Hoe vergelijk je nou het best je zorgverzekering voor 2021

Op deze pagina vind je een zorgvergelijker, waar je al je voorkeuren aan kunt geven. De voor jou meest geschikte zorgverzekering komt vervolgens bovenaan te staan. Collectieve kortingen zijn hier niet in verwerkt. Vergelijk het resultaat daarom met het kortingoverzicht op de homepage voor het optimale resultaat. 
- Direct naar:Zorgvergelijker 2021

We hebben telkens een top 5 gemaakt o.b.v. de belangrijkste aspecten van een zorgverzekering, zodat jij de meest optimale zorgverzekering kunt kiezen. Hieronder tref je Top 5-overzichten aan van:

- Direct naar: Top 5 goedkoopste zorgverzekeringen 2021
- Direct naar: Top 5 zorgverzekeringen 2021 met 100% keuzevrijheid

Zorgvergelijker 2021

 

Vergelijk top 5 goedkoopste zorgverzekeringen 2021

Hieronder een overzicht van de goedkoopste zorgverzekeringen van Nederland, gesorteerd op basis van €385,- eigen risico. Verhoog het eigen risico naar €885,- en zie hoe de zorgpremies flink dalen per maand.   

 

 

Top 5 zorgverzekeringen 2021 met 100% keuzevrijheid

Hieronder vind je een overzicht van de zorgverzekeringen met 100% keuzevrijheid, de zorgverzekeringen zijn gesorteerd op basis van de hoogte van de premie. Je kunt kiezen uit  €385,- of je kunt dit verhogen naar €885,-. Wanneer je kiest voor meer eigen risico zullen de zorgpremies dalen per maand.

 

Kies uw eigen risico Premie per Zorgverzekeraar Omschrijving Basispremie Kortingspercentage Basispremie | Aanvullend

VGZ United Consumers

  • VGZ Eigen Keuze
  • Korting wordt als tegoed opgespaard
€ 125,59€ 1.507,08€ 110,59€ 1.327,085%15% Bekijk

VGZ

  • VGZ Eigen Keuze
  • Korting direct verrekend
€126,91€1.507,68€111,91€1.329,484%10% Bekijk

OHRA

€126,75€1521,-€110,08€1.320,964%5% Bekijk

Univé

€ 126,75€ 1.521,-€ 110,081.320,964%5% Bekijk

ZorgDirect

€127,68€1532,16€102,68€1232,164%4% Bekijk

 

In de bovenstaande tabellen kun je eenvoudig de zorgverzekeringen voor 2021 vergelijken. Het is mogelijk om te filteren op een eigen risico van €385 of €885. Verder kun je de premie per maand of per jaar bekijken. We hebben een onderscheid voor je gemaakt tussen verschillende categorieën, op deze manier kun je de top zorgverzekeraars vergelijken die voordelig zijn in de categorie die belangrijk is voor jou. In de tabel zijn onze collectieve kortingen niet meegerekend. Voor het beste resultaat vergelijk je de zorgverzekeringen op basis van jouw persoonlijke voorkeur. Daarna bekijk je in onze collectieve korting tabel of dit nog steeds de goedkoopste optie is. 
 

Vergelijkingstabel Zorgverzekeraars

Er zijn drie verschillende verzekeringen waaruit gekozen kan worden:

  • Budgetpolis
  • Naturapolis
  • Restitutiepolis


Deze verzekeringen verschillen enigszins van elkaar. Het verschil in deze zorgverzekeringen zit hem in de medische keuzevrijheid. Bij een budgetpolis en een naturapolis heeft de zorgverzekeraar een contract afgesloten met verschillende zorgverzekeraars. Je krijgt dus alleen je ziektekosten vergoed wanneer je naar een van de gecontracteerden zorgverleners gaat. Een restitutiepolis is duurder, maar je hebt hier wel volledige keuzevrijheid. Bepaal van tevoren goed wat je wilt wanneer je een zorgverzekering gaat vergelijken voor 2021. 


