Nu WEL bij VGZ
Korting voor bestaande VGZ verzekerden
Klik op deze button indien je nu al bij VGZ bent verzekerd. In de volgende stap kun je korting aanvragen op je bestaande VGZ polis.

Nu NIET bij VGZ
Korting voor nieuwe VGZ verzekerden
Klik op deze button indien je nu nog niet bij VGZ bent verzekerd. In de volgende stap kun je een nieuwe VGZ zorgverzekering voor 2022 mét collectieve korting aanvragen. 

 

Collectieve zorgverzekering VGZ

VGZ Naturapolis: VGZ Basis Keuze
VGZ Naturapolis: VGZ Ruime Keuze
VGZ Restitutiepolis: VGZ Eigen Keuze
Zorgpremies 2022 VGZ vóór en ná aftrek van collectiviteitskorting
Aanvullende Verzekeringen VGZ collectief
Premie aanvullende verzekeringen VGZ vóór en ná aftrek van collectiviteitskorting
Tandartsverzekering VGZ collectief
€ 180,- korting bij VGZ door het eigen risico te verhogen
Extra korting bij VGZ per jaarbetaling
VGZ vergoedingen
Over zorgverzekeringsmaatschappij VGZ

 

VGZ collectief voor iedereen én een collectief voor zzp'ers/ondernemers: wat zijn de verschillen ?

Er is een VGZ-collectief voor iedereen én een VGZ-collectief speciaal voor zzp'ers en ondernemers. De korting is bij beide collectieven exact hetzelfde, namelijk 4% op de basisverzekering en 10% op de aanvullende pakketten. Wat is dan het verschil? Dat is er niet. Maar het is wel raadzaam voor zzp'ers (en iedereen met een KvK-nummer) om gebruik te maken van heet zzp-cololectief. In 2023 kan het zo zijn dat de kortingen wél verschillen en dat zit je in het zzp-collectief beter.

VGZ Collectief: de basisverzekeringen

Bij VGZ heb je de keuze uit 3 polissen. Deze polissen variëren in hoogte van de zorgpremie en in aanbod van zorgaanbieders. Bij alle 3 zorgpolissen kun je je aansluiten bij het VGZ collectief. Eenmaal aangesloten krijg je collectieve korting op de VGZ zorgpremie. 

1. Naturapolis: VGZ Basis Keuze

Met VGZ Basis Keuze heb je genoeg, maar beperkte keuze uit zorgaanbieders. VGZ vergoed 100% van de zorg bij zorgverleners met wie zij een contract hebben en 70% bij zorgverleners waar zij geen contract mee hebben. In 2022 is de reguliere maandelijkse premie vóór aftrek van korting €126,15 bij een verplicht eigen risico van €385,-. Wanneer je gebruik maakt van de 4% collectiviteitskorting op de VGZ basispremie komt de maandelijkse premie uit op €121,10. Dit levert een jaarlijkse besparing van €60,60 op. Verhoog je het eigen risico naar de maximale €885,- dan komt de maandpremie ná aftrek van de 4% collectiviteitskorting op €106,10. Betaal je de premie per jaar dan krijg je nog eens 1% extra korting. 

2. Naturapolis: VGZ Ruime Keuze

Met VGZ Ruime Keuze heb je volop keuze uit zorgaanbieders. In 2022 is de reguliere maandelijkse premie vóór aftrek van korting €132,65 bij een verplicht eigen risico van €385,-. Wanneer je gebruik maakt van de 4% collectiviteitskorting op de VGZ basispremie komt de maandelijkse premie uit op €127,34. Dit levert een jaarlijkse besparing van €63,72 op. Verhoog je het eigen risico naar de maximale €885,- dan komt de maandpremie ná aftrek van de 4% collectiviteitskorting op €112,34. Betaal je de premie per jaar dan krijg je nog eens 1% extra korting. 

3. Restitutiepolis: VGZ Eigen Keuze

Deze polis heeft volledige vrijheid in de keuze van een zorgaanbieder. De reguliere maandelijkse zorgpremie voor deze VGZ polis is €142,40 bij een eigen risico van €385,-. Met de 4% collectiviteitskorting bij VGZ komt de maandelijkse premie uit op €136,70. Daarmee bespaar je dus jaarlijks €68,40 op je zorgpremie. Bij het maximale eigen risico van €885,- komt de maandpremie ná aftrek van collectieve korting op €121,70 Betaal je de zorgpremie per jaar, dan krijg je nog eens 1% extra korting bij VGZ.  

Zorgpremies 2022 VGZ vóór en ná aftrek van collectiviteitskorting:

Hieronder staat een overzicht van de zorgpremies met collectiviteitskorting bij een VGZ zorgverzekering. Dit is op basis van 4% korting op de basisverzekering en 10% korting op de aanvullende verzekeringen. De korting en dus de uiteindelijke zorgpremie voor particulieren en zzp'ers zijn gelijk.

