Collectiviteitskorting aanvragen bij Menzis

Premieberekening Menzis collectief
Klik op deze button om een premieberekening te doen bij Menzis. In de volgende stap kom je op de Menzis-site voor collectieven en wordt collectiviteitsnummer 54053 met bijbehorende collectiviteitskorting direct in de premieberekening meegenomen.


Alternatieve kortingen binnen Menzis concern 
Klik op deze button om de alternatieven voor korting binnen het Menzis concern te zien

 

Alles over de collectieve Menzis zorgverzekering

Collectieve zorgverzekering Menzis met korting
Menzis basisverzekeringen
1. Menzis Basis Vrij
2. Menzis Basis
3. Menzis Basis Voordelig
Menzis aanvullende verzekeringen met 9% collectiviteitskorting
1% korting bij jaarbetaling
Premie aanvullende verzekeringen Menzis vóór en ná aftrek van collectiviteitskorting
Premie tandverzekeringen Menzis vóór en ná aftrek van collectiviteitskorting
Vergoedingen Menzis collectieve zorgverzekering
Over zorgverzekeringsmaatschappij Menzis

Collectieve zorgverzekering Menzis met korting

Het collectief van Menzis voor ZZP'ers/ondernemers of werknemers in het MKB is ondergebracht bij Hanzesteden Bedrijfsverzekeringen. Menzis is gespecialiseerd in het aanbieden van zorgverzekeringen. De Stichting Zorg voor Koopkracht heeft samen met Menzis een concurrerend tarief afgesproken voor ZZP’ers/ondernemers en werknemers in het MKB.

De polisvoorwaarden van de collectieve zorgverzekering van Menzis zijn hetzelfde als die van de reguliere Menzis-polis. Het enige verschil is dat je minder zorgpremie betaalt door het aanvragen van collectiviteitskorting. Je ontvangt bij Menzis 9% korting op de aanvullende verzekeringen.

Deelname aan het Menzis collectief is gratis en geheel vrijblijvend. De Stichting Zorg voor Koopkracht is opgericht om zoveel mogelijk Nederlanders de mogelijkheid te geven om een collectieve korting te krijgen. Via zorgpremiekorting is het mogelijk om bij zorgverzekeringsmaatschappij Menzis korting op je zorgpremie te realiseren. Het collectiviteitsnummer bij zorgverzekeraar Menzis voor het collectief voor zzp'ers, zelfstandig ondernemers en werknemers in het MKB is 54053.

Menzis basisverzekeringen

De Menzis basisverzekering wordt aangeboden in drie verschillende opties. De zorg in de pakketten verschilt niet van elkaar, alleen het aantal zorgaanbieders waarvan de kosten volledig worden vergoed verschilt in de pakketten. Wanneer je bij Menzis collectief verzekerd bent, ontvang je collectiviteitskorting op je zorgverzekering.

1. Menzis Basis Vrij

Dit is de duurste basisverzekering van Menzis. Met de Menzis Basis Vrij verzekering maak je zelf een keuze van welke zorgaanbieders je gebruik wilt maken. De zorgkosten kunnen gedeclareerd worden bij Menzis. Daarnaast maakt het niet uit of het gaat om gecontracteerde zorg of niet-gecontracteerde zorg. De reguliere maandelijkse zorgpremie van Menzis Basis Vrij in 2023 bedraagt € 152,75 op basis van € 385,- eigen risico. Kies je voor het maximale eigen risico van € 885,- dan is de Menzis zorgpremie in 2023 € 137,75 per maand voor de restitutiepolis. Door per jaar te betalen krijg je nog eens 1% korting.

2. Menzis Basis

Menzis Basis is de meest gekozen basisverzekering van zorgverzekeringsmaatschappij Menzis. Het is een naturapolis waarbij je de keuze hebt uit 35.000 gecontracteerde zorgaanbieders. De reguliere zorgpremie per maand bedraagt € 141,25 voor Menzis Basis bij een eigen risico van €385,-. Verhoog je vervolgens het eigen risico tot het maximale bedrag van € 885,-, dan bedraagt de zorgpremie € 126,25 per maand. Jaarbetaling levert een extra korting op van 1%.     

3. Menzis Basis Voordelig

Dit is de goedkoopste zorgverzekering van Menzis en biedt een selecte keuze uit zorgaanbieders. Je krijgt 100% vergoed wanneer je naar een door Menzis gecontracteerde zorgaanbieder gaat. Ga je naar een niet door Menzis gecontracteerde zorgaanbieder, dan krijg je 70% van de rekening vergoed, tot maximaal 70% van het gemiddeld afgesproken tarief.
De premie per maand voor Menzis Basis Voordelig bedraagt in 2023 € 134,50 op basis van € 385,- eigen risico en € 114,50 bij een maximaal eigen risico van € 885,-. Ook bij deze polis krijg je 1% korting bij jaarbetaling. 
 

