Collectiviteitskorting aanvragen bij Menzis

Nu al bij Menzis verzekerd 
Klik op deze button als je nu al bij Menzis verzekerd bent. In de volgende stap kun je de collectiviteitskorting aanvragen op je Menzis-polis. 

Nu nog niet bij Menzis verzekerd 
Klik op deze button als je nu nog niet bij Menzis bent verzekerd. In de volgende stap kom je op de Menzis-site voor collectieven en wordt de collectiviteitskorting direct in de premieberekening meegenomen. 


Klik hier als je geen KVK-nummer hebt 
Klik op deze button om korting op de Menzis zorgverzekering aan te vragen zonder een KvK-nummer.

Alles over de collectieve Menzis zorgverzekering

Collectieve zorgverzekering Menzis met korting
Menzis basisverzekeringen
1. Menzis Basis Vrij
2. Menzis Basis
3. Menzis Basis Voordelig
Menzis aanvullende verzekeringen met 9% collectiviteitskorting
2% korting bij jaarbetaling
Zorgpremies 2020 Menzis vóór en ná aftrek van collectiviteitskorting:
Premie aanvullende verzekeringen Menzis vóór en ná aftrek van collectiviteitskorting
Premie tandverzekeringen Menzis vóór en ná aftrek van collectiviteitskorting
Over Zorgverzekeringsmaatschappij Menzis

Collectieve zorgverzekering Menzis met korting

Het collectief van Menzis voor ZZP'ers/ondernemers of werknemers in het MKB is ondergebracht bij Hanzesteden Bedrijfsverzekeringen. Menzis is gespecialiseerd in het aanbieden van zorgverzekeringen. De Stichting Zorg voor Koopkracht heeft samen met Menzis een concurrerend tarief afgesproken voor ZZP’ers/ondernemers en werknemers in het MKB.

De polisvoorwaarden van de collectieve zorgverzekering van Menzis zijn hetzelfde als die van de reguliere Menzis-polis. Het enige verschil is dat je minder zorgpremie betaalt door het aanvragen van collectiviteitskorting. Je ontvangt bij Menzis de maximale 5% korting op de basisverzekering en 9% korting op de aanvullende verzekeringen.

Deelname aan het Menzis collectief is gratis en geheel vrijblijvend. De Stichting Zorg voor Koopkracht is opgericht om zoveel mogelijk Nederlanders de mogelijkheid te geven om een collectieve korting te krijgen. Via zorgpremiekorting is het mogelijk om bij zorgverzekeringsmaatschappij Menzis korting op je zorgpremie te realiseren. Het collectiviteitsnummer bij zorgverzekeraar Menzis voor het collectief voor ZZP'ers/ Zelfstandig ondernemers of werknemers in het MKB is 54053.

Menzis basisverzekeringen

De Menzis basisverzekering wordt aangeboden in drie verschillende opties. De zorg in de pakketten verschilt niet van elkaar, alleen het aantal zorgaanbieders waarvan de kosten volledig worden vergoed verschilt in de pakketten. Wanneer je bij Menzis collectief verzekerd bent, ontvang je collectiviteitskorting op je zorgverzekering.

1. Menzis Basis Vrij

Dit is de duurste basisverzekering van Menzis. Met de Menzis Basis Vrij verzekering maak je zelf een keuze van welke zorgaanbieders je gebruik wilt maken. De zorgkosten kunnen gedeclareerd worden bij Menzis. Daarnaast maakt het niet uit of het gaat om gecontracteerde zorg of niet-gecontracteerde zorg. De maandelijkse premie van Menzis Basis Vrij in 2020 bedraagt €133,- op basis van €385,- eigen risico. Door gebruik te maken van de 5% collectiviteitskorting wordt de maandelijkse premie verlaagt tot €126,35. 

2. Menzis Basis

Dit is de meest gekozen basisverzekering van zorgverzekeringsmaatschappij Menzis. Je hebt de keuze uit 35.000 gecontracteerde zorgaanbieders. De zorgpremie per maand bedraagt €123,- voor Menzis Basis op basis van €385,- eigen risico. Met een collectiviteitskorting van 5% via het Menzis-collectief van Zorgpremiekorting.nl betaal je per maand in 2020 €116,85.

