CZ collectieve voordelen voor zzp'ers, ondernemers en werknemers in het MKB.

Ben je zzp'er, ondernemer of werkzaam in het mkb? Dan kun je deelnemen in het CZ collectief en profiteren van o.a. 10% korting op de aanvullende premie én uitgebreidere dekkingen. 

- Ben je nu al bij CZ verzekerd? Meld je huidige polis hieronder eenvoudig aan bij het collectief.
- Nieuw bij CZ? Doe via onderstaande buttom een premieberekening mét collectieve korting. 

Nu WEL bij CZ
Korting voor bestaande CZ verzekerden
Klik op deze button indien je nu al bij CZ bent verzekerd. In de volgende stap meld je je bestaande CZ polis aan bij het collectief.

Nu NIET bij CZ
Korting voor nieuwe CZ verzekerden
Klik op deze button indien je nu nog niet bij CZ bent verzekerd. In de volgende stap kun je een nieuwe CZ zorgverzekering voor 2024 mét collectieve voordelen aanvragen. 

CZ collectief voor uw organisatie

Wilt u als werkgever een CZ collectief voor uw organisatie? Klik dan op onderstaande button en vul het formulier in. U ontvangt vervolgens de instructies om een CZ collectief aan te vragen en info over de bijkomende voordelen voor uw organisatie. Een CZ collectief aanvragen voor uw organisatie is kosteloos. Iedereen die werkzaam is in uw organisatie kan deelnemen.
CZ collectief voor mijn organisatie
 

 

Uitgebreidere dekkingen aanvullende verzekeringen in CZ collectief

Zorgverzekeringsmaatschappij CZ biedt binnen het collectief acht verschillende aanvullende verzekeringen en drie aanvullende tandverzekeringen. De premies en dekkingen in de collectieve CZ zorgverzekering zijn anders dan in de individuele situatie, de dekkingen zijn uitgebreider. 

We hebben duidelijk uiteen gezet wat de verschillen in dekking zijn tussen de normale CZ aanvullende verzekeringen en de collectieve CZ aanvullende verzekering. Klik dan op onderstaande button voor het overzicht.
Voordelen aanvullende verzekering in CZ collectief
 

 

Uitgebreidere dekkingen aanvullende tandverzekeringen in CZ collectief

Zorgverzekeringsmaatschappij CZ biedt binnen het collectief drie aanvullende tandverzekeringen. De premies en dekkingen in de collectieve CZ zorgverzekering zijn anders dan in de individuele situatie, de dekkingen zijn uitgebreider. 

We hebben duidelijk uiteen gezet wat de verschillen in dekking zijn tussen de normale CZ aanvullende tandverzekeringen en de collectieve CZ aanvullende tandverzekering. Klik dan op onderstaande button voor het overzicht.
Voordelen tandverzekering in CZ collectief
 

 

De voordelen van een collectieve zorgverzekering bij CZ:

 • De dekkingen in de collectieve aanvullende verzekering zijn een stuk uitgebreider. Over deze dekkingen binnen de aanvullende collectieve zorgverzekering kunnen tevens afspraken worden gemaakt met CZ, zodat deze beter passen bij het bedrijf. Bijvoorbeeld wanneer een aantal personeelsleden last hebben van rugklachten, dan is een ruimere vergoeding voor fysiotherapie mogelijk. 
 • Des te meer personeelsleden aan het CZ collectief meedoen, des te gunstiger. De werkgever weet exact welke zorg (preventief én curatief) wordt vergoed binnen de collectieve zorgverzekering. Dat scheelt kosten. 
 • Zorgverzekeringsmaatschappij CZ kan bedrijven steunen door passende zorg aan hun medewerker te organiseren.
 • Verzekerden profiteren (met het hele gezin) van de collectieve kortingen:10% korting op de aanvullende pakketten én ruime vergoedingen. 


