Korting op mijn bestaande VGZ polis aanvragen
Korting voor bestaande VGZ verzekerden
Klik op deze button indien je nu al bij VGZ bent verzekerd. In de volgende stap kun je korting aanvragen op je bestaande VGZ polis voor 2018.

Nieuwe VGZ verzekering met korting aanvragen
Korting voor nieuwe VGZ verzekerden
Klik op deze button indien je nu nog niet bij VGZ bent verzekerd. In de volgende stap kun je een nieuwe VGZ zorgverzekering voor 2018 mét collectieve korting aanvragen. 


VGZ collectieve zorgverzekering 

1. Naturapolis: VGZ Ruime Keuze
2. Restitutiepolis: VGZ Eigen Keuze
Aanvullende Verzekeringen VGZ
VGZ vergoedingen
VGZ ZZP: Korting voor ondernemers
Extra korting per jaar
Overzicht zorgpremie VGZ 2018

VGZ Collectief: de basisverzekeringen

Bij VGZ heb je in 2018 de keuze uit 2 polissen. De budgetpolis VGZ Goede Keuze is afgeschaft in 2018. Deze polissen variëren in hoogte van de premie en in aanbod van zorgaanbieders. Bij ieder van de verzekeringen kun je je aansluiten bij het VGZ collectief. Eenmaal aangesloten krijgt iedere participant op de polis collectieve korting op de zorgpremie.

1. Naturapolis: VGZ Ruime Keuze

Met deze basisverzekering heb je een ruime keuze uit zorgaanbieders. In 2018 is de reguliere maandelijkse premie €116,20 bij een verplicht eigen risico van €385,-. Wanneer je kiest voor de maximale 10% collectiviteitskorting van Zorgpremiekorting.nl op de VGZ basispremie, is de maandelijkse premie € 104,58. Wat de besparing per maand oplevert van € 11,62.

2. Restitutiepolis: VGZ Eigen Keuze

Deze polis heeft volledige vrijheid in de keuze van een zorgaanbieder. De reguliere maandelijkse zorgpremie voor deze VGZ polis is € 122,20. bij een eigen risico van €385,-. Met de maximale  collectiviteitskorting van 10% van Zorgpremiekorting.nl komt de maandelijkse premie uit op € 109,98, en bespaar je dus maandelijks € 12,22.

Aanvullende Verzekeringen VGZ

VGZ biedt diverse aanvullende verzekeringen aan. Het is aan te raden gebruik van aanvullende pakketten te maken als je veel gebruik maakt van zorg die niet in de basisverzekering zit.
Kies je voor het collectief met 10% korting op de basispremie, dan krijg je géén korting op de aanvullende verzekering. Afhankelijk van je situatie kun je dus kiezen welk VGZ-collectief het best bij je past. 

Kies je voor een van de andere twee collectieven, met 7% of 8% korting op de VGZ basispremie, ontvang je 10% collectieve korting op de maandelijkse premie van de aanvullende pakketten. Maar let op:

VGZ heeft bepaald dat de korting geldt voor deze aanvullende verzekeringen:

- VGZ aanvullend Goed : 10% korting
- VGZ aanvullend Beter : 10% korting
- VGZ aanvullend Best   : 10% korting

VGZ geeft geen korting  op aanvullende tandverzekering pakketten en tevens niet op de zogenaamde aanvullende Alles-in-1 pakketten (Jong, SIngle/Duo, Gezin en Vitaal)  omdat hier al een korting in verwerkt is. Bekijk het vergoedingsoverzicht van VGZ om te zien welke aanvullende verzekering het beste bij je past.

VGZ vergoedingen

In de basisverzekering van VGZ worden alle zorgkosten vergoed die gemaakt worden bij aangesloten zorgaanbieders. Daarnaast vergoedt VGZ tot maximaal 75% van de gemaakte zorgkosten bij niet-aangesloten zorgaanbieders bij de polis ‘Goede Keuze’ en 85% bij ‘Ruime Keuze’. Fysiotherapiebehandelingen worden vergoed na de 21e behandeling bij een aantal chronische aandoeningen. Daarnaast worden de medicijnen vergoed die door de overheid zijn toegevoegd in het basispakket. Soms kan het zijn dat er nog wel een kleine eigen bijdrage voor wordt gevraagd. Als laatste heeft VGZ ook kraamzorg van maximaal 10 dagen in haar basispakket zitten, waar ook een eigen bijdrage voor wordt gerekend. 

VGZ heeft ook uitgebreide vergoedingen in de aanvullende verzekeringen zitten. Kijk voor alle details en voorwaarden in het vergoedingsoverzicht dat binnenkort geplaatst zal worden. 

VGZ ZZP: Korting voor ondernemers

In samenwerking met Stichting Koopkracht heeft VGZ een aparte collectieve korting voor ZZP’ers en ondernemers vastgesteld. Door in te schrijven bij het VGZ collectief via de website van Zorgpremiekorting.nl kun je gebruik maken een collectieve korting van 8% op de basisverzekering en 10% op de aanvullende verzekeringen. Hiervoor is alleen jouw KvK-nummer nodig bij de registratie. 

Extra korting per jaar

Je mag je zorgpremie ook jaarlijks voldoen. Het voordeel hieraan is dat je goedkoper uit bent, de korting op de jaarbetaling van VGZ bedraagt 1%. Hoger dan de spaarrente op dit moment (0,5%).

Overzicht zorgpremie VGZ 2018

Eigen risico van €385,00

Eigen risico van €385,00

VGZ Zorgverzekering Premie vóór aftrek collectiviteitskorting Collectiviteitskorting Premie ná aftrek collectiviteitskorting Natura Polis (VGZ Ruime Keuze) € 116,20 10% € 104,58 Restitutie Polis (VGZ Eigen Keuze) € 122,20 10% € 109,98
Eigen risico van €885,00

Eigen risico van €885,00

VGZ Zorgverzekering Premie vóór aftrek collectiviteitskorting Collectiviteitskorting Premie ná aftrek collectiviteitskorting Natura Polis (VGZ Ruime Keuze) € 101,20 10% € 89,58 Restitutie Polis (VGZ Eigen Keuze) € 107,20 10% € 94,98

Over VGZ zorgverzekeraar

VGZ Zorgverzekeringen staat voor Stichting Volksgezondheidszorg, onderdeel van Coöperatie VGZ, en heeft ruim 4,2 miljoen zorgverzekerden onder zijn hoede.

Tegenwoord staat VGZ voor 'Voor goede zorg zorg je samen'. Hiermee zijn ze niet alleen een zorgverzekeraar, maar ook een zorgorganisator. Al meer dan 65 jaar is VGZ actief in de zorgsector en willen voor de klant toegankelijke, betaalbare en goede kwalitatieve zorg blijven aanbieden.

Onder VGZ vallen meerdere zorgverzekeraars, waaronder Univé. Op Zorgpremiekorting.nl ontvang je korting op de zorgpremie. Profiteer van deze korting door kosteloos collectieve korting aan te vragen op zorgverzekeraar VGZ.

Zorgpremiekorting