De voordelen van een collectieve zorgverzekering bij CZ:

  • Over de dekkingen binnen de aanvullende collectieve zorgverzekering kunnen afspraken worden gemaakt met CZ, zodat deze beter passen bij het bedrijf. Bijvoorbeeld wanneer een aantal personeelsleden last hebben van rugklachten, dan is een ruimere vergoeding voor fysiotherapie mogelijk. 
  • Des te meer personeelsleden aan het CZ collectief meedoen, des te gunstiger. De werkgever weet exact welke zorg (preventief én curatief) wordt vergoed binnen de collectieve zorgverzekering. Dat scheelt kosten. 
  • Zorgverzekeringsmaatschappij CZ kan bedrijven steunen door passende zorg aan hun medewerker te organiseren.
  • Verzekerden profiteren (met het hele gezin) van de collectieve kortingen, 7% korting op de CZ basispremie en 10% korting op de aanvullende pakketten én ruime vergoedingen. 


CZ collectief voor uw organisatie

Wilt u als werkgever meer informatie over een CZ collectief voor uw organisatie? Klik dan op onderstaande button en vul het formulier in. Er wordt vervolgens contact met u opgenomen om de mogelijkheden voor een CZ collectief en de bijkomende voordelen voor uw organisatie te bespreken. Een CZ collectief aanvragen voor uw organisatie is kosteloos. Iedereen die werkzaam is in uw organisatie kan deelnemen.
 CZ collectief voor mijn organisatie


CZ collectief voor ZZP-ers / zelfstandig ondernemers

Klik op onderstaande button als je ZZP-er bent of zelfstandig ondernemer. Je vindt dan meer informatie over het CZ collectief voor het MKB en kunt hier direct aan deelnemen en profiteren van de voordelen. 
CZ collectief voor ZZP-ers / ondernemers


Geen ZZP-er, werknemer klein bedrijf of CZ-collectief via werkgever?

Klik op onderstaande button indien je geen ZZP-er of zelfstandig ondernemer bent en je werkgever geen collectief bij CZ heeft. Je vindt dan de opties die er zijn voor andere collectieven binnen het CZ concern. 
Geen ZZP-er of werkgeverscollectief


De basisverzekeringen van zorgverzekeringsmaatschappij CZ

1. De CZ Zorgkeuzepolis
De Zorgkeuzepolis is de duurste basisverzekering van CZ met een maandelijkse zorgpremie van €122,60 in 2018. Deze basisverzekering vergoedt alle gecontracteerde zorg en vergoedt tevens alle niet door CZ gecontracteerde zorg tot een redelijke marktprijs. Met een collectiviteitskorting van 7% wordt de maandelijkse zorgpremie €114,02 bij een eigen risico van €385,-.

2. De CZ Zorg-op-maatpolis
De Zorg-op-maatpolis vergoedt alle gecontracteerde zorg en betaalt wat betreft niet gecontracteerde zorg de kosten tot 75% voor het gemiddelde gecontracteerde tarief. Zorgverzekeringsmaatschappij CZ hanteert in 2018 een maandelijkse zorgpremie van €116,25. Met een collectiviteitskorting van 7% wordt de maandelijkse premie op de CZ zorg-op-maatpolis €108,11 bij een eigen risico van €385,-.

3. De CZ Zorgbewustpolis
De Zorgbewustpolis is de goedkoopste polis van CZ. De premie bedraagt in 2018 per maand €112,15. Met een maandelijkse collectiviteitskorting wordt dit bedrag €104,30. Deze maandelijkse zorgpremie is berekend bij een eigen risico van €385,-. Met deze basisverzekering wordt alle gecontracteerde zorg 100% vergoed en bij niet gecontracteerde zorg 65% van het gemiddeld contracteert tarief. Daarnaast heb je met deze polis slechts keuze uit 2 eigen risico's (het minimale en het maximale eigen risico). Met de Zorg-op-maatpolis en de Zorgkeuzepolis heb je keuze uit 6 eigen risico's.

De aanvullende verzekeringen van CZ

Zorgverzekeringsmaatschappij CZ biedt zes verschillende aanvullende verzekeringen. Bij het kiezen van een aanvullende verzekering, ontvang je van Zorgpremiekorting.nl een collectiviteitskorting op CZ van 10%.
De premies en dekkingen in de collectieve CZ zorgverzekering zijn anders dan in de individuele situatie, de dekkingen zijn uitgebreider. Klik hier voor meer informatie over de uitgebreidere dekkingen bij CZ.

Extra korting jaarbetaling

Je kunt ervoor kiezen je premie jaarlijks te voldoen i.p.v. maandelijks. Op deze manier ben je voordeliger uit, omdat deze korting op de jaarbetaling 2% bedraagt. De korting is hoger dan de huidige spaarrente (0,5%).

De CZ Zorgpremies 2018:

Eigen risico van €385,00

Eigen risico van €385,00

CZ Zorgverzekering Premie vóór aftrek collectiviteitskorting Collectiviteitskorting Premie ná aftrek collectiviteitskorting CZ Zorgbewustpolis (Natura Polis) €112,15 7% €104,30 CZ Zorg-op-maatpolis (Natura Polis) €116,25 7% €108,11 CZ Zorgkeuzepolis (Restitutie Polis) €122,60 7% €114,02
Eigen risico van €885,00

Eigen risico van €885,00

CZ Zorgverzekering Premie vóór aftrek collectiviteitskorting Collectiviteitskorting Premie ná aftrek collectiviteitskorting CZ Zorgbewustpolis (Natura Polis) €94,65 7% €86,80 CZ Zorg-op-maatpolis (Natura Polis) €98,75 7% €90,61 CZ Zorgkeuzepolis (Restitutie Polis) €105,10 7% €96,52

Over CZ Zorgverzekeraar

Zorgverzekeraar CZ is een van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Naast het label CZ voert zorgverzekeraar CZ ook de labels Delta Lloyd en Ohra. In totaal zijn bij CZ 3,4 miljoen Nederlanders verzekerd, waarmee het marktaandeel uitkomt op 20%. Er werken ongeveer 2.500 mensen bij CZ. Er zijn 19 servicekantoren in Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg.

Zorgpremiekorting