De voordelen van een collectieve zorgverzekering bij CZ:

  • De dekkingen in de collectieve aanvullende verzekering zijn een stuk uitgebreider. Over deze dekkingen binnen de aanvullende collectieve zorgverzekering kunnen tevens afspraken worden gemaakt met CZ, zodat deze beter passen bij het bedrijf. Bijvoorbeeld wanneer een aantal personeelsleden last hebben van rugklachten, dan is een ruimere vergoeding voor fysiotherapie mogelijk. 
  • Des te meer personeelsleden aan het CZ collectief meedoen, des te gunstiger. De werkgever weet exact welke zorg (preventief én curatief) wordt vergoed binnen de collectieve zorgverzekering. Dat scheelt kosten. 
  • Zorgverzekeringsmaatschappij CZ kan bedrijven steunen door passende zorg aan hun medewerker te organiseren.
  • Verzekerden profiteren (met het hele gezin) van de collectieve kortingen, 3,5% korting op de CZ basispremie en 10% korting op de aanvullende pakketten én ruime vergoedingen. 


CZ collectief voor uw organisatie

Wilt u als werkgever meer informatie over een CZ collectief voor uw organisatie? Klik dan op onderstaande button en vul het formulier in. Er wordt vervolgens contact met u opgenomen om de mogelijkheden voor een CZ collectief en de bijkomende voordelen voor uw organisatie te bespreken. Een CZ collectief aanvragen voor uw organisatie is kosteloos. Iedereen die werkzaam is in uw organisatie kan deelnemen.
 CZ collectief voor mijn organisatie

CZ collectief voor ZZP-ers / zelfstandig ondernemers

Klik op onderstaande button als je ZZP-er bent of zelfstandig ondernemer. Je vindt dan meer informatie over het CZ collectief voor het MKB en kunt hier direct aan deelnemen en profiteren van de voordelen. 
CZ collectief voor ZZP-ers / ondernemers

Geen ZZP-er, werknemer klein bedrijf of CZ-collectief via werkgever?

Klik op onderstaande button indien je geen ZZP-er of zelfstandig ondernemer bent en je werkgever geen collectief bij CZ heeft. Je vindt dan de opties die er zijn voor andere collectieven binnen het CZ concern. 
Geen ZZP-er of werkgeverscollectief


Collectieve zorgverzekering CZ

De basisverzekeringen van zorgverzekeringsmaatschappij CZ
Extra korting jaarbetaling
Zorgpremies 2021 CZ vóór en ná aftrek van collectiviteitskorting
De aanvullende verzekeringen van CZ
Premie aanvullende verzekeringen CZ vóór en ná aftrek van collectiviteitskorting
Premie tandverzekeringen CZ vóór en ná aftrek van collectiviteitskorting
Over CZ Zorgverzekeraar

De basisverzekeringen van zorgverzekeringsmaatschappij CZ

1. De CZ Zorgkeuzepolis

De Zorgkeuzepolis is de duurste basisverzekering van CZ met een maandelijkse zorgpremie van €138,50 in 2021. Deze basisverzekering vergoedt alle gecontracteerde zorg en vergoedt tevens alle niet door CZ gecontracteerde zorg tot een redelijke marktprijs. Na aftrek van de collectiviteitskorting van 3,5% wordt de maandelijkse zorgpremie €133,65 bij een eigen risico van €385,-.

2. De CZ Zorg-op-maatpolis

De Zorg-op-maatpolis vergoedt alle gecontracteerde zorg en betaalt wat betreft niet gecontracteerde zorg de kosten tot 75% voor het gemiddelde gecontracteerde tarief. Zorgverzekeringsmaatschappij CZ hanteert in 2021 een maandelijkse zorgpremie van €129,60. Na aftrek van de collectiviteitskorting van 3,5% wordt de maandelijkse premie van de CZ zorg-op-maatpolis €125,06 bij een eigen risico van €385,-.

3. De CZ Zorgbewustpolis

De Zorgbewustpolis is de goedkoopste polis van CZ. De premie bedraagt in 2021 per maand €123,10. Na aftrek van de collectiviteitskorting wordt de maandpremie €118,79. Deze zorgpremie is berekend bij een eigen risico van €385,-. Met deze basisverzekering wordt alle gecontracteerde zorg 100% vergoed en bij niet gecontracteerde zorg 70% van het gemiddeld gecontracteerd tarief. Daarnaast heb je met deze polis slechts keuze uit 2 eigen risico's (het minimale en het maximale eigen risico). Met de Zorg-op-maatpolis en de Zorgkeuzepolis heb je keuze uit 6 eigen risico's.