Collectieve zorgverzekering CZ

De basisverzekeringen van zorgverzekeringsmaatschappij CZ
Extra korting jaarbetaling
De aanvullende verzekeringen van CZ
Over CZ Zorgverzekeraar

De basisverzekeringen van zorgverzekeringsmaatschappij CZ

1. De CZ Zorgbewustpolis

De Zorgbewustpolis is de voordelige  naturapolis van CZ. De basispremie bedraagt in 2024 per maand €143,-. Met deze basisverzekering wordt alle gecontracteerde zorg 100% vergoed en bij niet gecontracteerde zorg 70% van het gemiddeld gecontracteerd tarief. Daarnaast heb je met deze polis keuze uit 2 eigen risico's (het minimale en het maximale eigen risico). Met de Zorg-op-maatpolis en de Zorgkeuzepolis heb je keuze uit 6 eigen risico's. Je krijgt €15,- korting per maand als je je eigen risico verhoogd tot €885,-. De maandpremie komt dan op €128,-. Bij jaarbetaling krijg je nog eens 2% korting. 

2. De CZ Zorg-op-maatpolis

De Zorg-op-maatpolis is de meest gekozen zorgpolis en vergoedt alle gecontracteerde zorg en betaalt wat betreft niet gecontracteerde zorg de kosten tot 75% voor het gemiddelde gecontracteerde tarief. Zorgverzekeringsmaatschappij CZ hanteert in 2024 een maandelijkse zorgpremie van €145,85. Bij een maximaal eigen risico van €885,- is de maandpremie €130,85. 

2. De CZ Combinatie polis

De Zorgverzekering Combinatie CZ heb je de meeste keuzevrijheid. Hier worden ook niet-gecontracteerde zorgverleners vergoed tot maximaal 100%. Betreft zorgverleners zonder contract met CZ uit de GGZ of wijkverpleging, dan geldt 85% vergoeding van het gemiddel gecontracteerde tarief. CZ hanteert in 2024 een maandelijkse zorgpremie van €159,- voor deze polis. Bij een maximaal eigen risico van €885,- is de maandpremie €144,-. 

Extra korting jaarbetaling

Je kunt ervoor kiezen je premie jaarlijks te voldoen i.p.v. maandelijks. Op deze manier ben je voordeliger uit, omdat deze korting bij jaarbetaling 2% op de zorgpremie bedraagt. De korting is hoger dan de huidige spaarrente.

Geen zzp'er, werknemer klein bedrijf of CZ-collectief via werkgever?

Klik op onderstaande button indien je geen zzp'er of zelfstandig ondernemer bent en je werkgever geen collectief bij CZ heeft. Je vindt dan de opties die er zijn voor andere collectieven binnen het CZ concern. 
Geen zzp'er of werkgeverscollectief

 

Over CZ Zorgverzekeraar

Zorgverzekeraar CZ is een van de grootste zorgverzekeringsmaatschappijen van Nederland. CZ biedt ook verzekeringen aan onder de merknamen Nationale Nederlanden en Ohra. CZ wil dat goede zorg beschikbaar is voor iedereen die het nodig heeft. Het is een zorgverzekeraar zonder winstoogmerk. Om deze reden willen ze de zorgverzekering betaalbaar houden. CZ is in 1930 opgericht als de Stichting Het Centraal Ziekenfonds. De huidige naam van de verzekeringsmaatschappij is een afkorting van deze stichting. CZ is begonnen als kleine verzekeraar. Inmiddels hebben 3,6 miljoen mensen een verzekering bij zorgverzekeringsmaatschappij CZ afgesloten. Daarmee heeft deze verzekeraar een marktaandeel van 20%. Er werken ongeveer 2.500 mensen bij CZ. Er zijn 19 servicekantoren in Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg. CZ is altijd bezig met het verbeteren van de zorg. Bij alles wat CZ doet nemen ze de zorgverzekerden als uitgangspunt.

De voordelen van een CZ collectieve zorgverzekering:

 • Korting op aanvullende verzekering
  CZ collectief geeft tot 10% korting op de aanvullende verzekeringen 

 • UItgebreidere vergoedingen 
  Aanvullende pakketten in CZ collectief hebben ruimere vergoedingen 

 • 5 ongebruikte fysiobehandelingen meenemen
  Tot 5 ongebruikte fysiobehandelingen kunnen mee naar het volgende jaar

 • Jaarlijks een HealthCheck
  Uw medewerkers krijgen praktische tips voor hun leefstijl om zelf mee aan de slag te gaan

 • Méér dan 20 extra's om fit en gezond te blijven
  Zoals verschillende online trainingen met een persoonlijke coach. Bijv. een training mindfulness

Zorgpremiekorting.nl