Korting op mijn bestaande VGZ polis aanvragen
Korting voor bestaande VGZ verzekerden
Klik op deze button indien je nu al bij VGZ bent verzekerd. In de volgende stap kun je korting aanvragen op je bestaande VGZ polis.

Nieuwe VGZ verzekering met korting aanvragen
Korting voor nieuwe VGZ verzekerden
Klik op deze button indien je nu nog niet bij VGZ bent verzekerd. In de volgende stap kun je een nieuwe VGZ zorgverzekering voor 2020 mét collectieve korting aanvragen. 

 

Collectieve zorgverzekering VGZ

1. VGZ Naturapolis: VGZ Ruime Keuze
2. VGZ Restitutiepolis: VGZ Eigen Keuze
Aanvullende Verzekeringen VGZ
€ 180 korting bij VGZ door het eigen risico te verhogen
Extra korting bij VGZ per jaarbetaling
VGZ vergoedingen
VGZ ZZP: Korting voor ondernemers
Zorgpremies 2020 VGZ vóór en ná aftrek van collectiviteitskorting
Premie aanvullende verzekeringen VGZ vóór en ná aftrek van collectiviteitskorting
Over zorgverzekeringsmaatschappij VGZ

VGZ Collectief: de basisverzekeringen

Bij VGZ heb je de keuze uit 2 polissen. De budgetpolis VGZ Goede Keuze is afgeschaft. Deze polissen variëren in hoogte van de zorgpremie en in aanbod van zorgaanbieders. Bij ieder van de verzekeringen kun je  je aansluiten bij het VGZ collectief. Eenmaal aangesloten krijgt iedere participant collectieve korting op de zorgpremie. 

1. Naturapolis: VGZ Ruime Keuze

Met deze VGZ basisverzekering heb je een ruime keuze uit zorgaanbieders. In 2020 is de reguliere maandelijkse premie vóór aftrek van korting € 119,95 bij een verplicht eigen risico van € 385,-. Wanneer je kiest voor de 4% collectiviteitskorting op de VGZ basispremie komt de maandelijkse premie uit op € 115,15. Dit levert een jaarlijkse besparing van € 57,60 op. Verhoog je het eigen risico naar de maximale € 885,- dan komt de maandpremie ná aftrek van de 4% collectiviteitskorting op € 100,15.

Indien je kiest voor VGZ/UnitedConsumers krijg je nog een procent extra korting, namelijk 5% in totaal. De premie komt dan uit op € 113,95 per maand (€ 98,95 per maand bij een max. vrijwillig eigen risico). De korting krijg je niet direct verrekend, maar spaar je als een tegoed bij United Consumers dat je te allen tijde kan laten uitbetalen.  

2. Restitutiepolis: VGZ Eigen Keuze

Deze polis heeft volledige vrijheid in de keuze van een zorgaanbieder. De reguliere maandelijkse zorgpremie voor deze VGZ polis is €127,70 bij een eigen risico van €385,-. Met de 4% collectiviteitskorting bij VGZ komt de maandelijkse premie uit op €122,95. Daarmee bespaar je dus jaarlijks €57,- op je zorgpremie. Bij het maximale eigen risico van €885,- komt de maandpremie ná aftrek van collectieve korting op €107,95. 

Indien je kiest voor VGZ/UnitedConsumers krijg je 5% korting op de basispremie. De premie komt dan uit op €121,31 per maand (€106,31 per maand bij een max. vrijwillig eigen risico). Zoals ook hiervoor vermeld wordt de korting niet direct verrekend, maar spaar je als een tegoed bij United Consumers dat je te allen tijde kan laten uitbetalen.  

Aanvullende Verzekeringen VGZ

VGZ biedt diverse aanvullende verzekeringen aan. Het is aan te raden aanvullende pakketten af te sluiten als je veel zorg nodig hebt die niet in de basisverzekering zit. Afhankelijk van het VGZ collectief waar je voor kiest krijg je respectievelijk 10% of 15% korting op de aanvullende verzekeringen. Bij VGZ heb je de keuze uit drie reguliere aanvullende verzekeringen, namelijk: VGZ Werkt Goed, VGZ Werkt Beter en VGZ Werkt Best. Naast de reguliere aanvullende verzekeringen zijn er ook gemeente pakketten, alles-in-1 pakketten en collectieve pakketten.

VGZ Werkt Goed

Vanaf €9,54 per maand ben je aanvullend verzekerd bij VGZ. Met het Werkt Goed pakket heb je recht op vergoeding van de volgende zorg:

 • Fysiotherapie, oefentherapie Cesar/Mensendieck en oedeemtherapie (9 fysiotherapie behandelingen per jaar);
 • Alternatieve zorg (€200,- per jaar en maximaal €40,- per dag);
 • Mantelzorg (5 dagen per jaar);
 • Reisvaccinaties; 
 • Wereldwijd spoedeisende hulp;
 • Anticonceptie vanaf 21 jaar;
 • Preventie (€200,-  per jaar). 