Extra korting jaarbetaling

Je kunt ervoor kiezen je premie jaarlijks te voldoen i.p.v. maandelijks. Op deze manier ben je voordeliger uit, omdat deze korting op de jaarbetaling 2% bedraagt. De korting is hoger dan de huidige spaarrente.

Zorgpremies 2021 CZ vóór en ná aftrek van collectiviteitskorting:

Eigen risico van €385,00

Eigen risico van €385,00

CZ ZorgverzekeringPremie vóór aftrek collectiviteitskortingCollectiviteitskortingPremie ná aftrek collectiviteitskortingCZ Zorgbewustpolis (Natura Polis)€ 123,103,5%€ 118,79CZ Zorg-op-maatpolis (Natura Polis)€ 129,603,5%€ 125,06CZ Zorgkeuzepolis (Restitutie Polis)€ 138,503,5%€ 133,65
Eigen risico van €885,00

Eigen risico van €885,00

CZ ZorgverzekeringPremie vóór aftrek collectiviteitskortingCollectiviteitskortingPremie ná aftrek collectiviteitskortingCZ Zorgbewustpolis (Natura Polis)€ 105,603,5%€ 101,29CZ Zorg-op-maatpolis (Natura Polis)€ 112,103,5%€ 107,56CZ Zorgkeuzepolis (Restitutie Polis)€ 121,-3,5%€ 116,15

Aanvullende verzekeringen van CZ uitgebreider in collectief

Zorgverzekeringsmaatschappij CZ biedt zeven verschillende aanvullende verzekeringen en twee aanvullende tandverzekeringen. Bij het kiezen van een aanvullende verzekering bij CZ ontvang je van Zorgpremiekorting.nl een collectiviteitskorting van 10%.
De premies en dekkingen in de collectieve CZ zorgverzekering zijn anders dan in de individuele situatie, de dekkingen zijn een stuk uitgebreider.

Zie hieronder het totale vergoedingenoverzicht van de collectieve CZ zorgverzekering en de uitgebreidere aanvullende (tandarts) dekkingen. Tevens een handig beknopt overzicht met de verschillen in dekking tussen de individuele en de collectieve zorgverzekering:

Premie aanvullende verzekeringen CZ vóór en ná aftrek van collectiviteitskorting

Aanvullende verzekering

Aanvullende verzekeringPremie vóór aftrek collectiviteitskortingCollectiviteitskortingPremie ná aftrek collectiviteitskortingStart€ 1,9510%€ 1,75Basis Collectief€ 10,2510%€ 9,22Plus Collectief€ 27,510%€ 24,57Top Collectief€47,0010%€ 42,30Jongeren€19,7510%€ 17,77Gezinnen€56,2010%€ 50,5850+€16,2510%€ 14,62

Premie tandverzekeringen CZ vóór en ná aftrek van collectiviteitskorting

Aanvullende tandartsverzekering

Aanvullende tandartsverzekeringPremie vóór aftrek collectiviteitskortingCollectiviteitskortingPremie ná aftrek collectiviteitskortingTandarts Collectief€ 33,5010%€ 30,15Uitgebreide Tandarts Collectief€ 52,7510%€ 47,47

Over CZ Zorgverzekeraar

Zorgverzekeraar CZ is een van de grootste zorgverzekeringsmaatschappijen van Nederland. CZ biedt ook verzekeringen aan onder de merknamen Nationale Nederlanden en Ohra. CZ wil dat goede zorg beschikbaar is voor iedereen die het nodig heeft. Het is een zorgverzekeraar zonder winstoogmerk. Om deze reden willen ze de zorgverzekering betaalbaar houden. CZ is in 1930 opgericht als de Stichting Het Centraal Ziekenfonds. De huidige naam van de verzekeringsmaatschappij is een afkorting van deze stichting. CZ is begonnen als kleine verzekeraar. Inmiddels hebben 3,6 miljoen mensen een verzekering bij zorgverzekeringsmaatschappij CZ afgesloten. Daarmee heeft deze verzekeraar een marktaandeel van 20%. Er werken ongeveer 2.500 mensen bij CZ. Er zijn 19 servicekantoren in Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg. CZ is altijd bezig met het verbeteren van de zorg. Bij alles wat CZ doet nemen ze de zorgverzekerden als uitgangspunt.

Zorgpremiekorting.nl