Vergelijk alle collectieve zorgverzekeringen

Let op: 
Om het vergelijken van zorgverzekeringen aan te bieden maken we gebruik van een zorgvergelijker van een externe partij. De collectieve kortingen op de zorgpremie die je op de homepage vindt zijn hier niet in meegenomen. Na aftrek van collectieve korting kán een andere zorgverzekeraar dus voordeliger voor je zijn.

Vergelijk zorgverzekeringen dus zo voor het beste resultaat:

Stap 1: Vergelijk hieronder welke zorgverzekeraar het best bij je past

Stap 2: Vergelijk de uitkomst uit stap 1 met het overzicht ná aftrek van alle collectieve kortingen

Zorgverzekering vergelijken voor 2019


In de bovenstaande tabel kun je eenvoudig de zorgverzekeringen voor 2019 vergelijken. Het is mogelijk om te filteren op eigen risico, aanvullende pakketten en welke polis je wilt afsluiten. Op deze manier krijg je een volledig beeld over hoeveel je uiteindelijk moet betalen voor de zorgverzekering die past bij jouw persoonlijke situatie. In de tabel zijn onze collectieve kortingen niet meegerekend. Voor het beste resultaat vergelijk je de zorgverzekeringen op basis van jouw persoonlijke voorkeur. Daarna bekijk je in onze collectieve korting tabel of dit nog steeds de goedkoopste optie is. 

Vergelijkingstabel Zorgverzekeraars

Er zijn drie verschillende verzekeringen waaruit gekozen kan worden een budgetpolis, een naturapolis en een restitutiepolis. Deze verzekeringen verschillen enigszins van elkaar. Het verschil in deze zorgverzekeringen zit hem in de medische keuzevrijheid. Bij een budgetpolis en een naturapolis heeft de zorgverzekeraar een contract gesloten met verschillende zorgverzekeraars. Je krijgt dus alleen je ziektekosten vergoed wanneer je naar een van de gecontracteerden zorgverleners gaat. Een restitutiepolis is duurder, maar je hebt hier wel volledige keuzevrijheid. Bepaal van tevoren goed wat je wilt wanneer je een zorgverzekering gaat vergelijken voor 2019. 

Aanvullende verzekeringen vergelijken 2019

Een basis ziektekostenverzekering dekt vaak niet alle ziektekosten. Daarom bieden de zorgverzekeraars verschillende aanvullende verzekeringen aan. De aanvullende verzekeringen vergoeden zorg die niet wordt vergoed vanuit het basispakket. Tandartskosten, fysiotherapie en andere zorg wordt niet vergoed vanuit het basispakket, maar wel vanuit de aanvullende verzekeringen. Met de tabel kun je eenvoudig een aanvullende verzekering aanklikken die past bij jouw zorgwens. Wanneer je ziektekostenverzekeringen voor 2019 vergelijkt, worden de aanvullende verzekeringen hierin meegenomen.

Vergelijken van eigen risico

Het is mogelijk om nog meer te besparen op de zorgverzekering in 2019. Het verplicht eigen risico is € 385,-. Wanneer je dit eigen risico vrijwillig verhoogt, kun je ook geld besparen. Let op, dit is alleen een optie wanneer je weet dat je niet veel zorg nodig zult hebben in 2019. Het is in de vergelijkingstabel mogelijk om je eigen risico in te voeren wanneer je zorgverzekeraars vergelijkt.

Ziektekostenverzekering vergelijken met korting 

In de tabel op deze pagina zijn onze collectieve kortingen niet meegenomen. Het is aan te raden om de vergelijkingstabel hierboven te gebruiken om te kijken welke zorgverzekering past bij jouw persoonlijke voorkeur. Daarna kun je op de button hieronder een overzicht vinden van alle ziektekostenverzekeringen die zijn af te sluiten met een collectieve korting. Het afsluiten van een ziektekostenverzekering met collectieve korting kan tot wel € 250 per jaar besparen. De korting is te krijgen op bestaande verzekeringen en nieuwe ziektekostenverzekeringen.

Overzicht alle kortingen

 

Zorgverzekering 2019 vergelijken per doelgroep

Op zorgpremiekorting.nl zijn er ook tabellen te vinden met het overzicht van alle zorgverzekeraars voor 2019 gespecificeerd op doelgroepen. Dit zijn zorgverzekeringen speciaal afgestemd op behoeftes van deze groepen. Hierbij wordt dan ook een voordelige zorgpremie gerekend. Kies hieronder de groep waaronder jij denkt te vallen en krijg gemakkelijk een overzicht van alle zorgverzekeraars die een collectieve zorgverzekering aanbieden voor deze groepen. Zo kun je eenvoudig vergelijken bij welke verzekeraar jij het meeste voordeel op je zorgpremie krijgt. Ook deze tabellen bevatten weer de zorgpremie prijzen inclusief de collectieve korting.

Vergelijk collectieve kortingen zorgverzekering studenten 

Vergelijk collectieve kortingen zorgverzekering singles en samenwonenden

Vergelijk collectieve kortingen zorgverzekering gezinnen

Zorgpremiekorting.nl toont zoveel mogelijk zorgverzekeraars in de tabellen zodat jij gemakkelijk de zorgverzekeringen kan vergelijken voor het jaar 2019. 

Waarom overstappen van zorgverzekering in 2019?

De zorgpremies voor 2019 zijn wederom gestegen. Daarom is het verstandig om te vergelijken of je een goedkopere zorgverzekering kunt afsluiten. Dit kan eenvoudig met behulp van de bovenstaande tabel. 

Wanneer je de juiste verzekering hebt gevonden, die past bij jouw voorkeur, kun je bekijken of deze verzekering is af te sluiten met een collectieve korting. Met collectiviteitskorting kun je de stijging van de zorgpremie compenseren bij de meeste zorgverzekeraars. 

Dankzij de collectieve kortingen die worden aangeboden wordt het dus ook steeds interessanter om je zorgverzekering te vergelijken. Zo kun je voor een basisverzekering tot 10% collectieve korting krijgen. Kies je voor een basispakket plus een aanvullende verzekering dan kan de korting oplopen tot 20%. Het is dus verstandig om regelmatig te kijken of je kan besparen op je zorgpremie.

De Stichting zorg voor Koopkracht geeft geen adviezen. Je bent zelf verantwoordelijk om de juiste beslissing te nemen. Wij faciliteren alleen de collectieven en maken een compleet overzicht. Dit is om inzicht te geven en mensen te voorzien van collectieve kortingen op hun zorgpremie.

Zorgpremiekorting