Overzicht kortingspercentages bij jaarbetaling 2023:

Bij de meeste zorgverzekeraars is het mogelijk om extra korting te krijgen wanneer je kiest om je zorgpremie in één keer te betalen voor het hele jaar. Je krijgt een korting omdat het minder administratief werk is voor de zorgverzekeraar. De kortingen kunnen oplopen tot 2%. De korting wordt verrekend over het totaal bedrag dat je moet betalen. Met het vooruit betalen van de zorgpremie kan je tot  €75,- per jaar extra besparen. In het onderstaande overzicht is te zien hoeveel procent korting de zorgverzekeraars geven bij een jaarbetaling in 2023.

ZorgverzekeraarKortingspercentages bij jaarbetaling
BewuztGeen korting mogelijk
CZ2%
CZdirect2%
De Friesland1%
Ditzo1%
FBTO1%
HEMAGeen korting mogelijk
Just2%
Menzis1%
Nationale Nederlanden2%
OHRA2%
ONVZ2%
Pro Life1%
SallandGeen korting mogelijk
VGZ1%
VGZ United ConsumersGeen korting mogelijk
Univé1%
ZieZo1%
Zilveren Kruis1%
Zorg en Zekerheid1,5%
ZorgDirectGeen korting mogelijk
Jaaah2%

 Gemak en voordelen van het betalen van een eenmalige ziektekostenverzekering

In Nederland hebben verzekerden de mogelijkheid om de premie voor de zorgverzekering in één keer te betalen. Dit betekent dat het gehele jaarbedrag in één transactie wordt betaald, in plaats van in maandelijkse termijnen. Dit biedt verschillende voordelen. In de eerste plaats bespaart het administratieve rompslomp:Geen maandelijkse betalingen en rekeningen meer om bij te houden. Bovendien kunnen polishouders vaak rekenen op kortingen op jaarlijkse betalingen. Dit kan aanzienlijk bijdragen aan kostenbesparingen op de lange termijn.
Bovendien geeft het  in één keer betalen een gevoel van financiële zekerheid gedurende het hele jaar. Dit is een eenvoudige en handige optie waarmee veel mensen hun premies voor hun zorgverzekering gemakkelijk kunnen beheren.

Zorgpremiekorting.nl