Nu WEL bij VGZ
Korting voor bestaande VGZ verzekerden
Klik op deze button indien je nu al bij VGZ bent verzekerd. In de volgende stap kun je korting aanvragen op je bestaande VGZ polis.

Nu NIET bij VGZ
Korting voor nieuwe VGZ verzekerden
Klik op deze button indien je nu nog niet bij VGZ bent verzekerd. In de volgende stap kun je een nieuwe VGZ zorgverzekering voor 2023 mét collectieve korting en collectieve voordelen aanvragen. 

Collectieve zorgverzekering VGZ

VGZ Naturapolis: VGZ Basis Keuze
VGZ Naturapolis: VGZ Ruime Keuze
VGZ Restitutiepolis: VGZ Eigen Keuze
Premie aanvullende verzekeringen VGZ vóór en ná aftrek van collectiviteitskorting
Ruimere vergoedingen binnen de collectieve VGZ aanvullende verzekering
€ 180,- korting bij VGZ door het eigen risico te verhogen
Extra korting bij VGZ per jaarbetaling
Over zorgverzekeringsmaatschappij VGZ

VGZ Collectief: de basisverzekeringen

Bij VGZ heb je de keuze uit 3 polissen. Deze polissen variëren in hoogte van de zorgpremie en in aanbod van zorgaanbieders. Bij alle 3 zorgpolissen kun je je aansluiten bij het VGZ collectief. Eenmaal aangesloten krijg je collectieve korting op de VGZ zorgpremie. 

1. Naturapolis: VGZ Basis Keuze

Met VGZ Basis Keuze heb je genoeg, maar beperkte keuze uit zorgaanbieders. VGZ vergoed 100% van de zorg bij zorgverleners met wie zij een contract hebben en 70% bij zorgverleners waar zij geen contract mee hebben. In 2023 is de maandelijkse premie €132,95 bij een verplicht eigen risico van €385,-. Verhoog je het eigen risico naar de maximale €885,- dan komt de maandpremie op €117,95. Betaal je de premie per jaar dan krijg je nog eens 1% extra korting. 

2. Naturapolis: VGZ Ruime Keuze

Met VGZ Ruime Keuze heb je volop keuze uit zorgaanbieders. VGZ vergoed 100% van de zorg bij zorgverleners met wie zij een contract hebben en 80% bij zorgverleners waar zij geen contract mee hebben. In 2023 is de maandelijkse premie €141,95 bij een verplicht eigen risico van €385,-. Verhoog je het eigen risico naar de maximale €885,- dan komt de maandpremie op €126,95. Betaal je de premie per jaar dan krijg je nog eens 1% extra korting. 

3. Restitutiepolis: VGZ Eigen Keuze

Deze polis heeft volledige vrijheid in de keuze van een zorgaanbieder. VGZ vergoed 100% van de zorg bij zorgverleners met wie zij een contract hebben en 90% bij zorgverleners waar zij geen contract mee hebben. De reguliere maandelijkse zorgpremie voor deze VGZ polis is €153,65 bij een eigen risico van €385,-. Bij het maximale eigen risico van €885,- komt de maandpremie ná aftrek van collectieve korting op €138,65. Betaal je de zorgpremie per jaar, dan krijg je nog eens 1% extra korting bij VGZ.  

Premie aanvullende verzekeringen VGZ 2023 vóór en ná aftrek van collectiviteitskorting

Logo VGZ zorgverzekering

Aanvullende verzekering

Aanvullende verzekeringPremie vóór aftrek collectiviteitskortingCollectiviteitskortingPremie ná aftrek collectiviteitskortingVGZ Werkt Instap€ 5,35€ 5,35VGZ Werkt Goed€ 13,4010%€ 12,06VGZ Werkt Beter€ 29,5910%€ 26,63VGZ Werkt Best€ 43,5010%€ 41,71

Ruimere vergoedingen in de collectieve VGZ aanvullende verzekering 

Er zit verschil in dekking en vergoeding tussen de reguliere VGZ aanvullende verzekering en de aanvullende verzekeringen in het VGZ collectief. De aanvullende verzekeringen binnen het VGZ collectief worden aangeduid met de term 'Werkt'. De verschillen staan hieronder per aanvullende verzekering toegelicht. Omdat er tussen de aanvullende verzekering Instap en Werkt Instap geen verschil in dekking zit, is deze in de vergelijking niet opgenomen. 


