Overzicht kortingspercentages bij jaarbetaling 2024:

Bij de meeste zorgverzekeraars is het mogelijk om extra korting te krijgen wanneer je kiest om je zorgpremie in één keer te betalen voor het hele jaar. Je krijgt een korting omdat het minder administratief werk is voor de zorgverzekeraar. De kortingen kunnen oplopen tot 2%. De korting wordt verrekend over het totaal bedrag dat je moet betalen. Met het vooruit betalen van de zorgpremie kan je tot  €50,- per jaar extra besparen. In het onderstaande overzicht is te zien hoeveel procent korting de zorgverzekeraars geven bij een jaarbetaling in 2024.
 

Verstandig of niet: jaarlijkse zorgpremiebetaling voor extra voordeel

Een groeiend aantal Nederlanders kiest ervoor om hun zorgpremie in één keer te betalen, gebruikmakend van een jaarbetaling. Deze trend wordt aangewakkerd door de huidige lage spaarrente, waardoor het laten staan van geld op een bankrekening weinig oplevert. Mensen kiezen voor een jaarbetaling vanwege de mogelijkheid om aanzienlijke kortingen te ontvangen. Met een jaarbetaling kun je namelijk tot wel 2% korting krijgen op de premies van je basisverzekering, aanvullende verzekering en tandartsverzekering. Als je in staat bent om je zorgpremie in één keer te betalen, is dit sterk aan te bevelen voor extra financieel voordeel. Ontdek of jaarlijkse betaling voor jou de juiste keuze is!

 

ZorgverzekeraarKortingspercentages bij jaarbetaling
a.s.r.2%
Aevitae1,5%
Anderzorg1%
Aon (Zilveren Kruis)1%
AZVZ1,5%
Bewuzt (VGZ)1%
CZ2%
CZdirect2%
De Friesland1%
De christelijke zorgverzekeraar1%
DSW1%
FBTO1%
HEMAGeen korting mogelijk
Interpolis1%
inTwente1%
IZA2,1%
IZZ (CZ)Geen korting mogelijk
IZZ (VGZ)1%
Just2%
Menzis1%
Nationale Nederlanden2%
OHRA2%
ONVZ2%
SallandGeen korting mogelijk
Stad Holland1,5%
VGZ1%
VGZ United ConsumersGeen korting mogelijk
Univé1%
VinkVinkGeen korting mogelijk
VAA2%
Zekur1%
ZieZo1%
Zilveren Kruis1%
Zorg en Zekerheid1,5%
Zorgverzekeraar UMC1,5%

 Gemak en voordelen van het ineens betalen van je zorgverzekering voor het hele jaar

In Nederland hebben verzekerden de mogelijkheid om de premie voor de zorgverzekering in één keer te betalen. Dit betekent dat het gehele jaarbedrag in één transactie wordt betaald, in plaats van in maandelijkse termijnen. Dit biedt verschillende voordelen: 

- Je krijgt een korting van max. 2% op de premie. In bovenstaand overzicht zie je welke korting je bij welke zorgverzekeraar krijgt bij jaarbetaling
- Een lagere heffing in Box3. Mocht je belasiting moeten betalen in Box3 over spaargeld en belegginen dan is het vordelig om vóór 1 januari in eens je zorgpremnie te betalen. Op peildatum 1 januari heb je dit geld dan niet meer op je rekening staan en word je minder zwaar belast.
- Het bespaart je het administratieve rompslomp:Geen maandelijkse betalingen en rekeningen meer om bij te houden. Geen risico op boetes vanwege per ongeluk te laat betalen.
- Het in één keer betalen geeft een gevoel van financiële zekerheid gedurende het hele jaar. Dit is een eenvoudige en handige optie waarmee veel mensen hun premies voor hun zorgverzekering gemakkelijk kunnen beheren.

Zorgpremiekorting.nl