VGZ Werkt Beter

Met het aanvullend pakket VGZ Werkt Beter krijg je meer en hogere vergoedingen dan met VGZ Werkt Goed. Voor €21,06 per maand heb je recht op vergoeding van de volgende zorg:

 • Fysiotherapie, oefentherapie Cesar/Mensendieck en oedeemtherapie (20 behandelingen per jaar);
 • Alternatieve zorg (€300,- per jaar en maximaal €40,- per dag);
 • Brillen en lenzen: per 3 jaar vergoeding van 1 complete bril bij gecontracteerde opticiens of €50,- bij een niet gecontracteerde opticien;
 • Mantelzorg (10 dagen per jaar) en €500,- voor de mantelzorgmakelaar;
 • Reisvaccinaties;
 • Wereldwijd spoedeisende hulp;
 • Anticonceptie vanaf 21 jaar;
 • Preventie (€400,- per jaar);
 • Bevalling zonder medische noodzaak;
 • Huidbehandelingen (€500,- per jaar);
 • Voetbehandelingen (€300,- per jaar).

VGZ Werkt Best

Met het duurste aanvullende pakket, VGZ Werkt Best, ben je zeker van de meeste en hoogste vergoedingen. Je betaalt €35,64 bovenop je basisverzekering waardoor je recht hebt op vergoeding van de volgende zorg:

 • Fysiotherapie, oefentherapie Cesar/Mensendieck en oedeemtherapie (32 behandelingen per jaar);
 • Alternatieve zorg (€500,- per jaar en maximaal €40,- per dag);
 • Brillen en lenzen: per 3 jaar vergoeding van 1 complete bril bij gecontracteerde opticiens of €100,- bij een niet-gecontracteerde opticien;
 • Mantelzorg (15 dagen per jaar) en €750,- voor de mantelzorgmakelaar;
 • Reisvaccinaties;
 • Wereldwijd spoedeisende hulp;
 • Anticonceptie vanaf 21 jaar;
 • Preventie (€500,- per jaar);
 • Bevalling zonder medische noodzaak;
 • Huidbehandelingen (€700,- per jaar);
 • Voetbehandelingen (€500,- per jaar).

Tandartsverzekeringen VGZ

VGZ heeft drie aanvullende tandartsverzekeringen beschikbaar, namelijk VGZ Tand Goed, VGZ Tand Beter en VGZ Tand Best. Voor alle drie tandartsverzekeringen hoef je geen tandheelkundige selectie af te leggen. Over het algemeen worden gemiste afspraken, algehele narcose, voorbereiding narcose en tanden bleken niet vergoed. De hoogte en de voorwaarden van de dekkingen zijn afhankelijk van het gekozen pakket.

VGZ Werkt Tand Goed

Voor €13,90 kun je al een tandartsverzekering afsluiten bij VGZ. Het VGZ Tand Goed dekt €250,- per jaar voor tandarts- en mondzorg. Periodieke controles worden 100% vergoed en overige behandelingen voor 80%. VGZ Tand Goed vergoedt geen orthodontie. Voor een orthodontie tot 18 vergoeding is VGZ Tand Beter of VGZ Tand Best nodig. 

VGZ Werkt Tand Beter

De meest gekozen tandartsverzekering van VGZ is het VGZ Tand Beter pakket. Deze aanvullende tandartsverzekering sluit je af vanaf €22,50 per maand. In ruil voor een hogere premie ontvang je ook meer en hogere vergoedingen, zoals: 

 • €500,- per jaar voor tandarts- en mondzorg. 100% voor periodieke controles en 80% voor overige behandelingen;
 • Orthodontie vanaf 18 jaar: €500,- tijdens de hele looptijd van je verzekering;
 • Orthodontie tot 18 jaar: €1.500,- tijdens de hele looptijd van je verzekering.

VGZ Werkt Tand Best

VGZ Tand Best is de tandartsverzekering met de hoogste vergoedingen voor tandheelkundige zorg. De premie bedraagt €44,- per maand. In ruil daarvoor ontvang je de volgende vergoedingen:

 • €1.000 per jaar voor tandarts- en mondzorg. 100% voor periodieke controles en 80% voor overige behandelingen;
 • Orthodontie vanaf 18 jaar: €1.500,- tijdens de hele looptijd van je verzekering;
 • Orthodontie tot 18 jaar: €2.500,- tijdens de hele looptijd van je verzekering.

Voor kronen, bruggen, implantaten, gedeeltelijke protheses en orthodontie geldt wel een wachttijd van 12 maanden. Dit betekent dat je in deze wachttijd premie betaalt en daarna pas recht hebt op vergoeding van de behandeling.

