Korting op mijn bestaande VGZ polis aanvragen
Korting voor bestaande VGZ verzekerden
Klik op deze button indien je nu al bij VGZ bent verzekerd. In de volgende stap kun je korting aanvragen op je bestaande VGZ polis.

Nieuwe VGZ verzekering met korting aanvragen
Korting voor nieuwe VGZ verzekerden
Klik op deze button indien je nu nog niet bij VGZ bent verzekerd. In de volgende stap kun je een nieuwe VGZ zorgverzekering voor 2021 mét collectieve korting aanvragen. 

 

Collectieve zorgverzekering VGZ

1. VGZ Naturapolis: VGZ Basis Keuze
2. VGZ Naturapolis: VGZ Ruime Keuze
3. VGZ Restitutiepolis: VGZ Eigen Keuze
Zorgpremies 2021 VGZ vóór en ná aftrek van collectiviteitskorting
Aanvullende Verzekeringen VGZ
€ 180,- korting bij VGZ door het eigen risico te verhogen
Extra korting bij VGZ per jaarbetaling
VGZ vergoedingen
VGZ ZZP: Korting voor ondernemers
Premie aanvullende verzekeringen VGZ vóór en ná aftrek van collectiviteitskorting
Over zorgverzekeringsmaatschappij VGZ

VGZ collectief voor iedereen én een collectief voor zzp'ers/ondernemers: wat zijn de verschillen ?

Er is een VGZ-collectief voor iedereen én een VGZ-collectief speciaal voor zzp'ers en ondernemers. De korting is bij beide collectieven exact hetzelfde, namelijk 4% op de basisverzekering en 10% op de aanvullende pakketten. Het verschil zit erin dat de dekkingen in de aanvullende pakketten in het zzp-collectief uitgebreider zijn. Lees onder op deze pagina verder over de aanvullende dekkingen.  
 

VGZ Collectief: de basisverzekeringen

Bij VGZ heb je de keuze uit 3 polissen. Deze polissen variëren in hoogte van de zorgpremie en in aanbod van zorgaanbieders. Bij ieder van de verzekeringen kun je  je aansluiten bij het VGZ collectief. Eenmaal aangesloten krijg je collectieve korting op de VGZ zorgpremie. 

1.VGZ Naturapolis: VGZ Basis Keuze

Met de VGZ Basis keuze heb je voldoende keuze uit zorgaanbieders. De reguliere zorgpremie voor deze polis bedraagt €120,90 bij een eigen risico van €385,-. Via het gratis VGZ collectief van Zorgpremiekorting.nl ontvang je een collectiviteitskorting van 4%. Hierdoor daalt de maandelijkse premie voor VGZ Basis Keuze naar €116,06 bij een eigen risico van €385,-. Indien je je eigen risico verhoogt naar de maximale €885,- komt de maandpremie met 4% korting neer op €101,06.

Het verschil tussen Naturapolis VGZ Basis Keuze en VGZ Ruime Keuze is de hoogte van de vergoeding. Bij de VGZ Basis Keuze krijg je namelijk tot 70% van de kosten vergoed, terwijl dat bij VGZ Ruime Keuze tot 80% is. Daar tegenover staat dus een lagere zorgpremie.

Raadpleeg de VGZ Basis Keuze polisvoorwaarden voor de exacte vergoedingen.

Indien je kiest voor VGZ Basis Keuze via VGZ/UnitedConsumers krijg je nog een procent extra korting, namelijk 5% in totaal. De premie komt dan uit op €114,85 per maand (€99,85 per maand bij een max. vrijwillig eigen risico van €885,-). Het verschil is dat de korting niet direct verrekend wordt in de premie, maar dat je de korting opspaart als een tegoed bij UnitedConsumers dat je te allen tijde kan laten uitbetalen. De aanvullende verzekeringen bij VGZ/UnitedConsumers zijn ook anders dan rechtstreeks bij VGZ. Bij UnitedConsumers betaal je de premie per maand. Jaarbetaling en dus ook de 1% extra korting bij jaarbetaling zijn niet mogelijk. Klik hier voor een premieberekening en voor meer info over VGZ/UnitedConsumers.  