Eigen risico van €385,00

Eigen risico van €385,00

VGZ ZorgverzekeringPremie vóór aftrek collectiviteitskortingCollectiviteitskortingPremie ná aftrek collectiviteitskortingVGZ Basis Keuze€ 126,154%€ 121,10VGZ Ruime Keuze€ 132,654%€ 127,34VGZ Eigen Keuze€ 142,404%€ 136,70
Eigen risico van €885,00

Eigen risico van €885,00

VGZ ZorgverzekeringPremie vóór aftrek collectiviteitskortingCollectiviteitskortingPremie ná aftrek collectiviteitskortingVGZ Basis Keuze€ 111,154%€ 106,10VGZ Ruime Keuze€ 117,654%€ 112,34VGZ Eigen Keuze€ 127,404%€ 121,70

Aanvullende Verzekeringen VGZ: in collectief uitgebreidere dekkingen

VGZ biedt verschillende aanvullende verzekeringen. Door gebruik te maken van het VGZ collectief krijg je 10% korting op de premie van deze aanvullende verzekeringen én profiteer je ook van uitgebreidere dekkingen. De lijn aanvullende verzekeringen binnen het VGZ collectief heeft de naam 'Werkt'.   

Bij het VGZ collectief heb je de keuze uit de volgende aanvullende verzekeringen:

 • VGZ Werkt Instap
 • VGZ Werkt Goed
 • VGZ Werkt Beter
 • VGZ Werkt Best

VGZ Werkt Instap: 10% korting

Voor maar €5,35 heb je al een prima aanvullende verzekering die al enkele kosten dekt. Het VGZ Werkt Instap vergoedt o.a. het volgende:

 • 6 fysiobehandelingen
 • €75,- preventiebudget 
 • Reisvaccinaties
 • Tandongevallen; €10.000 per jaar
 • Wereldwijd spoedeisende hulp; volledige dekking
 • Logeerhuis; ziekehuis opname

VGZ Werkt Goed: 10% korting

Voor €11,11 per maand ben je aanvullend verzekerd bij VGZ. Met het Werkt Goed pakket heb je recht op vergoeding van o.a. de volgende zorg:

 • 9 fysiobehandelingen per jaar
 • €400,- preventiebudget
 • €350,- voormindfullness bij burn-out klachten
 • €200,- alternatieve zorg 

VGZ Werkt Beter: 10% korting 

Met het aanvullend pakket VGZ Werkt Beter krijg je meer en hogere vergoedingen dan met VGZ Werkt Goed. Voor €24,88 per maand heb je recht op vergoeding van o.a. de volgende zorg:

 • 20 fysiobehandelingen per jaar
 • €600,- preventiebudget
 • €350,- voormindfullness bij burn-out klachten
 • €300,- alternatieve zorg 
 • Per 3 jaar 1 complete bril

VGZ Werkt Best: 10% korting

Met het meest uitgebreide aanvullende pakket, VGZ Werkt Best, ben je zeker van de meeste en hoogste vergoedingen. Je betaalt €39,15 bovenop je basisverzekering waardoor je recht hebt op vergoeding van o.a. de volgende zorg:

 • 32 fysiobehandelingen per jaar
 • €700,- preventiebudget
 • €350,- voormindfullness bij burn-out klachten
 • €500,- alternatieve zorg 
 • Per 3 jaar 1 complete bril

Premie aanvullende verzekeringen VGZ 2022 vóór en ná aftrek van collectiviteitskorting

Logo VGZ zorgverzekering

Aanvullende verzekering

Aanvullende verzekeringPremie vóór aftrek collectiviteitskortingCollectiviteitskortingPremie ná aftrek collectiviteitskortingVGZ Werkt Instap€ 5,9510%€ 5,35VGZ Werkt Goed€ 12,3510%€ 11,11VGZ Werkt Beter€ 27,6510%€ 24,88VGZ Werkt Best€ 43,5010%€ 39,15

Tandartsverzekeringen VGZ: in collectief uitgebreidere dekkingen

VGZ heeft binnen het collectief drie aanvullende tandartsverzekeringen beschikbaar, namelijk VGZ Werkt Tand Goed, VGZ Werkt Tand Beter en VGZ Werkt Tand Best. Het verschil met de reguliere VGZ tandartsverzekeringen is dat de vergoedingen ruimer zijn. Voor alle drie tandartsverzekeringen hoef je geen tandheelkundige selectie af te leggen. Over het algemeen worden gemiste afspraken, algehele narcose, voorbereiding narcose en tanden bleken niet vergoed. De hoogte en de voorwaarden van de dekkingen zijn afhankelijk van het gekozen pakket.

