Klik hieronder op de situatie die op jou van toepassing is om collectiviteitskorting aan te vragen op de OHRA Zorgverzekering:

Nu WEL bij OHRA verzekerd
In de volgende stap kun je met je huidige polis gratis deelnemen in het OHRA collectief en profiteren van de voordelen.

Nu NIET bij OHRA verzekerd
In de volgende stap kom je op de site van OHRA en kun je een premieberekening doen mét collectiviteitskorting.

 

OHRA collectieve zorgverzekering

Verzekeringsmaatschappij OHRA biedt collectieve voordelen en korting aan. Het collectiviteitsnummer van de Stichting Zorg voor Koopkracht bij OHRA is 70134

OHRA voordelen
OHRA basispremie
OHRA aanvullende verzekeringen
Bespaar op de OHRA zorgpremie
Over zorgverzekeringsmaatschappij OHRA

OHRA voordelen

 • Alle zaken omtrent verzekeringen snel en makkelijk digitaal geregeld;
 • Altijd vrije keuze in zorgverleners;
 • Je wordt altijd geaccepteerd en er is geen wachttijd.

Verdere voordelen bovenop de OHRA basisverzekering

 • Online GGZ via Welshop
 • Wachtlijstbemiddeling
 • Fysio Meeneemservice
 • Skinvision App
 • Klantvoordelen
 • App vraag de Dokter
 • Meegroeiservice 

OHRA GGZ Welshop 

Heb je te maken met psychische klachten en zou je daar geholpen voor willen worden, dan kan dat bij Welshop. Welshop heeft een samenwerking met OHRA waarbij alle behandelingen die daar te vinden zijn, vergoed worden door OHRA. 

OHRA Wachtlijstbemiddeling 

Voor sommige behandelingen heb je te maken met lange wachttijden. OHRA helpt je bij de bemiddeling. Er wordt gezocht naar een best mogelijke optie voor jou. Soms is het bijvoorbeeld mogelijk om sneller geholpen te worden in een andere provincie. OHRA kijkt voor jou naar de mogelijkheden. 

OHRA Fysio Meeneemservice

Heb je je fysiobehandelingen niet verbruikt, dan kan je deze meenmen naar volgend jaar. Voor maar 1,50 per maand. Handig als je niet zeker weet hoe veel je er precies nodig hebt. 

Skinvision App

Met deze app kan je een vreemd plekje op je huid controleren. Eén op de vijf Nederlanders krijgt te maken met huidkanker. Deze app controleert je huid of vreemde plekjes en kan eventueel adviseren om vervolgstappen te ondernemen. Je maakt een foto en binnen enkele ogenblikken weet je of je risico loopt. Als het risico aanzienlijk is, krijg je begeleiding en advies. Voor deze dienst betaal je normaal gesproken, maar klanten van OHRA krijgen dit gratis. 

OHRA Klantvoordelen

OHRA heeft een aantal voordelen speciaal voor klanten. Je kunt korting ontvangen op een sportschoolabonnementen, sportkleding en kookboeken. Daarnaast krijg je kortingen voor brillen en lezen. 

App vraag de Dokter

Met deze app heb je snel deskundig antwoord op een gezondheidsvraag. Dit kan je geruststellen en het scheelt weer een bezoek aan de huisarts. Mocht het nodig zijn, wordt je doorverwezen naar de huisarts.

OHRA Meegroeiservice 

Met deze service kan je één keer per jaar je aanvullende module wijzigen. Het kan zijn dat je gedurende het jaar erachter komt dat je toch wat te weinig fysiobehandelingen hebt in je pakket. Met deze service kan je de module uibreiden. Andersom kan natuurlijk ook. Wel zo handig als je zorgbehoeften gedurende het jaar wijzigen. 

OHRA basisverzekering

Met een OHRA Basisverzekering krijg je o.a. huisartsenbezoek, ziekenhuisopname, hulp- en geneesmiddelen. Verder krijg je tandartskosten tot een leeftijd van 18 jaar vergoedt. 

De zorgpremie van OHRA bedraagt in 2023 € 135,95 per maand bij een eigen risico van € 385,-. Wanneer je kiest voor een eigen risico van € 885,- krijg je een maandelijkse korting van ruim € 20,-. De maandpremie wordt dan € 115,12.

OHRA aanvullende verzekeringen

OHRA biedt vijf aanvullende verzekeringen aan: OHRA Compact, OHRA Sterk, OHRA Aanvullend, OHRA Extra Aanvullend en OHRA Uitgebreid. 

Houd jij fysiobehandelingen over aan het eind van het jaar? Ook in 2023 kan jij die behandelingen gewoon meenemen naar het volgende jaar. Met een aanvullende verzekering en de nieuwe Fysio Meeneemservice is het mogelijk om tot 9 behandelingen mee te nemen naar het volgende jaar. Allemaal voor maximaal €1,50 per maand. Op zoek naar meer informatie en voorwaarden? Bekijk dan de fysiomeeneemservice OHRA

De 3 spelregels voor de OHRA Fysio Meeneemservice

 • Met de Fysio Meeneemservice van OHRA mag je de overgebleven behandelingen die je niet hebt gebruikt, meenemen naar het volgende jaar (max. 9). Ongeacht welke aanvullende verzekering je afsluit: OHRA Sterk, OHRA Aanvullend of OHRA Extra Aanvullend.
 • Om deze overgehouden fysiobehandelingen mee te nemen is het wel vereist dat je ook volgend jaar verzekerd bent bij OHRA en dat je een aanvullende verzekering bij OHRA hebt afgesloten met een dekking voor fysiotherapie.
 • De overgehouden fysiobehandelingen die je meeneemt naar volgend jaar zijn één vol jaar geldig (1 januari 2024 t/m 31 december 2024).

Bespaar op de OHRA zorgpremie

OHRA biedt verzekerden meerdere mogelijkheden om te besparen op de zorgpremie. Wanneer je verwacht niet veel zorgkosten te maken is het mogelijk om het eigen risico te verhogen. Hierdoor betaal je een lagere maandelijkse premie. Ontvang een korting op de zorgpremie door verzekeringszaken online te regelen. Om deze korting te krijgen sluit je de online gemak zorgverzekering af. Bij OHRA maak je zelf de keuze voor het aantal termijnen waarin je de zorgverzekering wilt betalen.

Over zorgverzekeringsmaatschappij OHRA

OHRA is in 1925 als fonds opgericht. Inmiddels bestaat de verzekeraar al meer dan 90 jaar. Vroeger heette de verzekeringsmaatschappij Onderlinge ziektekostenverzekeringsfonds van Hoogere RijksAmbtenaren. Het hoofdkantoor is in Arnhem gevestigd. Meer dan 800.000 mensen hebben een verzekering bij OHRA afgesloten. OHRA maakt producten begrijpelijk en biedt snelle service. OHRA is onderdeel van NN Group. 

Zorgpremiekorting.nl