Collectiviteitsnummer VGZ

Wat is een collectiviteitsnummer? 

Een collectiviteitsnummer is het nummer waarmee een collectief geregisteerd staat bij de zorgvzerzekeraar. Door gebruik te maken van dit nummer wordt er collectiviteitskorting toegekend op de zorgpremie. Deze collectieve kortingen kunnen oplopen tot 5% op de basisverzekering en tot wel 20% op de aanvullende verzekering. Een collectiviteitskorting kan ervoor zorgen dat je jaarlijks tot wel 250 euro bespaard op de zorgpremie. 

Collectiviteitskorting voor iedereen

Er is een VGZ-collectief voor iedereen én een VGZ-collectief speciaal voor zzp'ers en ondernemers. Bij beide is de collectiviteitskorting hetzelfde: 4% op de basisverzekering en 10% op de aanvullende pakketten. Het verschil zit erin dat de dekkingen in de aanvullende pakketten in het zzp-collectief uitgebreider zijn. 

VGZ collectief: de basisverzekeringen

Bij VGZ heb je de keuze uit 3 verschillende polissen. Deze polissen variëren in hoogte van de zorgpremie en in het aanbod van de zorgaanbieders. Bij ieder van deze verzekeringen kun je  je aansluiten bij het VGZ collectief. Eenmaal aangesloten krijg je collectieve korting op de VGZ zorgpremie. Het collectiviteitsnummer bij VGZ is 17997. Hieronder lees je alles over de 3 verschillende polissen bij VGZ: 

1. Naturapolis - VGZ Basis Keuze

Bij de VGZ basis keuze heb je voldoende keuze uit verschillende zorgaanbieders. Via het gratis VGZ collectief van Zorgpremiekorting.nl ontvang je een collectiviteitskorting van 4%. Hierdoor betaal je maandelijks een lagere premie. 

Indien je kiest voor VGZ Basis Keuze via VGZ/UnitedConsumers krijg je nog een procent extra korting, dus 5% in totaal. Het verschil is dat de korting niet direct verrekend wordt in de premie, maar dat je de korting opspaart als een tegoed bij UnitedConsumers dat je te allen tijde kan laten uitbetalen. De aanvullende verzekeringen bij VGZ/UnitedConsumers zijn ook anders dan rechtstreeks bij VGZ. Bij UnitedConsumers betaal je de premie per maand. Jaarbetaling en dus ook de 1% extra korting bij jaarbetaling zijn niet mogelijk. 

2. Naturapolis - VGZ Ruime Keuze

Met deze basisverzekering van VGZ heb je een ruimere keuze uit zorgaanbieders in vergelijking met de hierboven genoemde verzekering. Ook hierbij geldt 4% collectiviteitskorting met het VGZ collectiviteitsnummer: 17997.

Indien je kiest voor VGZ Ruime Keuze via VGZ/UnitedConsumers krijg je nog een procent extra korting, namelijk 5% in totaal. De premie komt dan uit op €118,23 per maand (€103,23 per maand bij een max. vrijwillig eigen risico van €885,-). Het verschil is dat de korting niet direct verrekend wordt in de premie, maar dat je de korting opspaart als een tegoed bij UnitedConsumers dat je te allen tijde kan laten uitbetalen. De aanvullende verzekeringen bij VGZ/UnitedConsumers zijn ook anders dan rechtstreeks bij VGZ. Bij UnitedConsumers betaal je de premie per maand. Jaarbetaling en dus ook de 1% extra korting bij jaarbetaling zijn niet mogelijk. 

Het verschil tussen Naturapolis VGZ Basis Keuze en VGZ Ruime Keuze is de hoogte van de vergoeding. Bij de VGZ Basis Keuze krijg je namelijk tot 70% van de kosten vergoed, terwijl dat bij VGZ Ruime Keuze tot 80% is. Daar tegenover staat dus een lagere zorgpremie. 

3. Restitutiepolis - VGZ Eigen Keuze

Deze polis heeft volledige vrijheid in de keuze van een zorgaanbieder. Ook bij deze restitutiepolis kun je gebruik maken van het VGZ collectiviteitsnummer: 17997. 

Meer info VGZ collectief en korting direct aanvragen
Korting VGZ aanvragen
Klik op deze button voor meer informatie over het VGZ collectief en om de korting direct aan te vragen

Zorgpremiekorting.nl