facebook zorgpremiekorting

Hoe kan je besparen op de zorgverzekering? 
Om te besparen op je zorgverzekering kan je verschillende stappen ondernemen. Zorgpremiekorting heeft voor jou de belangrijkste bespaartips op een rij gezet.  

1. Maak gebruik van collectiviteitskorting 
Op www.zorgpremiekorting.nl vind je een overzicht van collectieve kortingen van zorgverzekeraars, waarvan iedereen gebruik mag maken. Dit kan zorgverzekerden een scherpe korting geven op de zorgpremie. Met een korting van 10% op de basisverzekering kan je al snel €130,- per jaar besparen op de zorgverzekering. Met vervolgens een korting tot 20% op evt. aanvullende verzekeringen, bespaar je nog eens gemiddeld €50,- per jaar. In totaal kan je met een collectieve zorgverzekering tot wel €250,- euro per jaar per persoon besparen op de zorgpremie. Via Zorgpremiekorting.nl kan je gemakkelijk en kosteloos een collectieve korting aanvragen. 

2. Verhoog het vrijwillig eigen risico 
Het eigen risico is opgebouwd uit een verplicht- en een vrijwillig eigen risico. Dit zijn de kosten die altijd eerst betaald moeten worden door jezelf, voordat er gebruik gemaakt kan worden van een vergoeding uit je zorgpakket. Kosten die niet onder het eigen risico vallen en dus altijd volledig gedekt worden zijn onder meer kosten voor een bezoek aan de huisarts, kraamzorg en kosten die gedekt worden vanuit je evt. aanvullende verzekering(en).Verwacht je weinig tot geen zorg nodig te hebben voor het nieuwe jaar, dan kan je besparen op de zorgpremie door je eigen risico te verhogen. Het verplichte eigen risico is €385,- maar kan vrijwillig verhoogd worden met €500,- tot een bedrag van €885,-. Afhankelijk van de zorgverzekeraar kan het verhogen van het eigen risico tot €20,- per maand schelen. Dit betekent dat je op jaarbasis tot €240,- kan besparen op je zorgverzekering. Het omslagpunt voor de zorgkosten ligt dan dus bij: €385 + €240 = €625. Verwacht je minder zorgkosten, dan is het maximaal eigen risico voordeliger.   

3. Betaal je zorgpremie vooruit
Bespaar op je zorgverzekering door de zorgpremie vooruit te betalen. Vooruit betalen kan een korting opleveren tot 3% op de zorgpremie per jaar. Het scheelt de zorgverzekeraar onder meer namelijk administratiekosten. Betaal je zorgpremie per kwartaal, per half jaar of per jaar en je kan tot €50 besparen op je zorgverzekering. Zeker gezien de huidige spaarrentes is 3% een aantrekkelijke korting. Betaal je belasting in Box 3, dan bespaart het betalen van de jaarpremie voor de zorgverzekering vóór 1 januari je nogmaals €15. 

4. Kies voor een pakket dat bij je past
Veel Nederlanders zijn oververzekerd wat betekent dat ze kiezen voor een polis, waar ze niet of nauwelijks gebruik van maken. Hierdoor betalen zorgverzekerden honderden euro’s te veel voor zorg die niet wordt gebruikt. Het is daarom belangrijk te inventariseren welke zorg je waarschijnlijk nodig hebt alvorens je een aanvullend pakket kiest voor het nieuwe jaar.Het kan ook averechts werken. Je bent niet verzekerd voor zorg die je eigenlijk nodig hebt. Het kiezen van een aanvullend pakket kan dus ook veel geld besparen. Heb je bijvoorbeeld als sporter regelmatig blessures en moet je gebruik maken van fysiotherapie, dan kan een aanvullend pakket wel degelijk interessant zijn. Overweeg voor jezelf goed welk zorgpakket voor jou het beste is.
Kijk ook eens op zorgverzekering vergelijken om de verschillende pakketten te vergelijken. 

5. Kies een andere zorgverzekeraar
Het kiezen van een andere zorgverzekeraar kan voordelig uitpakken voor verzekerden. De verschillende zorgverzekeraars bieden meerdere zorgpolissen aan voor verschillende doelgroepen. Sommige zorgpolissen zullen beter aansluiten bij de zorg die jij nodig hebt dan andere zorgpolissen. Heb je weinig zorg nodig, dan kan het overstappen naar een goedkopere zorgverzekeraar een juiste keuze zijn. Dit kan een jaarlijkse besparing opleveren van €375.Heb je bijvoorbeeld een favoriete zorginstelling, dan is het goed om te weten of je zorgverzekeraar is aangesloten bij deze zorginstelling. Zo niet, dan kan je overstappen naar een zorgverzekeraar die wel een contract heeft met deze zorgverlener. Ook geven sommige zorgverzekeraars een welkomstbonus die op die kan lopen tot €50.

Vergelijk de diverse zorgverzekeraars met collectieve kortingen op Zorgpremiekorting.nl

Loading...
Zorgpremiekorting