Verschil aanvullende verzekering VGZ Goed en VGZ Werkt Goed

Naast een lagere maandpremie (€ 12,06) voor het aanvullende pakket in het VGZ collectief is de dekking ook uitgebreider:  
- Hoger preventiebudget (€ 400 ipv € 200)
- € 350 vergoeding voor mindfullness

Verschil aanvullende verzekering VGZ Beter en Werkt Beter

Naast een lagere maandpremie (€ 25,20) voor het aanvullende pakket in het VGZ collectief is de dekking ook uitgebreider: 
- Meer fysiobehandelingen vergoed (20 i.p.v. 16)
- Hoger preventiebudget (€ 600 i.p.v. € 400)
- € 350 vergoeding voor mindfullness

Verschil aanvullende verzekering VGZ Best en Werkt Best

Naast een lagere maandpremie (€ 41,71) voor het aanvullende pakket in het VGZ collectief is de dekking ook uitgebreider: 
- Meer fysiobehandelingen vergoed (32 i.p.v. 20)
- Hoger preventiebudget (€ 700 i.p.v. € 500)
- € 350 vergoeding voor mindfullness

Tandartsverzekeringen VGZ: in collectief uitgebreidere dekkingen

VGZ heeft binnen het collectief drie aanvullende tandartsverzekeringen beschikbaar, namelijk VGZ Werkt Tand Goed, VGZ Werkt Tand Beter en VGZ Werkt Tand Best. Het verschil met de reguliere VGZ tandartsverzekeringen is dat de vergoedingen ruimer zijn. Behalve voor het eerstgenoemde verzekering Tand Werkt Goed, die is gelijk aan het reguliere pakket Tand Goed. De hoogte en de voorwaarden van de dekkingen zijn afhankelijk van het gekozen pakket.

VGZ Werkt Tand Goed

Voor € 15,50 kun je al een tandartsverzekering afsluiten bij VGZ. Het VGZ Werkt Tand Goed dekt € 250 per jaar voor tandarts- en mondzorg. Periodieke controles worden 100% vergoed en overige behandelingen voor 80%. VGZ Tand Goed vergoedt geen orthodontie. Voor een orthodontie tot 18 vergoeding is VGZ Tand Beter of VGZ Tand Best nodig. 

VGZ Werkt Tand Beter

De meest gekozen tandartsverzekering van VGZ is het VGZ Werkt Tand Beter pakket. Deze aanvullende tandartsverzekering sluit je af vanaf € 32,30 per maand. In ruil voor een hogere premie ontvang je ook meer en hogere vergoedingen, zoals: 

  • € 650 (i.p.v. € 500) per jaar voor tandarts- en mondzorg. 100% voor periodieke controles en 80% voor overige behandelingen;
  • Orthodontie tot 18 jaar: € 2.000 (i.p.v. € 1.500) tijdens de hele looptijd van je verzekering;
  • Orthodontie vanaf 18 jaar: € 500 tijdens de hele looptijd van je verzekering.

VGZ Werkt Tand Best

VGZ Werkt Tand Best is de tandartsverzekering met de hoogste vergoedingen voor tandheelkundige zorg. De premie bedraagt € 52,40 per maand. In ruil daarvoor ontvang je de volgende vergoedingen:

  • € 1.150 (i.p.v. € 1.000) per jaar voor tandarts- en mondzorg. 100% voor periodieke controles en 80% voor overige behandelingen;
  • Orthodontie tot 18 jaar: € 3.000 (i.p.v. € 2.500) tijdens de hele looptijd van je verzekering;
  • Orthodontie vanaf 18 jaar: € 1.500 tijdens de hele looptijd van je verzekering.

Voor kronen, bruggen, implantaten, gedeeltelijke protheses en orthodontie geldt wel een wachttijd van 12 maanden. Dit betekent dat je in deze wachttijd premie betaalt en daarna pas recht hebt op vergoeding van de behandeling.

€ 180,- korting bij VGZ door het eigen risico te verhogen

VGZ biedt zorgverzekerden de mogelijkheid het eigen risico vrijwillig te verhogen. In ruil voor de verhoging ontvang je korting op de zorgpremie. De korting bedraagt € 15,- per maand wanneer je ervoor kiest het eigen risico te verhogen. Om de maximale extra korting van € 180,- per jaar te ontvangen kies je voor een eigen risico van € 885,-. Verder kun je natuurlijk nog meer besparen met de collectiviteitskorting van het VGZ collectief.

Extra korting bij VGZ per jaarbetaling

Je kunt je zorgpremie bij VGZ ook jaarlijks voldoen. Het voordeel hieraan is dat je goedkoper uit bent, de extra korting die je krijgt bij jaarbetaling bij VGZ is 1%. Dat is hoger dan de gemiddelde spaarrente op dit moment.

Over zorgverzekeringsmaatschappij VGZ

VGZ Zorgverzekeringen staat voor Stichting Volksgezondheidszorg, onderdeel van Coöperatie VGZ, en heeft ruim 4,2 miljoen zorgverzekerden onder zijn hoede.

Tegenwoordig staat VGZ voor 'Voor goede zorg zorg je samen'. Hiermee zijn ze niet alleen een zorgverzekeraar, maar ook een zorgorganisator. Al meer dan 65 jaar is VGZ actief in de zorgsector en willen voor de klant toegankelijke, betaalbare en goede kwalitatieve zorg blijven aanbieden. Lees hier meer over zorgverzekeraar VGZ.

Onder VGZ vallen meerdere zorgverzekeraars, waaronder Univé. Op Zorgpremiekorting.nl ontvang je korting op de zorgpremie d.m.v. het VGZ collectief. Profiteer van deze korting door kosteloos collectiviteitskorting aan te vragen op je VGZ zorgverzekering.

Zorgpremiekorting.nl