2. Naturapolis: VGZ Ruime Keuze

Met deze VGZ basisverzekering heb je een ruime keuze uit zorgaanbieders. In 2021 is de reguliere maandelijkse premie vóór aftrek van korting €124,45 bij een verplicht eigen risico van €385,-. Wanneer je gebruik maakt van de 4% collectiviteitskorting op de VGZ basispremie komt de maandelijkse premie uit op €119,47. Dit levert een jaarlijkse besparing van €59,76 op. Verhoog je het eigen risico naar de maximale €885,- dan komt de maandpremie ná aftrek van de 4% collectiviteitskorting op €104,47. Betaal je de premie per jaar dan krijg je nog 1% extra korting. 

Raadpleeg de VGZ Ruime Keuze polisvoorwaarden voor de exacte vergoedingen.

Indien je kiest voor VGZ Ruime Keuze via VGZ/UnitedConsumers krijg je nog een procent extra korting, namelijk 5% in totaal. De premie komt dan uit op €118,23 per maand (€103,23 per maand bij een max. vrijwillig eigen risico van €885,-). Het verschil is dat de korting niet direct verrekend wordt in de premie, maar dat je de korting opspaart als een tegoed bij UnitedConsumers dat je te allen tijde kan laten uitbetalen. De aanvullende verzekeringen bij VGZ/UnitedConsumers zijn ook anders dan rechtstreeks bij VGZ. Bij UnitedConsumers betaal je de premie per maand. Jaarbetaling en dus ook de 1% extra korting bij jaarbetaling zijn niet mogelijk. Klik hier voor een premieberekening en voor meer info over VGZ/UnitedConsumers.  

3. Restitutiepolis: VGZ Eigen Keuze

Deze polis heeft volledige vrijheid in de keuze van een zorgaanbieder. De reguliere maandelijkse zorgpremie voor deze VGZ polis is €132,20 bij een eigen risico van €385,-. Met de 4% collectiviteitskorting bij VGZ komt de maandelijkse premie uit op €126,91. Daarmee bespaar je dus jaarlijks €63,48 op je zorgpremie. Bij het maximale eigen risico van €885,- komt de maandpremie ná aftrek van collectieve korting op €111,91 Betaal je de zorgpremie per jaar, dan krijg je nog 1% extra korting bij VGZ.  

Raadpleeg de VGZ Eigen Keuze polisvoorwaarden voor de exacte vergoedingen.

Indien je kiest voor VGZ Ruime Keuze via VGZ/UnitedConsumers krijg je 5% korting op de basispremie. De premie komt dan uit op €125,59 per maand (€110,59 per maand bij een max. vrijwillig eigen risico). Het verschil is dat de korting niet direct verrekend wordt in de premie, maar dat je de korting opspaart als een tegoed bij UnitedConsumers dat je te allen tijde kan laten uitbetalen. De aanvullende verzekeringen bij VGZ/UnitedConsumers zijn ook anders dan rechtstreeks bij VGZ. Bij UnitedConsumers betaal je de premie per maand. Jaarbetaling en dus ook de 1% extra korting bij jaarbetaling zijn niet mogelijk. Klik hier voor een premieberekening en voor meer info over VGZ/UnitedConsumers.  

Zorgpremies 2021 VGZ vóór en ná aftrek van collectiviteitskorting:

Hieronder staat een overzicht van de zorgpremies met collectiviteitskorting bij een VGZ zorgverzekering. Dit is op basis van 4% korting op de basisverzekering en 10% korting op de aanvullende verzekeringen. De korting en dus de uiteindelijke zorgpremie voor particulieren en zzp'ers zijn gelijk.

Eigen risico van €385,00

Eigen risico van €385,00

VGZ ZorgverzekeringPremie vóór aftrek collectiviteitskortingCollectiviteitskortingPremie ná aftrek collectiviteitskortingVGZ Basis Keuze€ 120,904%€ 116,06VGZ Ruime Keuze€ 124,454%€ 119,47VGZ Eigen Keuze€ 132,204%€ 126,91
Eigen risico van €885,00

Eigen risico van €885,00

VGZ ZorgverzekeringPremie vóór aftrek collectiviteitskortingCollectiviteitskortingPremie ná aftrek collectiviteitskortingVGZ Basis Keuze€ 105,904%€ 101,06VGZ Ruime Keuze€ 109,454%€ 104,47VGZ Eigen Keuze€ 117,204%€ 111,91

Aanvullende Verzekeringen VGZ

Binnen het reguliere VGZ-collectief biedt VGZ diverse aanvullende verzekeringen aan. Maak je veel zorgkosten? Dan is het verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten die niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed. De collectiviteitskorting voor aanvullende verzekeringen in 2021 bedraagt 10%. 

