facebook zorgpremiekorting

Collectiviteitskorting ONVZ direct aanvragen:

Nu al bij ONVZ verzekerd
Klik op deze button als je nu al bij ONVZ verzekerd bent. In de volgende stap kun je direct de korting op je ONVZ polis aanvragen. De collectieve korting bedraagt 8% op de basisverzekeringen en 10% op de aanvullende zorgverzekering.

Nu niet bij ONVZ verzekerd
Klik op deze button indien je nu nog niet bij ONVZ verzekerd bent. In de volgende stap meld je je aan bij het ONVZ collectief en kun je de premieberekening doen.

Alles over de collectieve ONVZ zorgverzekering:

Hoe werkt collectieve korting op de ONVZ Zorgverzekering?
Korting indien je nu al bij ONVZ verzekerd bent
Korting indien je nu nog niet bij ONVZ verzekerd bent
ONVZ-collectief met KvK-nummer
ONVZ-collectief met BIG-nummer
ONVZ-collectief voor iedereen
Waaruit bestaat de collectieve zorgverzekering van ONVZ?
Jaarlijks extra korting
Overzicht zorgpremie 2018 ONVZ zorgverzekeraar

Hoe werkt collectieve korting op de ONVZ Zorgverzekering?

De maandelijkse korting van 8% op de basispremie en 10% op de aanvullende pakketten van op de ONVZ zorgverzekering kun je zowel aanvragen op je bestaande ONVZ-polis als op een nieuwe ONVZ zorgverzekering voor 2018. Doordat je de ONVZ Zorgverzekering via de bovenstaande buttons aanvraagt, maak je bij het afsluiten automatisch en kosteloos gebruik van de collectieve korting die van de Stichting Zorg voor Koopkracht bij ONVZ heeft vastgelegd. Binnenkort zullen we ook de collectieve zorgpremiekorting van 2018 publiceren zodra ONVZ zijn premies bekend heeft gemaakt.

Al bij ONVZ verzekerd

Je kunt de ONVZ collectieve korting voor 2018 eenvoudig aanvragen voor je bestaande ONVZ Zorgverzekering. Dit doe je door de op de groene button ‘Nu al bij ONVZ verzekerd’ te klikken. Selecteer dan een van de drie mogelijkheden die toepasbaar is voor jouw situatie om de collectieve korting bij ONVZ Zorgverzekeraar aan te vragen.

Nog niet bij ONVZ verzekerd

Indien je nu elders verzekerd bent, kun je voor 2018 een nieuwe ONVZ Zorgverzekering mét collectieve korting aanvragen. Voor deze mogelijkheid klik je op de button ‘Nu niet bij ONVZ verzekerd’. Je kunt bij de aanvraag aangeven dat ONVZ automatisch je huidige zorgverzekering opzegt. Deze zorgt dan dat alle papieren in orde komen om de overstap te faciliteren. 

Keuze uit 3 ONVZ collectieven:

Er zijn drie keuzemogelijkheden om je aan te aansluiten bij het ONVZ collectief:

1. ONVZ-collectief met KvK-nummer

Bij het eerste ONVZ collectief is de voorwaarde om de collectieve korting te kunnen krijgen dat je een Kamer van Koophandel-nummer hebt. Dit KvK-nummer kan van jezelf zijn of van je werkgever. Het mag ook van je partner zijn of van de werkgever van je partner, zolang jouw partner hoofdverzekerde op de polis is of wordt. Als partner kun je gebruik maken van dezelfde collectieve korting bij ONVZ als de hoofdverzekerde. De korting op de premie van de basisverzekering bedraagt maandelijks 8% terwijl de korting op de aanvullende pakketten maandelijks uitkomt op 10%. Kinderen zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd in het basispakket, maar profiteren ook van de collectieve korting bij ONVZ op de aanvullende pakketten. Zeker aan te raden wanneer er bijvoorbeeld een beugel aan te pas moet komen.

2. ONVZ-collectief met BIG-nummer

Zoals de naam al zegt, is bij het tweede ONVZ collectief de voorwaarde voor de collectieve korting dat je een BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) registratienummer hebt. Dit ONVZ-collectief is dus speciaal bedoeld voor medici en paramedici. Ook hier bespaar je maandelijks 8% op de basisverzekeringpremie en 10% op de premie van aanvullende pakketten.

3. ONVZ-collectief voor iedereen

Het derde collectief bij ONVZ is voor degene die geen KvK-nummer of BIG-nummer heeft. Iedereen kan hier dus aan deelnemen. De korting is wel iets lager dan bij de twee bovenstaande ONVZ collectieven. De maandelijkse korting bedraagt namelijk 4% op de basisverzekering en 8% korting op de aanvullende verzekeringen bij ONVZ. Desalniettemin kan een maandelijkse korting van 4% op de premie van de basisverzekering je een flinke besparing opleveren op jaarbasis, net zoals de 8% korting bij het duurste aanvullende pakketten. In collectief worden de kinderen ook meegenomen bij de collectieve zorgpremiekorting van ONVZ bij de aanvullende pakketten.

Waaruit bestaat de collectieve zorgverzekering van ONVZ?

De collectieve zorgverzekering heeft geen verschil in dekking met het basispakket. Je bent dus standaard verzekerd volgens de ONVZ pakketten. De ONVZ zorgverzekering bindt je niet aan bepaalde ziekenhuizen of artsen, maar probeert zoveel mogelijk vrije keuze te garanderen. Daarnaast dekt de zorgverzekering van ONVZ het volgende: 

  • Fysiotherapie in bepaalde gevallen
  • Een groot aantal medicijnen
  • Basis GGZ indien er een psychische stoornis wordt vermoed
  • Bepaalde hulpmiddelen
  • In vele gevallen de ziekenhuiszorg van een medisch specialist

Met het ONZV collectief ben je dus automatisch verzekerd van de bovenstaande zorg en de overige zaken van het basispakket. Dit kun je nog bijvullen met aanvullende pakketten vanuit de collectieve zorgverzekering van ONVZ, met voordelige premies. Voor alle voorwaarden en details kun je het beste het volledige vergoedingsoverzicht van ONVZ doorlezen (deze zal zo snel mogelijk gepubliceerd worden).

Jaarlijks extra korting

Bij ONVZ kun jij je premie jaarlijks voldoen. En daarbij krijg je 2% korting op het jaarbedrag. Je bespaart dus op de zorgkosten op deze manier.

Overzicht zorgpremie 2018 ONVZ zorgverzekeraar

Eigen risico van €385,00

Eigen risico van €385,00

ONVZ Zorgverzekering Premie vóór aftrek collectiviteitskorting Collectiviteitskorting Premie ná aftrek collectiviteitskorting ONVZ Basisverzekering - KvK/BIG € 122,- 8% € 112,24 ONVZ Basisverzekering - Overig € 122,- 4% € 117,12
Eigen risico van €885,00

Eigen risico van €885,00

ONVZ Zorgverzekering Premie vóór aftrek collectiviteitskorting Collectiviteitskorting Premie ná aftrek collectiviteitskorting ONVZ Basisverzekering - KvK/BIG € 97,- 8% € 87,24 ONVZ Basisverzekering - Overig € 97,- 4% € 92,12
Zorgpremiekorting