Nu WEL bij VGZ
Korting voor bestaande VGZ verzekerden
Klik op deze button indien je nu al bij VGZ bent verzekerd. In de volgende stap kun je korting aanvragen op je bestaande VGZ polis.

Nu NIET bij VGZ
Korting voor nieuwe VGZ verzekerden
Klik op deze button indien je nu nog niet bij VGZ bent verzekerd. In de volgende stap kun je een nieuwe VGZ zorgverzekering voor 2024 mét collectieve korting en collectieve voordelen aanvragen. 

Wat zijn nu de voordelen van de collectieve VGZ aanvullende verzekeringen? 

Het korte antwoord is een lagere premie én hogere dekkingen/vergoedingen. Klik op onderstaande buttom voor een uitgebreidere uitleg waarbij je precies de verschillen kunt zien in de premie voor de aanvullende pakketten én de bijbehorende vergoedingen. De aanvullende verzekeringen binnen het VGZ collectief worden aangeduid met de term 'VGZ Werkt'. 


Voordeel collectieve VGZ tandartsverzekering: uitgebreidere dekkingen - hogere vergoedingen

Het voordeel van een tandartsverzekering binnen het VGZ collectief is dat je ruimere vergoedingen krijgt. Het verschil met de reguliere tandartsverzekering van VGZ kan oplopen tot enkele honderen euro's extra vergoeding.
We hebben de individuele VGZ tandpakketten vergeleken met de collectieve VGZ tandpaketten: 


VGZ Collectief: de basisverzekeringen

Bij VGZ heb je de keuze uit 3 polissen. Deze polissen variëren in hoogte van de zorgpremie en in aanbod van zorgaanbieders. Bij alle 3 zorgpolissen kun je je aansluiten bij het VGZ collectief. Eenmaal aangesloten krijg je collectieve korting op de VGZ zorgpremie. 

1. Naturapolis: VGZ Basis Keuze

Met VGZ Basis Keuze heb je genoeg, maar beperkte keuze uit zorgaanbieders. VGZ vergoed 100% van de zorg bij zorgverleners met wie zij een contract hebben en 70% bij zorgverleners waar zij geen contract mee hebben. In 2024 is de maandelijkse premie € 139,95 bij een verplicht eigen risico van €385,-. Verhoog je het eigen risico naar de maximale €885,- dan komt de maandpremie op € 122,95. Betaal je de premie per jaar dan krijg je nog eens 1% extra korting. 

2. Naturapolis: VGZ Ruime Keuze

Met VGZ Ruime Keuze heb je volop keuze uit zorgaanbieders. VGZ vergoed 100% van de zorg bij zorgverleners met wie zij een contract hebben en 80% bij zorgverleners waar zij geen contract mee hebben. In 2024 is de maandelijkse premie €146,95 bij een verplicht eigen risico van €385,-. Verhoog je het eigen risico naar de maximale €885,- dan komt de maandpremie op €131,95. Betaal je de premie per jaar dan krijg je nog eens 1% extra korting. 

3. Restitutiepolis: VGZ Eigen Keuze

Deze polis heeft volledige vrijheid in de keuze van een zorgaanbieder. VGZ vergoed 100%, ook wanneer de zorgverlener van jouw keus géén contract heeft bij VGZ. Een uitzonder geldt alleen voor zorgverleners zonder contract bij VGZ voor GGZ en verplegingszorg. Hier geldt een vergoeding van 90% van het gemiddeld gecontracteerd tarief.
De reguliere maandelijkse zorgpremie voor de VGZ Eigen Keuze polis is €158,65 bij een eigen risico van €385,-. Bij het maximale eigen risico van €885,- komt de maandpremie op €143,65. Betaal je de zorgpremie per jaar, dan krijg je nog eens 1% extra korting bij VGZ.  

 

€ 180,- korting bij VGZ door het eigen risico te verhogen

VGZ biedt zorgverzekerden de mogelijkheid het eigen risico vrijwillig te verhogen. In ruil voor de verhoging ontvang je korting op de zorgpremie. De korting bedraagt € 15,- per maand wanneer je ervoor kiest het eigen risico te verhogen. Om de maximale extra korting van € 180,- per jaar te ontvangen kies je voor een eigen risico van € 885,-. Verder kun je natuurlijk nog meer besparen met de collectiviteitskorting van het VGZ collectief.

Extra korting bij VGZ per jaarbetaling

Je kunt je zorgpremie bij VGZ ook jaarlijks voldoen. Het voordeel hieraan is dat je goedkoper uit bent, de extra korting die je krijgt bij jaarbetaling bij VGZ is 1%. Dat is hoger dan de gemiddelde spaarrente op dit moment.

Over zorgverzekeringsmaatschappij VGZ

VGZ Zorgverzekeringen staat voor Stichting Volksgezondheidszorg, onderdeel van Coöperatie VGZ, en heeft ruim 4,2 miljoen zorgverzekerden onder zijn hoede.

Tegenwoordig staat VGZ voor 'Voor goede zorg zorg je samen'. Hiermee zijn ze niet alleen een zorgverzekeraar, maar ook een zorgorganisator. Al meer dan 65 jaar is VGZ actief in de zorgsector en willen voor de klant toegankelijke, betaalbare en goede kwalitatieve zorg blijven aanbieden. Lees hier meer over zorgverzekeraar VGZ.

Onder VGZ vallen meerdere zorgverzekeraars, waaronder Univé. Op Zorgpremiekorting.nl ontvang je korting op de zorgpremie d.m.v. het VGZ collectief. Profiteer van deze korting door kosteloos collectiviteitskorting aan te vragen op je VGZ zorgverzekering.

Zorgpremiekorting.nl