Bij VGZ heb je de keuze uit vier reguliere aanvullende verzekeringen:

 • VGZ Aanvullend Instap
 • VGZ Aanvullend Goed
 • VGZ Aanvullend Beter
 • VGZ Aanvullend Best

VGZ Aanvullend Instap: 10% korting

Voor maar €5,35 heb je al een prima aanvullende verzekering die al enkele kosten dekt. Het VGZ Aanvullend Instap vergoedt het volgende:

 • Fysiotherapie (6 fysiotherapie behandelingen per jaar);
 • Reisvaccinaties; 
 • Tandongevallen; €10.000 per jaar
 • Wereldwijd spoedeisende hulp; volledige dekking
 • Logeerhuis; ziekehuis opname

VGZ Aanvullend Goed: 10% korting

Voor €10,17 per maand ben je aanvullend verzekerd bij VGZ. Met het Aanvullend Goed pakket heb je recht op vergoeding van de volgende zorg:

 • Fysiotherapie, oefentherapie Cesar/Mensendieck en oedeemtherapie (9 fysiotherapie behandelingen per jaar);
 • Alternatieve zorg (€200,- per jaar);
 • Mantelzorg: (€200,- per jaar)
 • Wereldwijd spoedeisende hulp; volledige dekking
 • Anticonceptie vanaf 21 jaar; raadpleeg Geneesmiddelenvergoedingsysteem (GVS)
 • Ontharing (€300,- per jaar)
 • Huidbehandeling (€300,- per jaar)
 • Reisvaccinaties; alleen bij Thuisvaccinatie en reisprikvoor Consulten
 • Voetbehandelingen (€500,- per jaar).
 • Preventie (€200,- per jaar)

VGZ Aanvullend Beter: 10% korting 

Met het aanvullend pakket VGZ Werkt Beter krijg je meer en hogere vergoedingen dan met VGZ Werkt Goed. Voor €22,41 per maand heb je recht op vergoeding van de volgende zorg:

 • Fysiotherapie, oefentherapie Cesar/Mensendieck en oedeemtherapie (16 behandelingen per jaar);
 • Alternatieve zorg (€300,- per jaar);
 • Brillen en lenzen: per 3 jaar vergoeding van 1 complete bril bij gecontracteerde opticiens;
 • Anticonceptie vanaf 21 jaar; raadpleeg Geneesmiddelenvergoedingsysteem (GVS)
 • Kraamzorg thuis (€125,- per jaar)
 • Mantelzorg: 10 dagen vervangende mantelzorg en €500,- voor mantelzorgmakelaar
 • Huidbehandelingen (€500,- per jaar);
 • Reisvaccinaties; alleen bij Thuisvaccinatie en reisprikvoor Consulten
 • Preventie: (€400,- per jaar)

VGZ Aanvullend Best: 10% korting

Met het duurste aanvullende pakket, VGZ Werkt Best, ben je zeker van de meeste en hoogste vergoedingen. Je betaalt €36,67 bovenop je basisverzekering waardoor je recht hebt op vergoeding van de volgende zorg:

 • Fysiotherapie, oefentherapie Cesar/Mensendieck en oedeemtherapie (20 behandelingen per jaar);
 • Alternatieve zorg (€500,- per jaar);
 • Brillen en lenzen: per 3 jaar vergoeding van 1 complete bril bij gecontracteerde opticiens of (nog niet bekend) bij een niet-gecontracteerde opticien;
 • Mantelzorg (15 dagen per jaar) en €750,- voor de mantelzorgmakelaar;
 • Reisvaccinaties; volledige vergoeding
 • Wereldwijd spoedeisende hulp; volledige vergoeding
 • Anticonceptie vanaf 21 jaar; raadpleeg Geneesmiddelenvergoedingsysteem (GVS)
 • Preventie (€500,- per jaar);
 • Bevalling zonder medische noodzaak;
 • Huidbehandelingen (€700.- per jaar);
 • Voetbehandelingen (€500,- per jaar).