€ 180 korting bij VGZ door het eigen risico te verhogen

VGZ biedt zorgverzekerden de mogelijkheid het eigen risico vrijwillig te verhogen. In ruil voor de verhoging ontvang je korting op de zorgpremie. De korting bedraagt € 15,- per maand wanneer je ervoor kiest het eigen risico te verhogen. Om de maximale korting van € 180,- per jaar te ontvangen kies je voor een eigen risico van € 885,-. Verder kun je nog meer besparen met collectiviteitskorting van het VGZ collectief.

Extra korting bij VGZ per jaarbetaling

Je kunt je zorgpremie bij VGZ ook jaarlijks voldoen. Het voordeel hieraan is dat je goedkoper uit bent, de extra korting die je krijgt bij jaarbetaling bij VGZ is 1%. Dat is hoger dan de gemiddelde spaarrente op dit moment.

VGZ vergoedingen 

In de VGZ basisverzekering worden alle zorgkosten vergoed die gemaakt worden bij aangesloten zorgaanbieders. Daarnaast vergoedt VGZ tot maximaal 80% van de gemaakte zorgkosten bij niet-aangesloten zorgaanbieders bij de polis ‘Ruime Keuze’. Fysiotherapiebehandelingen worden vergoed na de 21e behandeling bij een aantal chronische aandoeningen. Daarnaast worden de medicijnen vergoed die door de overheid zijn toegevoegd in het basispakket. Soms kan het zijn dat er nog wel een kleine eigen bijdrage voor wordt gevraagd. Verder kan fysiotherapie vergoedt worden vanuit de basisverzekering bij een aantal specifieke aandoeningen. Als laatste heeft VGZ ook kraamzorg van maximaal 10 dagen in haar basispakket zitten, waar ook een eigen bijdrage voor wordt gerekend. 

VGZ ZZP: Korting voor ondernemers

In samenwerking met Stichting Zorg voor Koopkracht heeft VGZ een aparte collectieve korting voor ZZP’ers en ondernemers vastgesteld. Door je in te schrijven bij het VGZ collectief via de website van Zorgpremiekorting.nl kun je gebruik maken van een collectieve korting van 4% op de basisverzekering en 10% op de aanvullende verzekeringen. Bij de registratie heb je een KvK-nummer nodig.

Zorgpremies 2020 VGZ vóór en ná aftrek van collectiviteitskorting:

Hieronder staat een overzicht van de zorgpremies met collectiviteitskorting bij een VGZ zorgverzekering. Dit is op basis van 4% korting op de basisverzekering en 10% korting op de aanvullende verzekeringen.

Eigen risico van €385,00

Eigen risico van €385,00

VGZ ZorgverzekeringPremie vóór aftrek collectiviteitskortingCollectiviteitskortingPremie ná aftrek collectiviteitskortingNatura Polis (VGZ Ruime Keuze)€ 119,954%€ 115,15Restitutie Polis (VGZ Eigen Keuze)€ 127,704%€ 122,59
Eigen risico van €885,00

Eigen risico van €885,00

VGZ ZorgverzekeringPremie vóór aftrek collectiviteitskortingCollectiviteitskortingPremie ná aftrek collectiviteitskortingNatura Polis (VGZ Ruime Keuze)€ 104,954%€ 100,15Restitutie Polis (VGZ Eigen Keuze)€ 112,704%€ 107,59

Premie aanvullende verzekeringen VGZ vóór en ná aftrek van collectiviteitskorting

Logo VGZ zorgverzekering

Aanvullende verzekering

Aanvullende verzekeringPremie vóór aftrek collectiviteitskortingCollectiviteitskortingPremie ná aftrek collectiviteitskortingVGZ Werkt Goed€ 10,6010%€ 9,54VGZ Werkt Beter€ 23,4010%€ 21,06VGZ Werkt Best€ 39,6010%€ 35,64

Over zorgverzekeringsmaatschappij VGZ

VGZ Zorgverzekeringen staat voor Stichting Volksgezondheidszorg, onderdeel van Coöperatie VGZ, en heeft ruim 4,2 miljoen zorgverzekerden onder zijn hoede.

Tegenwoordig staat VGZ voor 'Voor goede zorg zorg je samen'. Hiermee zijn ze niet alleen een zorgverzekeraar, maar ook een zorgorganisator. Al meer dan 65 jaar is VGZ actief in de zorgsector en willen voor de klant toegankelijke, betaalbare en goede kwalitatieve zorg blijven aanbieden.

Onder VGZ vallen meerdere zorgverzekeraars, waaronder Univé. Op Zorgpremiekorting.nl ontvang je korting op de zorgpremie d.m.v. het VGZ collectief. Profiteer van deze korting door kosteloos collectiviteitskorting aan te vragen op je VGZ zorgverzekering.

Zorgpremiekorting.nl