Collectiviteitskorting Zilveren Kruis aanvragen

In de volgende stap tref je de opties aan om collectiviteitskorting aan te vragen bij zorgverzekeringsmaatschappij Zilveren Kruis voor 2023 en eventuele alternatieven. 

Nu WEL Zilveren Kruis verzekerd 

Klik op deze button indien je nu AL WEL bij Zilveren Kruis bent verzekerd.


Nu NIET bij Zilveren Kruis verzekerd 

Klik op deze button indien je nu nog NOG NIET bij Zilveren Kruis bent verzekerd.

 

Zilveren Kruis: collectieve zorgverzekering

Zilveren Kruis: Collectiviteitskorting
Basisverzekering Zilveren Kruis
Zilveren Kruis Basis Budget
Zilveren Kruis Basis Zeker
Zilveren Kruis Basis Exclusief
Besparen op Zilveren Kruis Zorgverzekering
Aanvullende verzekeringen Zilveren Kruis met 10% collectieve korting
Tandartsverzekering Zilveren Kruis met 10% collectieve korting
Over zorgverzekeringsmaatschappij Zilveren Kruis

Zilveren Kruis: Collectiviteitskorting

Bij Zilveren Kruis is het mogelijk om op verschillende manieren collectiviteitskorting aan te vragen. Zo is bijvoorbeeld voor zzp'ers en ondernemers mogelijk om 10% korting op de aanvullende verzekeringen. Verder zijn er nog vele verschillende mogelijkheden om via ledencollectieven collectiviteitskorting aan te vragen bij Zilveren Kruis. Klik op de groene button die voor jouw situatie van toepassing is voor informatie over de mogelijkheden. 

Basisverzekering Zilveren Kruis

Bij zorgverzekeringsmaatschappij Zilveren Kruis is het mogelijk om een keuze te maken uit drie verschillende basisverzekeringen. Het verschil tussen deze zorgverzekeringen zit hem voornamelijk in de keuzevrijheid van verzekerden. Keuzevrijheid houdt in dat de verzekerde zelf mag bepalen door welke zorgverlener hij geholpen wil worden.  

Zilveren Kruis Budget

De Basis Budget polis is de goedkoopste basisverzekering die Zilveren Kruis aanbiedt. Met deze basisverzekering heb je een beperkte keuzevrijheid. Dit houdt in dat je een keuze kunt maken uit een beperkt aantal ziekenhuizen en gecontracteerde zorgverleners, door Zilveren Kruis geselecteerd (hier is de vergoeding 100%). Kies je toch liever voor een andere zorgverlener of ziekenhuis, dan vergoedt Zilveren Kruis tot 75% van het gemiddelde gecontracteerde tarief. In 2023 bedraagt de zorgpremie van Zilveren Kruis Basis Budget €131,95. Kies je daarnaast nog eens voor een maximaal eigen risico van €885,- dan wordt de zorgpremie €15 goedkoper en komt dus uit op een maandelijks bedrag van €116,95.

Zilveren Kruis Zeker

De Basis Zeker verzekering van Zilveren Kruis is een naturapolis. Dit is de meest gekozen zorgverzekering bij Zilveren Kruis. Met deze zorgverzekering heb je meer keuzevrijheid. Dit betekent dat je zelf een keuze kunt maken uit de zorgverleners en ziekenhuizen die een contract met Zilveren Kruis hebben. Mocht je kiezen voor een niet gecontracteerde zorgverlener, dan vergoedt Zilveren Kruis 75% van het gemiddelde gecontracteerde tarief. De reguliere premie voor Zilveren Kruis Basis Zeker betaal je in 2023 maandelijks €138,95 aan zorgpremie. Bij het maximaal eigen risico van €885,- wordt de premie €121,45

Zilveren Kruis Exclusief

De Basis Exclusief verzekering is de restitutiepolis van Zilveren Kruis. Met deze basisverzekering heb je volledige keuzevrijheid. Met de Zilveren Kruis Basis Exclusief verzekering bepaal je zelf door welke zorgverlener en in welk ziekenhuis je geholpen wilt worden. Wil je door een niet-gecontracteerde zorgverlener geholpen worden, dan wordt 100% van het marktconforme of wettelijk vastgestelde tarief vergoed. De zorgpremie van Zilveren Kruis Basis Exclusief komt in 2023 uit op €152,75. Kies je vervolgens voor het maximale eigen risico dan komt de premie op €132,75.