Aanvullende verzekeringen vergelijken 2021

Een basis ziektekostenverzekering dekt vaak niet alle ziektekosten. Daarom bieden de zorgverzekeringsmaatschappijen verschillende aanvullende verzekeringen aan. De aanvullende verzekeringen vergoeden zorg die niet wordt vergoed vanuit het basispakket. Tandartskosten, fysiotherapie en andere zorg wordt niet vergoed vanuit het basispakket, maar wel vanuit de aanvullende verzekeringen. Met de tabel kun je eenvoudig een aanvullende verzekering aanklikken die past bij jouw zorgwens. Wanneer je ziektekostenverzekeringen voor 2021. vergelijkt, worden de aanvullende verzekeringen hierin meegenomen.


Vergelijken van eigen risico

Het is mogelijk om nog meer te besparen op de zorgverzekering in 2021. Het verplicht eigen risico blijft € 385,-. Wanneer je dit eigen risico vrijwillig verhoogt, kun je ook geld besparen. Let op, dit is alleen een optie wanneer je weet dat je niet veel zorg nodig zult hebben in 2021. Het is in de vergelijkingstabel mogelijk om je eigen risico in te voeren wanneer je zorgverzekeraars vergelijkt. Op de pagina eigen risico zorgverzekering vind je meer informatie over het verhogen van het eigen risico.


Ziektekostenverzekering vergelijken met korting 

In de tabel op deze pagina zijn onze collectieve kortingen niet meegenomen. Het is aan te raden om de vergelijkingstabel hierboven te gebruiken om te kijken welke zorgverzekering past bij jouw persoonlijke voorkeur. Daarna kun je op de button hieronder een overzicht vinden van alle ziektekostenverzekeringen die zijn af te sluiten met een collectiviteitskorting. Het afsluiten van een ziektekostenverzekering met collectieve korting kan een besparing tot wel € 250 per jaar opleveren. De korting is te krijgen op bestaande verzekeringen en nieuwe ziektekostenverzekeringen.

Overzicht alle kortingen


Zorgverzekering 2021 vergelijken per doelgroep

Op zorgpremiekorting.nl zijn er ook tabellen te vinden met het overzicht van alle zorgverzekeraars voor 2021 gespecificeerd op doelgroepen. Dit zijn zorgverzekeringen speciaal afgestemd op behoeftes van deze groepen. Hierbij wordt dan ook een voordelige zorgpremie gerekend. Kies hieronder de groep waaronder jij denkt te vallen en krijg gemakkelijk een overzicht van alle zorgverzekeraars die een collectieve zorgverzekering aanbieden voor deze groepen. Zo kun je eenvoudig vergelijken bij welke verzekeraar jij het meeste voordeel op je zorgpremie krijgt. Ook deze tabellen bevatten weer de zorgpremie prijzen inclusief de collectieve korting.

Collectieve zorgverzekering studenten & jongeren
Collectieve zorgverzekering singles en samenwonenden

Zorgpremiekorting.nl toont zoveel mogelijk zorgverzekeraars in de tabellen zodat jij gemakkelijk de zorgverzekeringen kan vergelijken voor het jaar 2021.  


Waarom overstappen van zorgverzekering in 2021?

Sommige zorgpremies zijn in 2021 wederom gestegen. Daarom is het verstandig om te vergelijken of je een goedkopere zorgverzekering kunt afsluiten. Dit kan eenvoudig met behulp van de bovenstaande tabel. 

Wanneer je de juiste verzekering hebt gevonden, die past bij jouw voorkeur, kun je bekijken of deze verzekering is af te sluiten met een collectieve korting. Met collectiviteitskorting kun je de stijging van de zorgpremie compenseren bij de meeste zorgverzekeraars. Vergelijk de uitkomst uit bovenstaande tabel met het aanbod van collectieve zorgverzekeringen

Voor 2021 heeft de overheid besloten om de collectieve korting van 10% naar 5% te verlagen. Toch betreft dit nog een korting van 5% in tegenstelling tot een reguliere zorgverzekering zonder korting. Kies je voor een basispakket plus een aanvullende verzekering dan kan de korting oplopen tot 20%. Het is dus verstandig om regelmatig te kijken of je kan besparen op je zorgpremie.

De Stichting zorg voor Koopkracht geeft geen adviezen. Je bent zelf verantwoordelijk om de juiste beslissing te nemen. Wij faciliteren alleen de collectieven en maken een compleet overzicht. Dit is om inzicht te geven en mensen te voorzien van collectieve kortingen op hun zorgpremie.

Zorgpremiekorting.nl