Korting op mijn bestaande VGZ polis aanvragen
Korting voor bestaande VGZ verzekerden
Klik op deze button indien je nu al bij VGZ bent verzekerd. In de volgende stap kun je korting aanvragen op je bestaande VGZ polis.

Nieuwe VGZ verzekering met korting aanvragen
Korting voor nieuwe VGZ verzekerden
Klik op deze button indien je nu nog niet bij VGZ bent verzekerd. In de volgende stap kun je een nieuwe VGZ zorgverzekering voor 2019 mét collectieve korting aanvragen. 

Collectieve zorgverzekering VGZ

1. VGZ Naturapolis: VGZ Ruime Keuze
2. VGZ Restitutiepolis: VGZ Eigen Keuze
Aanvullende Verzekeringen VGZ
€ 180 korting bij VGZ door het eigen risico te verhogen
Extra korting bij VGZ per jaarbetaling
VGZ vergoedingen
VGZ ZZP: Korting voor ondernemers
Overzicht VGZ premie 2019
Over zorgverzekeringsmaatschappij VGZ

VGZ Collectief: de basisverzekeringen

Bij VGZ heb je de keuze uit 2 polissen. De budgetpolis VGZ Goede Keuze is afgeschaft. Deze polissen variëren in hoogte van de zorgpremie en in aanbod van zorgaanbieders. Bij ieder van de verzekeringen kun je  je aansluiten bij het VGZ collectief. Eenmaal aangesloten krijgt iedere participant collectieve korting op de zorgpremie. 

1. Naturapolis: VGZ Ruime Keuze

Met deze VGZ basisverzekering heb je een ruime keuze uit zorgaanbieders. In 2019 is de reguliere maandelijkse premie € 120,95 bij een verplicht eigen risico van € 385,-. Wanneer je kiest voor de maximale 10% collectiviteitskorting op de VGZ basispremie, is de maandelijkse premie € 108,85. Dit levert een maandelijkse besparing van € 12,10 op. Verhoog je het eigen risico naar de maximale € 885,- dan komt de maandpremie ná aftrek van collectiviteitskorting op € 93,85. 

2. Restitutiepolis: VGZ Eigen Keuze

Deze polis heeft volledige vrijheid in de keuze van een zorgaanbieder. De reguliere maandelijkse zorgpremie voor deze VGZ polis is € 126,95 bij een eigen risico van € 385,-. Met de maximale collectiviteitskorting van 10% bij VGZ komt de maandelijkse premie uit op € 114,25. Daarmee bespaar je dus maandelijks € 12,70 op je zorgpremie. Dat is €152,40 per jaar. Bij het maximale eigen risico van € 885,- komt de maandpremie ná aftrek van collectieve korting op € 99,25. Hiermee bespaar je dus het meest op je VGZ zorgverzekering.

Aanvullende Verzekeringen VGZ

VGZ biedt diverse aanvullende verzekeringen aan. Het is aan te raden aanvullende pakketten te gebruiken als je veel zorg nodig hebt die niet in de basisverzekering zit. Denk hierbij aan tandzorg of fysiotherapie.
Kies je voor het collectief met 10% korting op de basispremie, dan krijg je géén korting op de aanvullende verzekering. Afhankelijk van je situatie kun je dus kiezen welk VGZ collectief het best bij je past. 

Kies je voor een van de andere twee collectieven, met 7% of 8% korting op de VGZ basispremie, dan ontvang je 10% collectiviteitskorting op de maandelijkse premie van de aanvullende pakketten. Maar let op:

VGZ heeft bepaald dat de 10% korting geldt voor deze aanvullende verzekeringen:

  • VGZ aanvullend Goed : 10% korting
  • VGZ aanvullend Beter : 10% korting
  • VGZ aanvullend Best  : 10% korting

VGZ geeft géén korting op aanvullende tandverzekering pakketten en tevens niet op de zogenaamde aanvullende Alles-in-1 pakketten (Jong, Single/Duo, Gezin en Vitaal). De reden hiervoor is omdat hier al een korting in verwerkt is. Bekijk het vergoedingsoverzicht van VGZ om te zien welke aanvullende verzekering het beste bij je past.
 