Besparen op Zilveren Kruis Zorgverzekering

Naast de mogelijkheid om collectiviteitskorting aan te vragen op de aanvullende zorgverzekering van Zilveren Kruis zijn er nog meer manieren om te besparen op de zorgpremie van Zilveren Kruis. Zo is het mogelijk om 1% extra korting te krijgen bij een jaarbetaling van de zorgpremie. 

Ook is het mogelijk te besparen op de zorgpremie door het vrijwillig eigen risico te verhogen tot €885,- (zoals hierboven bij de genoemde polissen al is vermeld). Dit is aanbevolen voor verzekerden die weinig tot geen zorgkosten verwachten te maken in 2023. De besparing op jaarbasis op de zorgpremie loopt op tot maximaal €240,-, oftewel €20,- per maand. 

Aanvullende verzekeringen Zilveren Kruis met 10% collectiviteitskorting

Via het collectief van Zorgpremiekorting.nl krijg je 10% korting op de aanvullende verzekeringen en aanvullende tandverzekeringen bij Zilveren Kruis.

Om de basisverzekering aan te vullen biedt Zilveren Kruis verschillende aanvullende verzekeringen. De goedkoopste optie is de Basis Plus Module. Hiermee worden een aantal (onverwachte) kosten gedeeltelijk vergoed, zoals:

  • Hulp aan huis na een ziekenhuisopname; 
  • Tandartskosten na een ongeval;
  • De kosten van spoedeisende zorg in het buitenland boven het Nederlandse tarief

Naast de Basis Plus Module biedt Zilveren Kruis nog vijf andere aanvullende zorgverzekeringen aan, uiteenlopend van €7,43 tot €66,83 per maand. Het verschil in de aanvullende verzekeringen zit hem vooral in de leeftijdscategorie waar je onder valt (18 t/m 29, 30 t/m 44 of 45 jaar en ouder) en de maximumbedragen die vergoed worden. 

Tandartsverzekering Zilveren Kruis

Naast de aanvullende zorgverzekering biedt Zilveren Kruis in 2023 ook vijf tandartsverzekeringen met 10% collectiviteitskorting aan, uiteenlopend van €7,43 tot €56,93 per maand (genoemd tarief is ná aftrek van 10% collectiviteitskorting). Met een tandartsverzekering worden onder andere kosten als het vullen van gaatjes en het trekken van kiezen volledig vergoed. Let echter wel op. Een aantal behandelingen worden slechts gedeeltelijk vergoed. Dit verschilt per tandartsverzekering. Het verschil in de tandartsverzekeringen zit voornamelijk in maximale vergoeding per jaar en de leeftijdscategorie (18 t/m 29, 30 t/m 44 of 45 jaar en ouder). Bekijk voor de exacte vergoedingen de zorgverzekeringskaarten van Zilveren Kruis.

Over zorgverzekeringsmaatschappij Zilveren Kruis

Zilveren Kruis is op 4 maart 1949 als stichting in Woerden opgericht. Sinds 1995 is Zilveren Kruis onderdeel van Achmea. Het is de grootste particuliere ziektekostenverzekeraar van Nederland. Achmea heeft meer dan de helft van alle ziekenfondsen in Nederland in beheer. Zilveren Kruis is de grootste zorgverzekeringsmaatschappij van Achmea. Het hoofdkantoor van Zilveren Kruis is al enkele jaren in Leiden gevestigd. Daarnaast zijn er kantoren gevestigd in Leusden en Zwolle. Het doel van Zilveren Kruis is om iedereen in Nederland toegang te geven tot goede zorg voor een betaalbare premie. Ruim 3,4 miljoen verzekerden hebben een zorgverzekering bij Zilveren Kruis afgesloten. 

 

Zorgpremiekorting.nl