menzis is een groot zorgconcern met zo’n 2,3 miljoen verzekerden in Nederland. Onder het concern vallen drie onderliggende verzekeraars: Menzis, Anderzorg en HEMA. Ook beheert Menzis een collectiviteitslabel, genaamd PMA. Verzekeraar Menzis is de op drie na grootste in Nederland. Samen beschikken zij over 13,2% marktaandeel.


Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid is een regionale zorgverzekeraar die dicht bij de mensen wil staan. Het zorgverzekeringconcern is relatief klein binnen de markt met zo’n 2,8%. Afgerond zijn er 500.000 mensen verzekerd bij Zorg en Zekerheid. 


ONVZ

ONVZ is een onafhankelijke specialist in zorgverzekeringen. Er zijn zo’n 445.000 verzekerden die ondergebracht zijn bij drie labels: ONVZ, PNOzorg en VvAA. Dit resulteert in een relatief klein marktaandeel van zo’n 2,6%. De drie labels staan bekend om hun ruime keuzevrijheid, vriendelijke klantenservice en goede kwaliteit. 


ASR

ASR is een grote Nederlandse verzekeringsmaatschappij die veel verschillende verzekeringen aanbiedt. ASR beheert twee zorglabels, namelijk De Amersfoortse en internetverzekeraar Ditzo. Bij elkaar opgeteld hebben zo’n 335.000 mensen een verzekering afgesloten bij ASR. Het concern heeft momenteel 1,9% marktaandeel in handen.  


iptiQ

IptiQ is een relatief nieuwe speler op de Nederlandse zorgmarkt, maar heeft toch 1,2% marktaandeel. Moederconcern Swiss Re, heeft al meer dan 150 jaar ervaring in risico-overdracht. Dit betekent dat iptiQ ondersteund wordt door de sterke financiële positie en expertise van Swiss Re. Onder iptiQ vallen verzekeringslabels Promovendum, Besured en National Academic. Zo’n 210.000 mensen zijn ondergebracht bij deze drie labels. 


Eno

Al meer dan 155 jaar heeft Eno aandacht voor mensen en hun gezondheid. Eno streeft als kleine verzekeraar de grootste bijdrage te leveren aan het betaalbaar houden van de zorg. Eno beheert twee zorgverzekeraars, namelijk: Salland en ZorgDirect. Zorgverzekeraar Salland biedt een regionale naturapolis terwijl ZorgDirect een nationale restitutiepolis aanbiedt. Tenslotte beheert Eno een label voor buitenlandse medewerkers die tijdelijk in Nederland komen werken, genaamd HollandZorg. 


Zorgpremiekorting.nl