VGZ Werkt Tand Goed

Voor €15,50 kun je al een tandartsverzekering afsluiten bij VGZ. Het VGZ Werkt Tand Goed dekt €250,- per jaar voor tandarts- en mondzorg. Periodieke controles worden 100% vergoed en overige behandelingen voor 80%. VGZ Tand Goed vergoedt geen orthodontie. Voor een orthodontie tot 18 vergoeding is VGZ Tand Beter of VGZ Tand Best nodig. 

VGZ Werkt Tand Beter

De meest gekozen tandartsverzekering van VGZ is het VGZ Werkt Tand Beter pakket. Deze aanvullende tandartsverzekering sluit je af vanaf €29,65 per maand. In ruil voor een hogere premie ontvang je ook meer en hogere vergoedingen, zoals: 

 • €650,- per jaar voor tandarts- en mondzorg. 100% voor periodieke controles en 80% voor overige behandelingen;
 • Orthodontie vanaf 18 jaar: €500,- tijdens de hele looptijd van je verzekering;
 • Orthodontie tot 18 jaar: €2.000,- tijdens de hele looptijd van je verzekering.

VGZ Werkt Tand Best

VGZ Werkt Tand Best is de tandartsverzekering met de hoogste vergoedingen voor tandheelkundige zorg. De premie bedraagt €53,95 per maand. In ruil daarvoor ontvang je de volgende vergoedingen:

 • €1.150,- per jaar voor tandarts- en mondzorg. 100% voor periodieke controles en 80% voor overige behandelingen;
 • Orthodontie vanaf 18 jaar: €1.500,- tijdens de hele looptijd van je verzekering;
 • Orthodontie tot 18 jaar: €3.000,- tijdens de hele looptijd van je verzekering.

Voor kronen, bruggen, implantaten, gedeeltelijke protheses en orthodontie geldt wel een wachttijd van 12 maanden. Dit betekent dat je in deze wachttijd premie betaalt en daarna pas recht hebt op vergoeding van de behandeling.

€ 180,- korting bij VGZ door het eigen risico te verhogen

VGZ biedt zorgverzekerden de mogelijkheid het eigen risico vrijwillig te verhogen. In ruil voor de verhoging ontvang je korting op de zorgpremie. De korting bedraagt € 15,- per maand wanneer je ervoor kiest het eigen risico te verhogen. Om de maximale extra korting van € 180,- per jaar te ontvangen kies je voor een eigen risico van € 885,-. Verder kun je natuurlijk nog meer besparen met de collectiviteitskorting van het VGZ collectief.

Extra korting bij VGZ per jaarbetaling

Je kunt je zorgpremie bij VGZ ook jaarlijks voldoen. Het voordeel hieraan is dat je goedkoper uit bent, de extra korting die je krijgt bij jaarbetaling bij VGZ is 1%. Dat is hoger dan de gemiddelde spaarrente op dit moment.

VGZ vergoedingen

In de VGZ basisverzekering worden alle zorgkosten vergoed die gemaakt worden bij aangesloten zorgaanbieders. Daarnaast vergoedt VGZ tot maximaal 80% van de gemaakte zorgkosten bij niet-aangesloten zorgaanbieders bij de polis ‘Ruime Keuze’. Fysiotherapiebehandelingen worden vergoed na de 21e behandeling bij een aantal chronische aandoeningen. Daarnaast worden de medicijnen vergoed die door de overheid zijn toegevoegd in het basispakket. Soms kan het zijn dat er nog wel een kleine eigen bijdrage voor wordt gevraagd. Verder kan fysiotherapie vergoedt worden vanuit de basisverzekering bij een aantal specifieke aandoeningen. Als laatste heeft VGZ ook kraamzorg van maximaal 10 dagen in haar basispakket zitten, waar ook een eigen bijdrage voor wordt gerekend.  

Over zorgverzekeringsmaatschappij VGZ

VGZ Zorgverzekeringen staat voor Stichting Volksgezondheidszorg, onderdeel van Coöperatie VGZ, en heeft ruim 4,2 miljoen zorgverzekerden onder zijn hoede.

Tegenwoordig staat VGZ voor 'Voor goede zorg zorg je samen'. Hiermee zijn ze niet alleen een zorgverzekeraar, maar ook een zorgorganisator. Al meer dan 65 jaar is VGZ actief in de zorgsector en willen voor de klant toegankelijke, betaalbare en goede kwalitatieve zorg blijven aanbieden. Lees hier meer over zorgverzekeraar VGZ.

Onder VGZ vallen meerdere zorgverzekeraars, waaronder Univé. Op Zorgpremiekorting.nl ontvang je korting op de zorgpremie d.m.v. het VGZ collectief. Profiteer van deze korting door kosteloos collectiviteitskorting aan te vragen op je VGZ zorgverzekering.

Bekijk hier een korte video over de VGZ zorgverzekering 2022: 

Zorgpremiekorting.nl