Premie aanvullende verzekeringen VGZ vóór en ná aftrek van collectiviteitskorting

Logo VGZ zorgverzekering

Aanvullende verzekering

Aanvullende verzekeringPremie vóór aftrek collectiviteitskortingCollectiviteitskortingPremie ná aftrek collectiviteitskortingVGZ Werkt Instap€ 5,9510%€ 5,35VGZ Werkt Goed€ 11,3010%€ 10,17VGZ Werkt Beter€ 24,9010%€ 22,41VGZ Werkt Best€ 40,7510%€ 36,67

Verschil tussen aanvullende verzekering Aanvullend (particulier) en Werkt (ondernemer)

Er zit verschil in dekking en vergoeding tussen de aanvullende verzekering voor de particulier en voor de ondernemer. De verschillen staan hieronder per aanvullende verzekering toegelicht. Omdat er tussen de verzekering Aanvullend Instap en Werkt Instap geen verschil in dekking zit, is deze in de vergelijking niet opgenomen. Hetzelfde geldt voor de verzekering Aanvullend Goed en de verzekering Werkt Goed. Het verschil tussen deze verzekeringen is de hoogte van de premie. Die is namelijk voor Aanvullend Goed €10,80 en voor Werkt Goed €11,30. 

Verschil Aanvullend Beter en Werkt Beter

Voor de verzekering Aanvullend Beter van VGZ betaal je €22,- extra maandeljkse premie. De verzekering gericht op ZZP's en ondernemers genaamd Werkt Beter kost je maandelijks €24,90. Dit kost dus €2,90 meer dan de particuliere verzekering. De aanvullende verzekering Werkt Beter biedt hierbij wel 20 extra fysiotherapie behandelingen aan. Dat zijn er 4 meer dan Aanvullend Beter biedt. 

Verschil Aanvullend Best en Werkt Best

Voor de verzekering Aanvullend Best betaal je maandelijks €37,95. De premie voor de aanvullende verzekering Werkt Best bedraagt maandelijks €40,75. De maandelijkse premies verschillen maandelijks €2,80. Het verschil in de verzekering zit wederom in het aantal fysiotherapie behandelingen. Bij Aanvulled Best krijg je jaarlijks slechts 20 behandelingen vergoed. Waar je bij Werkt Best tot 32 behandelingen per jaar vergoed krijgt.

Tandartsverzekeringen VGZ

VGZ heeft drie aanvullende tandartsverzekeringen beschikbaar, namelijk VGZ Tand Goed, VGZ Tand Beter en VGZ Tand Best. Voor alle drie tandartsverzekeringen hoef je geen tandheelkundige selectie af te leggen. Over het algemeen worden gemiste afspraken, algehele narcose, voorbereiding narcose en tanden bleken niet vergoed. De hoogte en de voorwaarden van de dekkingen zijn afhankelijk van het gekozen pakket.

VGZ Werkt Tand Goed

Voor €14,70 kun je al een tandartsverzekering afsluiten bij VGZ. Het VGZ Tand Goed dekt €250,- per jaar voor tandarts- en mondzorg. Periodieke controles worden 100% vergoed en overige behandelingen voor 80%. VGZ Tand Goed vergoedt geen orthodontie. Voor een orthodontie tot 18 vergoeding is VGZ Tand Beter of VGZ Tand Best nodig. 

VGZ Werkt Tand Beter

De meest gekozen tandartsverzekering van VGZ is het VGZ Tand Beter pakket. Deze aanvullende tandartsverzekering sluit je af vanaf €23,75 per maand. In ruil voor een hogere premie ontvang je ook meer en hogere vergoedingen, zoals: 

 • €500,- per jaar voor tandarts- en mondzorg. 100% voor periodieke controles en 80% voor overige behandelingen;
 • Orthodontie vanaf 18 jaar: €500,- tijdens de hele looptijd van je verzekering;
 • Orthodontie tot 18 jaar: €1.500,- tijdens de hele looptijd van je verzekering.

VGZ Werkt Tand Best

VGZ Tand Best is de tandartsverzekering met de hoogste vergoedingen voor tandheelkundige zorg. De premie bedraagt €46,45 per maand. In ruil daarvoor ontvang je de volgende vergoedingen:

 • €1.000,- per jaar voor tandarts- en mondzorg. 100% voor periodieke controles en 80% voor overige behandelingen;
 • Orthodontie vanaf 18 jaar: €1.500,- tijdens de hele looptijd van je verzekering;
 • Orthodontie tot 18 jaar: €2.500,- tijdens de hele looptijd van je verzekering.

