Vergelijk alle collectieve zorgverzekeringen

De Friesland premieberekening

Hoe krijg je de maximale korting op De Friesland Zorgverzekering?

Bij de Friesland zijn er meerdere mogelijkheden om korting op de zorgverzekering te ontvangen. Hieronder worden de verschillende manieren toegelicht waarmee je maximale korting op De Friesland zorgverzekering kunt ontvangen.

Collectieve korting De Friesland Zorgverzekeraar

De Friesland Zorgverzekeraar biedt meerdere collectieven aan zoals het Werknemerscollectief, het Groen & Fit-collectief, het Studentencollectief etc. Via deze collectieven kan de korting oplopen tot 10% op de zorgpremie bij de Friesland. De collectieve korting is geldig op de basisverzekeringen Alles Verzorgd en Vrije Keus polis. De maximale collectieve korting bedraagt 10%. 

€ 224,40 korting door Zelf Bewust Polis te kiezen

De Zelf Bewust Polis is de budgetpolis van De Friesland Zorgverzekeraar. Wanneer je voor deze polis kiest in plaats van de meest gekozen Alles Verzorgd Polis bespaar je jaarlijks € 224,40. Dit is een korting van € 18,70 per maand. 

Vergoedingen Zelf Bewust Polis:
-100% vergoeding bij zorgverleners waar De Friesland een contract mee heeft;
-70% vergoeding bij niet-gecontracteerde zorgverleners.

De premie van de Zelf Bewust Polis bedraagt in 2019: € 106,75 per maand bij een eigen risico van € 385.

€ 264,- extra korting door het eigen risico te verhogen

De Friesland Zorgverzekeraar biedt zorgverzekerden de mogelijkheid het eigen risico tot € 885,- te verhogen. Dit levert een premievoordeel van € 22,- per maand op, oftewel € 264,- premievoordeel per jaar. Voor de Zelf Bewust Polis betaal je per maand € 84,75 bij een eigen risico van € 885,-.

2% extra korting bij jaarbetaling De Friesland zorgpremie

Indien je de mogelijkheid hebt de zorgpremie voor het hele jaar in een keer te betalen ontvang je 2% extra korting op de zorgverzekering. Bekijk hieronder hoeveel je hiermee op jaarbasis bespaart:

- € 996,66 per jaar, eigen risico € 385,- (een besparing van € 20,34 op jaarbasis).
- € 1.255,38 per jaar, eigen risico € 885,- (een besparing van € 25,62 op jaarbasis).

 Bereken hier de premie van De Friesland Zorgverzekeraar met maximale korting >

Basisverzekering De Friesland Zorgverzekeraar

De Friesland Zorgverzekeraar biedt twee basispolissen aan: Alles Verzorgd Polis en Vrije Keus Polis:

Alles Verzorgd Polis

Krijg de volledige zorgkosten vergoed wanneer je je laat behandelen bij zorgverleners waarmee De Friesland Zorgverzekeraar afspraken heeft gemaakt. Kies je ervoor je bij een andere zorgverlener te laten behandelen, dan krijg je 80% van de zorgkosten vergoed. 

Vrije Keus Polis

Met de Vrije Keus Polis kies je zelf de zorgverlener waar je door behandeld wilt worden. Ook bij zorgverleners die niet bij het netwerk van De Friesland Zorgverzekeraar aangesloten zijn krijg je de volledige zorgkosten vergoed.

Aanvullende verzekeringen De Friesland Zorgverzekeraar

Voor de zorgkosten die niet in het basispakket gedekt worden kun je een aanvullende verzekering afsluiten. De Friesland Zorgverzekeraar biedt vier aanvullende verzekeringen aan. Deze verzekeringen vergoeden de kosten voor fysiotherapie, alternatieve zorg en de kosten voor contactlenzen of een bril. De hoogte van de vergoedingen verschilt per aanvullend pakket. 

Tandartsverzekering De Friesland Zorgverzekeraar

Bij de Friesland Zorgverzekeraar kun je de zorgverzekering uitbreiden met een aanvullende tandartsverzekering.Er zijn drie verschillende pakketten waar je een keuze uit kunt maken. Bekijk de verschillen in premie en maximale vergoedingen op de website van de verzekeringsmaatschappij. 

Eigen risico

De Friesland Zorgverzekeraar geeft zorgverzekerden de mogelijkheid het eigen risico gespreid te betalen. Het eigen risico kan vooraf in termijnen betaald worden of achteraf. Wanneer je het eigen risico vooraf betaald en toch minder kosten maakt, ontvang je het te veel betaalde eigen risico terug.

De Friesland premieberekening

Zorgpremiekorting