€ 180 korting bij VGZ door het eigen risico te verhogen

VGZ biedt zorgverzekerden de mogelijkheid het eigen risico vrijwillig te verhogen. In ruil voor de verhoging ontvang je korting op de zorgpremie. De korting bedraagt € 15,- per maand wanneer je ervoor kiest het eigen risico te verhogen. Om de maximale korting van € 180,- per jaar te ontvangen kies je voor een eigen risico van € 885,-. Verder kun je nog meer besparen met collectiviteitskorting van het VGZ collectief.

Extra korting bij VGZ per jaarbetaling

Je kunt je zorgpremie bij VGZ ook jaarlijks voldoen. Het voordeel hieraan is dat je goedkoper uit bent, de extra korting die je krijgt bij jaarbetaling bij VGZ is 1%. Dat is hoger dan de gemiddelde spaarrente op dit moment.

VGZ vergoedingen

In de VGZ basisverzekering worden alle zorgkosten vergoed die gemaakt worden bij aangesloten zorgaanbieders. Daarnaast vergoedt VGZ tot maximaal 75% van de gemaakte zorgkosten bij niet-aangesloten zorgaanbieders bij de polis ‘Goede Keuze’ en 85% bij ‘Ruime Keuze’. Fysiotherapiebehandelingen worden vergoed na de 21e behandeling bij een aantal chronische aandoeningen. Daarnaast worden de medicijnen vergoed die door de overheid zijn toegevoegd in het basispakket. Soms kan het zijn dat er nog wel een kleine eigen bijdrage voor wordt gevraagd. Als laatste heeft VGZ ook kraamzorg van maximaal 10 dagen in haar basispakket zitten, waar ook een eigen bijdrage voor wordt gerekend. 

VGZ ZZP: Korting voor ondernemers

In samenwerking met Stichting Zorg voor Koopkracht heeft VGZ een aparte collectieve korting voor ZZP’ers en ondernemers vastgesteld. Door je in te schrijven bij het VGZ collectief via de website van Zorgpremiekorting.nl kun je gebruik maken van een collectieve korting van 8% op de basisverzekering en 10% op de aanvullende verzekeringen. Bij de registratie heb je jouw KvK-nummer nodig.

Overzicht VGZ premie 2019

Hieronder staat een overzicht van de zorgpremies met collectiviteitskorting bij een VGZ zorgverzekering.

Eigen risico van €385,00

Eigen risico van €385,00

VGZ ZorgverzekeringPremie vóór aftrek collectiviteitskortingCollectiviteitskortingPremie ná aftrek collectiviteitskortingNatura Polis (VGZ Ruime Keuze)€ 120,9510%€ 108,85Restitutie Polis (VGZ Eigen Keuze)€ 126,9510%€ 114,25
Eigen risico van €885,00

Eigen risico van €885,00

VGZ ZorgverzekeringPremie vóór aftrek collectiviteitskortingCollectiviteitskortingPremie ná aftrek collectiviteitskortingNatura Polis (VGZ Ruime Keuze)€ 105,9510%€ 93,85Restitutie Polis (VGZ Eigen Keuze)€ 111,9510%€ 99,25

Over zorgverzekeringsmaatschappij VGZ

VGZ Zorgverzekeringen staat voor Stichting Volksgezondheidszorg, onderdeel van Coöperatie VGZ, en heeft ruim 4,2 miljoen zorgverzekerden onder zijn hoede.

Tegenwoordig staat VGZ voor 'Voor goede zorg zorg je samen'. Hiermee zijn ze niet alleen een zorgverzekeraar, maar ook een zorgorganisator. Al meer dan 65 jaar is VGZ actief in de zorgsector en willen voor de klant toegankelijke, betaalbare en goede kwalitatieve zorg blijven aanbieden.

Onder VGZ vallen meerdere zorgverzekeraars, waaronder Univé. Op Zorgpremiekorting.nl ontvang je korting op de zorgpremie d.m.v. het VGZ collectief. Profiteer van deze korting door kosteloos collectiviteitskorting aan te vragen op je VGZ zorgverzekering.

Zorgpremiekorting.nl