Voor kronen, bruggen, implantaten, gedeeltelijke protheses en orthodontie geldt wel een wachttijd van 12 maanden. Dit betekent dat je in deze wachttijd premie betaalt en daarna pas recht hebt op vergoeding van de behandeling.

€ 180,- korting bij VGZ door het eigen risico te verhogen

VGZ biedt zorgverzekerden de mogelijkheid het eigen risico vrijwillig te verhogen. In ruil voor de verhoging ontvang je korting op de zorgpremie. De korting bedraagt € 15,- per maand wanneer je ervoor kiest het eigen risico te verhogen. Om de maximale extra korting van € 180,- per jaar te ontvangen kies je voor een eigen risico van € 885,-. Verder kun je natuurlijk nog meer besparen met de collectiviteitskorting van het VGZ collectief.

Extra korting bij VGZ per jaarbetaling

Je kunt je zorgpremie bij VGZ ook jaarlijks voldoen. Het voordeel hieraan is dat je goedkoper uit bent, de extra korting die je krijgt bij jaarbetaling bij VGZ is 1%. Dat is hoger dan de gemiddelde spaarrente op dit moment.

VGZ vergoedingen 

In de VGZ basisverzekering worden alle zorgkosten vergoed die gemaakt worden bij aangesloten zorgaanbieders. Daarnaast vergoedt VGZ tot maximaal 80% van de gemaakte zorgkosten bij niet-aangesloten zorgaanbieders bij de polis ‘Ruime Keuze’. Fysiotherapiebehandelingen worden vergoed na de 21e behandeling bij een aantal chronische aandoeningen. Daarnaast worden de medicijnen vergoed die door de overheid zijn toegevoegd in het basispakket. Soms kan het zijn dat er nog wel een kleine eigen bijdrage voor wordt gevraagd. Verder kan fysiotherapie vergoedt worden vanuit de basisverzekering bij een aantal specifieke aandoeningen. Als laatste heeft VGZ ook kraamzorg van maximaal 10 dagen in haar basispakket zitten, waar ook een eigen bijdrage voor wordt gerekend. 

VGZ ZZP: Korting voor zzp'ers en ondernemers

In samenwerking met Stichting Zorg voor Koopkracht heeft VGZ een aparte collectieve korting voor zzp’ers en ondernemers vastgesteld. Door je in te schrijven bij het VGZ collectief via de website van Zorgpremiekorting.nl kun je gebruik maken van een collectieve korting van 4% op de basisverzekering en 10% op de aanvullende verzekeringen. Bij de registratie heb je een KvK-nummer nodig. Deze kortingen zijn gelijk aan het collectief voor particulieren. Waarom zou je als zzp'er/ondernemer dan kiezen voor dit collectief? Twee reden: 
1. De aanvullende verzekeringen en de aanvullende tandverzekeringen kennen een Zorgt-lijn voor particulieren en een Werkt-lijn voor het zzp-collectief. Deze pakketten zijn grotendeels gelijk. Echter, er zijn wel degelijk verschillen. De Werkt-lijn kent een iets uitgebreidere dekking gericht op werkenden.
2. Op termijn (vanaf 2023) zullen de collectieve korting op de basispremie voor particulieren verdwijnen. Voor de zakelijke verzekerden blijft er ook na 2023 wel een korting. Het scheelt je dan eventuele rompslomp wanneer je nu vast in het zzp/ondernemers-collectief zit.     

Over zorgverzekeringsmaatschappij VGZ

VGZ Zorgverzekeringen staat voor Stichting Volksgezondheidszorg, onderdeel van Coöperatie VGZ, en heeft ruim 4,2 miljoen zorgverzekerden onder zijn hoede.

Tegenwoordig staat VGZ voor 'Voor goede zorg zorg je samen'. Hiermee zijn ze niet alleen een zorgverzekeraar, maar ook een zorgorganisator. Al meer dan 65 jaar is VGZ actief in de zorgsector en willen voor de klant toegankelijke, betaalbare en goede kwalitatieve zorg blijven aanbieden. Lees hier meer over zorgverzekeraar VGZ.

Onder VGZ vallen meerdere zorgverzekeraars, waaronder Univé. Op Zorgpremiekorting.nl ontvang je korting op de zorgpremie d.m.v. het VGZ collectief. Profiteer van deze korting door kosteloos collectiviteitskorting aan te vragen op je VGZ zorgverzekering.

Bekijk hier een korte video over de VGZ zorgverzekering 2022: 

Zorgpremiekorting.nl