facebook zorgpremiekorting

Basisverzekering Zilveren Kruis

Bij zorgverzekeraar Zilveren Kruis is het mogelijk om een keuze te maken uit drie verschillende basisverzekeringen. Het verschil tussen deze zorgverzekeringen zit hem voornamelijk in de keuzevrijheid van verzekerden. Keuzevrijheid houdt in dat de verzekerden zelf mag bepalen door welke zorgverzekeraar hij/zij geholpen wilt worden.  

Zilveren Kruis Basis Budget 

De Basis Budget polis is de goedkoopste basisverzekering die Zilveren Kruis aanbiedt. Met deze basisverzekering heb je een beperkte keuzevrijheid. Dit houdt in dat je een keuze kunt maken uit een beperkt aantal ziekenhuizen en gecontracteerde zorgverleners. Kies je toch liever voor een andere zorgverlener of ziekenhuis, dan vergoedt Zilveren Kruis tot 75% van het gemiddelde gecontracteerde tarief. 

Zilveren Kruis Basis Zeker 

De Basis Zeker verzekering van Zilveren Kruis is een natura polis, dit is de meest gekozen zorgverzekering bij Zilveren Kruis. Met deze zorgverzekering heb je meer keuzevrijheid, dit houdt in dat je zelf kan kiezen door welke zorgverlener en in welk ziekenhuis je geholpen wilt worden. Mocht je kiezen voor een niet gecontracteerde zorgverlener, dan vergoedt Zilveren Kruis 75% van het gemiddelde gecontracteerde tarief. 

Zilveren Kruis Basis Exclusief 

De Basis Exclusief verzekering is de restitutiepolis van Zilveren Kruis. Met deze basisverzekering heb je volledige keuzevrijheid. Met deze verzekering bepaal je zelf door welke zorgverlener en in welk ziekenhuis je geholpen wilt worden. Wil je door een niet gecontracteerde zorgverlener geholpen worden, dan wordt 100% van het marktconforme of wettelijk vastgestelde tarief vergoedt.

 Aanvullende verzekeringen Zilveren Kruis

Om de basisverzekering aan te vullen biedt Zilveren kruis verschillende aanvullende verzekeringen. De goedkoopste optie is de Basis Plus Module. Hiermee worden een aantal onverwachtse kosten gedeeltelijk vergoedt, zoals: 

• Spoedeisende hulp in het buitenland;
• Fysiotherapie bij kanker, hart- en vaatziekten;
• Mammaprint test;
• Tandartskosten na een ongeval;
• Medicijnen buiten de basisverzekering (m.u.v. medicijnen voor ADHD).

Naast de Basis Plus Module biedt Zilveren Kruis nog vier andere aanvullende zorgverzekeringen aan, uiteenlopend van €7,25 tot €61,95 per maand. Het verschil in de aanvullende verzekeringen zit hem vooral in de maximum bedragen die vergoedt worden. 

 Tandarts verzekering 

Naast de aanvullende zorgverzekering biedt Zilveren Kruis ook vijf tandartsverzekeringen aan. uiteenlopend van €6,75 tot €58,95 per maand. Met een tandartsverzekering worden onder andere kosten als mondhygiëne, het vullen van gaatjes en het trekken van kiezen vergoedt. Het verschil in de tandartsverzekeringen zit hem voornamelijk in maximale vergoeding per jaar. 

Loading...
Zorgpremiekorting