Korting op de FBTO zorgverzekering 2021

Ontvang korting op de FBTO zorgverzekering door het eigen risico te verhogen en/of de zorgpremie per jaar te betalen. Hieronder wordt toegelicht hoe je de maximale korting op de FBTO zorgverzekering krijgt in 2021. 

Verhoog je eigen risico en krijg €300,- korting 

Bij FBTO kies je zelf de hoogte van het eigen risico. Je kunt het wettelijk eigen risico van €385,- vrijwillig verhogen tot €885,-. Wanneer je het eigen risico maximaal verhoogt ontvang je een korting van €25,- per maand op de FBTO restitutie zorgverzekering. Per jaar bespaar je hiermee €300,- op de zorgverzekering van FBTO. Kies je voor de FBTO natura zorgverzekering dan krijg je €22,- korting per maand op de FBTO zorgverzekering. Op jaarbasis bespaar je dan dus €264,-.

Betaal zorgpremie per jaar en krijg tot €15,42 korting

Indien het voor jou een mogelijkheid is om de zorgpremie per jaar te betalen ontvang je 1% korting op de zorgverzekering bij FBTO. De premie die je per jaar gaat betalen is afhankelijk van het gekozen eigen risico:

FBTO Natura Zorgverzekering:
- Bespaar € 14,70 per jaar bij een eigen risico van € 385,-. De jaarpremie bedraagt in dit geval € 1.455,30.
- Bespaar € 12,06 per jaar bij een eigen risico van € 885,-. Je betaalt € 1.193,94 per jaar voor de zorgverzekering van FBTO.

FBTO Restitutie Zorgverzekering:
- Bespaar € 15,42 per jaar bij een eigen risico van € 385,-. De jaarpremie bedraagt in dit geval € 1.526,58.
- Bespaar € 12,42 per jaar bij een eigen risico van € 885,-. Je betaalt € 1.229,58 per jaar voor de zorgverzekering van FBTO.

Kies voor de FBTO Natura verzekering en bespaar €72,- per jaar

Kies i.p.v. de FBTO restitutieverzekering voor de FBTO naturaverzekering en bespaar €6,- per maand, oftewel €72,- per jaar. Het verschil is dat je met de restitutieverzekering van FBTO 100% vrije zorgkeuze hebt. Bij de naturaverzekering heb je nog steeds een hele ruime keuze aan zorgaanbieders. Klik hier voor alle zorgaanbieders waar FBTO een contract mee heeft. Bij zorgverleners zonder een contract bij FBTO krijg je nog steeds maximaal 75% vergoeding.

Algemene informatie FBTO zorgverzekering

Basisverzekering FBTO zorgverzekering
Aanvullende dekkingen FBTO zorgverzekering
Eigen Risico
Extra jaarlijkse korting
Over zorgverzekeringsmaatschappij FBTO

Basisverzekering FBTO zorgverzekering

Met de basisverzekering ben je verzekerd tegen de kosten die noodzakelijk zijn.

De volgende kosten zijn met het basispakket van FBTO verzekerd:

  • Huisartsbezoek
  • bezoek aan medische specialisten en verloskundigen
  • Verblijf in een ziekenhuis
  • Geneesmiddelen
  • Ziekenvervoer
  • Kraamzorg

Aanvullende dekkingen FBTO zorgverzekering

FBTO heeft 10 aanvullende dekkingen waar je een keuze uit kunt maken, hierdoor betaal je alleen voor de zorg die jij nodig hebt.De volgende zeven aanvullende modules sluit je tegelijkertijd met het afsluiten van de zorgverzekering af:

Module Tand

De meeste tandartskosten worden niet door het basispakket vergoed. Door het basispakket van FBTO aan te vullen met de module tand, ben je verzekerd voor tandartskosten en kosten voor de mondhygiënist. Je bepaalt zelf tot welk bedrag je jaarlijks vergoeding wilt ontvangen. 

Module Spieren & Gewrichten

Wanneer je verwacht fysiotherapie of andere paramedische behandelingen nodig te hebben kun je de aanvullende module Spieren & Gewrichten afsluiten. Met deze module ontvang je tot maximaal € 350 per jaar aan zorgkosten voor spieren en gewrichten vergoed. 

Module Gezichtszorg & Orthodontie

Met deze module verzeker je, je voor de kosten van een beugel, het verwijderen van overmatige gezichtsbeharing en het behandelen van acne. De kosten van een gehoorapparaat en een pruik worden met deze module gedeeltelijk vergoed. Wanneer je een bril nodig hebt ontvang je bij Specsavers een jaarlijkse vergoeding van € 100. 

Module Gezinsplanning

Deze module vergoed de kosten van anticonceptie, een kraampakket en vergoeding van de eigen bijdrage voor de bevalling en kraamzorg. De vergoeding bedraagt maximaal € 250 per jaar. 

Module Zorg & Herstel

Krijg de kosten van herstel na ziekte vergoed door deze aanvullende module af te sluiten. Ook worden diverse kosten die nodig zijn voor een goed herstel zoals verblijf in een logeerhuis en de kosten van mantelzorg vergoed. 

Module alternatieve geneeswijzen

Deze module vergoed de kosten voor onder ander acupunctuur, homeopathie en shiatsu. De jaarlijkse vergoeding voor alternatieve geneeswijzen bedraagt maximaal € 500. De therapeut moet aangesloten zijn bij de beroepsverenigingenlijst van de FBTO.

Module conditie & Fitheid

Met deze module ben je aanvullend verzekerd voor de kosten van sportmassage of personal training. Per kalenderjaar bedraagt de vergoeding maximaal € 150. De volgende drie aanvullende modules kun je het gehele jaar door aan- of uitzetten:

Module Zorg in het buitenland

Deze module kun je aanzetten wanneer jij dat wilt. Je kunt een keuze maken of je alleen in Europa of in de hele wereld verzekerd wilt zijn. Met deze aanvullende dekking ben je verzekerd voor spoedeisende hulp in het buitenland tot een maximum bedrag van € 250 per jaar. 

Module Ongevallen

Deze aanvullende verzekering dekt de kosten van ongevallen. Bijvoorbeeld vergoeding van de kosten van invaliditeit en overlijden als gevolg van een ongeval. 

Module tandongevallen

De kosten van een tandartsbezoek of bezoek aan de kaakchirurg die gemaakt worden na een ongeval worden met deze dekking vergoed tot maximaal € 10.000 per jaar.

Eigen risico

Bij FBTO kies je zelf de hoogte van het eigen risico. Het eigen risico voor 2020 is wettelijk vastgesteld op een bedrag van € 385. Het is mogelijk dit eigen risico vrijwillig te verhogen met € 500. Door dit te doen ontvang je korting op de zorgpremie. 

Extra jaarlijkse korting

Wanneer je de zorgpremie jaarlijks voldoet ontvang je 2% korting op de zorgpremie.

Over zorgverzekeringsmaatschappij FBTO

FBTO is opgericht in 1956. Inmiddels hebben 700.000 mensen een verzekering bij FBTO afgesloten. Het hoofdkantoor van FBTO is in Leeuwarden gevestigd. Met 450 medewerkers staat FBTO voor verzekerden klaar om hen van advies en goede zorg te voorzien. FBTO is onderdeel van Achmea. 

Zorgpremiekorting.nl