3. Menzis Basis Voordelig

Dit is de goedkoopste zorgverzekering van Menzis en biedt een selecte keuze uit zorgaanbieders. De premie per maand voor Menzis Basis Voordelig bedraagt in 2020 €111,- op basis van €385,- eigen risico. Op deze polis kun je geen collectiviteitskorting ontvangen. Klik op de bovenstaande button waar staat ‘geen Kvk-nummer’ voor meer informatie over de goedkoopste zorgverzekering van Menzis. 

Menzis aanvullende verzekeringen met 9% collectiviteitskorting 

Menzis heeft diverse aanvullende zorgverzekeringen ter aanvulling van de verschillende basispakketten. Bij Menzis Basis en Menzis Basis Vrij zijn er 3 aanvullende pakketten: 

  • ExtraVerzorgd1
  • ExtraVerzorgd2
  • ExtraVerzorgd3

In deze pakketten zitten veelal dezelfde vergoedingen, alleen de hoeveelheid verschilt onderling. 

Voor Menzis Basis Voordelig zijn er twee aanvullende pakketten:

  • Aanvullend
  • ExtraAanvullend

Bij het afsluiten van een aanvullende verzekering van Menzis ontvang je een collectiviteitskorting van 9%. 

2% korting bij jaarbetaling

Menzis geeft je de mogelijkheid om jaarlijks je zorgpremie te voldoen en daarbij 2% extra korting te ontvangen. Uiteindelijk ben je op die manier voordeliger uit. Betaal je per halfjaar, dan krijg je een korting van 1%. Ook wanner je per kwartaal betaalt krijg je een kortig van 1% op de zorgpremie.

Zorgpremies 2020 Menzis vóór en ná aftrek van collectiviteitskorting:

Menzis zorgverzekering

Eigen risico van €385,00

Menzis ZorgverzekeringPremie vóór aftrek collectiviteitskortingCollectiviteitskortingPremie ná aftrek collectiviteitskortingBasis (Natura)€123,-5%€116,85Basis Vrij (Restitutie)€133,-5%€126,35
Menzis zorgverzekering

Eigen risico van €885,00

Menzis ZorgverzekeringPremie vóór aftrek collectiviteitskortingCollectiviteitskortingPremie ná aftrek collectiviteitskortingBasis (Natura)€103,-5%€96,85Basis Vrij (Restitutie)€113,-5%€106,35

Premie aanvullende verzekeringen Menzis vóór en ná aftrek van collectiviteitskorting

Menzis zorgverzekering

Aanvullende verzekering

Aanvullende verzekeringPremie vóór aftrek collectiviteitskortingCollectiviteitskortingPremie ná aftrek collectiviteitskortingExtraVerzorgd 1€ 6,959%€ 6,32ExtraVerzorgd 2€ 21,509%€ 19,56ExtraVerzorgd 3€ 41,959%€ 38,17JongerenVerzorgd€ 18,509%€ 16,83

Premie tandverzekeringen Menzis vóór en ná aftrek van collectiviteitskorting

Menzis zorgverzekering

Aanvullende tandartsverzekering

Aanvullende tandartsverzekeringPremie vóór aftrek collectiviteitskortingCollectiviteitskortingPremie ná aftrek collectiviteitskortingTandVerzorgd 250€ 11,509%€ 10,46TandVerzorgd 500€ 18,959%€ 17,24TandVerzorgd 750€ 31,959%€ 29,07

Over Zorgverzekeringsmaatschappij Menzis

De organisatie Menzis biedt drie zorgverzekeringen aan: Menzis, Anderzorg en Azivo. In totaal zijn ruim 2 miljoen Nederlanders verzekerd bij de organisatie Menzis. De missie van Menzis is om de beschikbaarheid van kwalitatief goede en betaalbare zorg te garanderen om zo het welzijn voor al haar verzekerden te bevorderen. Dit doet zij door:

  • Verzekerden te betrekken, informeren en adviseren over gezondheidsbehoud en bevordering;
  • Waar gewenst voor klanten (tijdige) toegang tot kwalitatief goede zorg en aan zorg gerelateerde diensten te organiseren;
  • Waar nodig voor klanten zelf zorgdiensten en aan zorg gerelateerde diensten te regelen.

Kortom Menzis staat voor zorg van de juiste kwaliteit en prijs op de juiste plaats. 

Zorgpremiekorting.nl