Collectiviteitsnummer Menzis

Een collectiviteitsnummer is een speciaal nummer waarmee het mogelijk is om korting te krijgen op je zorgpremie. In het geval van Mezis bedraagt deze collectieve korting de maximaal toegestande korting van 5% op een basisverzekering en 9% op de aanvullende verzekeringen van Menzis. Met een collectiviteitskorting kun je jaarlijks tot ongeveer €200 besparen op de zorgpremie.

Ook als je je zorgverzekering hebt afgesloten bij Menzis kun je collectiviteitskorting krijgen op jouw premie. Het collectiviteitsnummer van de verzekeraar Menzis is  54053. 

Korting Menzis direct aanvragen 
Klik op deze button om direct collectiviteitskorting aan te vragen bij zorgverzekeraar Menzis. 

 

Menzis zorgverzekering

Bij zorgverzekeraar Menzis heb je de keuze uit een basis zorgverzekering en uit een aanvullende zorgverzekeringen. Hieronder lees je wat deze twee verschillende zorgverzekeringen van Menzis inhouden.

Op zowel de basis- als de aanvullende zorgverzekering is het mogelijk om door middel van het Menzis collectiviteitsnummer makkelijk en snel collectiviteitskorting te krijgen op jouw premie. Het collectivtiteitsnummer van Menzis is  54053. 

Basisverzekering Menzis 

Bij de zorgverzekeraar Menzis heb je de keuze uit drie verschillende soorten basisverzekeringen. Op deze manier is er voor iedereen wel een passende basisverzekering. Om collectiviteitskorting te krijgen op de basis zorgverzekering van Menzis kun je gebruik maken van het Menzis collectiviteitsnummer:  54053. 

1. Menzis Basis Voordelig 
Bij de Menzis voordelig basisverzekering kun je kiezen uit twee aanvullende verzekeringen. Ook wordt er bij deze basisverzekering 100% van de kosten bij gecontracteerde zorgaanbieders vergoedt. Bij niet-gecontracteerde zorgaanbieders worden 70% van deze kosten vergoedt. 

2. Menzis Basis 
De Menzis basisverzekering is iets uitgebreider dan de Menzis basisverzekering voordelig, dit maakt de premie ook een stuk hoger. Je hebt hierbij de keuze uit 4 aanvullende verzekeringen en 3 tandartsverzekeringen. Bij gecontracteerde zorgaanbieders wordt 100% van de kosten vergoedt en bij een niet-gecontracteerde zorgaanbieder is dit 75%

3. Menzis Basis Vrij 
De Menzis Vrij basisverzekering is de meest uitgebreide basisverzekering die deze verzekeraar aanbiedt. Hierbij worden, in tegenstelling tot de twee bovenstaande basisverzekeringen, zowel de kosten van degecontracteerde als de niet-gecontracteerde zorgaanbieders voor 100% vergoedt. Ook bij deze basisverzekering heb je de keuze uit 4 aanvullende verzekeringen en 3 tandartsverzekeringen. 

Aanvullende verzekering Menzis 

Bij menzis heb je de keuze uit 6 verschillende aanvullende verzekeringen. Ook op deze aanvullende verzekeringen is het mogelijk om collectiviteitskorting te krijgen. Dit kan door middel van het Menzis collectiviteitsnummer. Het collectiviteitsnummer van Menzis is  54053. 

Hieronder vind je deze 6 aanvullende verzekeringen in het kort: 

Extra verzorgd 1
De aanvullende verzekering 'Extra verzorgd 1' van menzis vergoedt meer dan een basisverzekering. Onder deze aanvullende verzekering vallen 9 behandelingen bij een fysiotherapeut en wordt er 100 euro aan voetzorg vergoedt. De optie 'Extra verzorgd 1' is alleen mogelijk bij de verzekering 'Menzis Basis' en 'Menzis Basis Vrij'. 

Extra verzorgd 2
De aanvullende verzekering 'Extra verzorgd 2' is een uitgebreide versie van 'Extra verzorgd 1'. Deze verzekering biedt het volgende: 
- 18 behandelingen fysiotherapie
- Vergoed 150 euro aan voetzorgkosten
- Vergoed 400 euro aan alternatieve zorg
- Vergoed per twee jaar 75 euro aan brillen en lenzen
- Vergoed 100% anticonceptie vanaf 21 jaar
- Vergoed deels spoedeisende hulp in buitenland

Extra verzorgd 3
De aanvullende verzekering 'Extra verzorgd 3' is de meest uitgebreide, tevens ook de duurste, aanvullende verzekering die Menzis aanbiedt. Ook deze verzekering is alleen mogelijk bij 'Menzis Basis' en 'Menzis Basis Vrij'. Onder deze verzekering valt het volgende:
- 32 behandelingen fysiotherapie
- Vergoed 200 euro aan voetzorgkosten
- Vergoed maximaal 600 euro aan alternatieve zorg
- Vergoed per twee jaar 125 euro aan brillen en lenzen
- Vergoed 100% anticonceptie vanaf 21 jaar 
- Vergoed deels spoedeisende hulp in buitenland

Zorgpremiekorting.nl