Menzis aanvullende verzekeringen met 9% collectiviteitskorting 

Menzis heeft diverse aanvullende zorgverzekeringen ter aanvulling van de verschillende basispakketten. Bij Menzis Basis en Menzis Basis Vrij zijn er 3 aanvullende pakketten: 

  • ExtraVerzorgd1
  • ExtraVerzorgd2
  • ExtraVerzorgd3
  • JongerenVerzorgd

In de eerste drie genoemde pakketten zitten veelal dezelfde vergoedingen, alleen de hoeveelheid verschilt onderling. Het aanvullende pakket 'JongerenVerzorgd' is een aanvullende en neen tandartsverzekering in één speciaal gericht op jongeren en studenten.

Voor Menzis Basis Voordelig zijn er twee aanvullende pakketten:

  • Aanvullend
  • ExtraAanvullend

Bij het afsluiten van een aanvullende verzekering van Menzis ontvang je via het collectief 54053 een collectiviteitskorting van 9% over de volledige premie voor de aanvullende pakketten. 

1% korting bij jaarbetaling

Menzis geeft je de mogelijkheid om jaarlijks je zorgpremie te voldoen en daarbij 1% extra korting te ontvangen. Uiteindelijk ben je op die manier voordeliger uit. Betaal je per halfjaar, dan krijg je een korting van 0,5%. 

Premies aanvullende verzekeringen Menzis 2023 vóór en ná aftrek van collectiviteitskorting:

Menzis zorgverzekering

Aanvullende verzekering

Aanvullende verzekeringMaandpremieMaandpremie met 9% collectiviteitskortingBesparing op jaarbasisExtraVerzorgd 1€ 7,80€ 7,10€ 8,42ExtraVerzorgd 2€ 22,50€ 20,47€ 24,30ExtraVerzorgd 3€ 43,50€ 39,58€ 46,98JongerenVerzorgd€ 19,46€ 17,71€ 21,02Aanvullend€ 16,00€ 14,56€ 17,28Extra Aanvullend€ 28,78€ 26,19€ 31,08
Menzis zorgverzekering

Vergoedingen aanvullende verzekering Menzis

Aanvullende verzekeringBrillen en lenzenFysiotherapieAlternatieve zorgExtraVerzorgd 1Niet vergoed (Wel €75,- korting SamenGezond)6 behandelingenGeen vergoedingExtraVerzorgd 2€75,- per 2 jaar + €75,- korting SamenGezond12 behandelingenVergoeding tot €300,-ExtraVerzorgd 3€75,- per 2 jaar + €75,- korting SamenGezond20 behandelingenVergoeding tot €500,-JongerenVerzorgd€75,- per 2 jaar + €75,- korting SamenGezond6 behandelingenVergoeding tot €200AanvullendNiet vergoed (Wel €75,- korting SamenGezond)6 behandelingenGeen vergoedingExtra AanvullendNiet vergoed (Wel €75,- korting SamenGezond)6 behandelingenGeen vergoeding

Premies tandverzekeringen Menzis 2023 met collectiviteitskorting:

Menzis zorgverzekering

Aanvullende tandartsverzekering

Aanvullende tandartsverzekeringMaandpremieMaandpremie met 9% CollectiviteitskortingBesparing op jaarbasisTandVerzorgd 250€ 13,95€ 12,69€ 15,07TandVerzorgd 500€ 21,50€ 19,56€ 23,22TandVerzorgd 750€ 35,50€ 32,30€ 38,34

Over Zorgverzekeringsmaatschappij Menzis

De organisatie Menzis biedt drie zorgverzekeringen aan: Menzis, Anderzorg en Azivo. In totaal zijn ruim 2 miljoen Nederlanders verzekerd bij de organisatie Menzis. De missie van Menzis is om de beschikbaarheid van kwalitatief goede en betaalbare zorg te garanderen om zo het welzijn voor al haar verzekerden te bevorderen. Dit doet zij door:

  • Verzekerden te betrekken, informeren en adviseren over gezondheidsbehoud en bevordering;
  • Waar gewenst voor klanten (tijdige) toegang tot kwalitatief goede zorg en aan zorg gerelateerde diensten te organiseren;
  • Waar nodig voor klanten zelf zorgdiensten en aan zorg gerelateerde diensten te regelen.

Kortom Menzis staat voor zorg van de juiste kwaliteit en prijs op de juiste plaats. 

Premieberekening Menzis collectief
Klik op deze button om een premieberekening te doen bij Menzis. In de volgende stap kom je op de Menzis-site voor collectieven en wordt collectiviteitsnummer 54053 met bijbehorende collectiviteitskorting direct in de premieberekening meegenomen.

Zorgpremiekorting.nl