Goedkoopste zorgverzekering 2021: € 86,38 per maand.

De zorgverzekeraars strijden ieder jaar weer voor de titel “Goedkoopste zorgverzekering”. Dit jaar mag zorgverzekeraar ZieZo zichzelf de goedkoopste zorgverzekering noemen. Bij ZieZo betaal je maandelijks namelijk € 87,25 voor de ZieZo Selectief basisverzekering, wanneer je voor het maximale vrijwillig eigen risico van € 885,- kiest. 
Daarnaast is er bij ZieZo in 2021 ook nog een extra korting van 1% mogelijk indien je voor een jaarbetaling kiest in plaats van maandelijkse overboekingen. In plaats van €1.047,- (12 x € 87,25) betaal je dan €1.036,53 per jaar Dit levert je nog een extra besparing op van ruim een tientje. Reken je de zorgpremie bij jaarbetaling terug per maand dan betaal je dus €86,38 per maand. Dat is de laagst mogelijke zorgpremie in 2021 in Nederland. 

Ziezo Selectief

Ziezo Selectief is een budgetpolis die wordt aangeboden door Zilveren Kruis. De zorg wordt volledig vergoed van zorgverleners die een contract met ZieZo hebben en van ziekenhuizen die door ZieZo zijn gekozen. Omdat het een budgetpolis is, is er een beperkere keuze uit het aantal zorgverleners dan bij een naturapolis of een restitutiepolis. Daarnaast vergoedt ZieZo ook 75% van de gemaakte kosten die gemiddeld worden gerekend door zorgverleners zonder contract en niet geselecteerde ziekenhuizen. 

ZieZo basis

ZieZo Basis is de andere basisverzekering die de zorgverzekeraar aanbiedt. Ook deze basisverzekering is scherp geprijst, waardoor ook deze in de top 3 goedkoopste zorgverzekeringen is geëindigd. Voor de ZieZo basisverzekering betaal je een maandelijkse premie van €112,25 bij een eigen risico van €385,-. Als jij besluit om je eigen risico te verhogen naar €885,- bedraagt jouw maandelijkse premie €90,25. Op jaarbasis betekent het dat je €1.083,- (12 x €90,25) kwijt bent aan zorgpremie. Betaal jij je premie in een keer? Dan bespaar je bij ZieZo nog 1% per jaar. Daarmee kom je uit op een jaarlijkse premie van €1.072,17. Jouw maandelijkse premie komt dan neer op €89,35. 

Met de ZieZo basis verzekering heb je recht op een vergoeding bij alle ziekenhuizen en alle zorgverleners die een contract hebben gesloten met ZieZo. Bij zorgverleners zonder contract wordt 75% van het gemiddelde tarief vergoed. 

Prijsvechter ZieZo

De zorgverzekeringen van ZieZo zijn onderdeel van Zilveren Kruis en op de markt gebracht om de concurrentie met andere zorgverzekeraars aan te gaan. ZieZo biedt een budgetpolis aan en een naturapolis met scherpe premies. 
Door volledig online alles te regelen is ZieZo in staat om kosten laag te houden en aantrekkelijke zorgpremies aan te bieden. Dit betekent wel dat het bij ZieZo niet mogelijk is om de zorgverzekering op papier af te sluiten. 

Basisverzekering Anderzorg

Ook zorgverzekering Anderzorg heeft het rijtje goedkoopste zorgverzekeringen bereikt met haar basisverzekering. Een basisverzekering bij Anderzorg sluit je af vanaf €116,- bij een eigen risico van €385,-. Indien jij kiest om het eigen risico te verhogen naar €885,- bedraagt de premie nog €91,- per maand. Daarnaast biedt Anderzorg ook een extra korting van 2% als jij voor een jaarbetaling kiest. In plaats van €1.092,- zorgpremie betaal je €1.070,16 op jaarbasis. Daarmee kom je uit op een maandelijkse premie van €89,18. 

Zorgverzekeraar Anderzorg

Bij Anderzorg staat een goede en betaalbare basisverzekering centraal. Daarvoor worden zorgvuldige afspraken gemaakt met gecontracteerde zorgverleners. Zij sturen Anderzorg de rekening, die zij vervolgens voor jou betalen (excl. eigen risico of eigen bijdrage). Ook kun je altijd terecht bij niet-gecontracteerde zorgverleners. Deze rekeningen kun je declareren in de Anderzorg app en dan ontvang je tot 65% vergoeding van de behandeling. Je kunt alles snel en makkelijk regelen via de Anderzorg app. 

Goedkope zorgverzekering door collectieve korting

ZieZo is heeft de goedkoopste zorgverzekering van 2021, maar ook bij andere zorgverzekeringen is het mogelijk om goedkoper uit te komen. Door gebruik te maken van collectiviteitskorting die mogelijk is gemaakt door de Stichting Zorg voor Koopkracht, is het mogelijk ook op jouw zorgverzekering naar keuze nog te besparen. In het overzicht van Zorgpremiekorting.nl zie je snel welke verzekeringen collectieve kortingen aanbieden. 

Zorgtoeslag aanvragen
Zorgpremiekorting.nl