Collectiviteitskorting Univé zorgverzekering 2020
De Univé basisverzekeringen 2020
Univé Zorg Select
Univé Zorg Geregeld
Univé Zorg Vrij
Korting bij jaarbetaling
De aanvullende verzekeringen van Univé
Tandartsverzekeringen Univé
Over zorgverzekeringsmaatschappij Univé

Collectiviteitskorting Univé zorgverzekering 2020

Univé biedt een drietal basisverzekeringen aan, namelijk: Zorg Select, Zorg Geregeld en Zorg Vrij. Deze polissen verschillen in de hoogte van de premie en in de keuzevrijheid met betrekking tot zorgaanbieders. De polissen Zorg Geregeld en Zorg Vrij kun je afsluiten via een collectief. Een aantal organisaties hebben collectieve afspraken gemaakt met Univé. Indien jij je verzekert bij Univé via Omring, Evean Ledenvereniging, Icare Ledenvereniging, Meander Ledenvereniging, Over de IJssel, LTO of Coop heb jij recht op collectiviteitskorting op jouw zorgpremie. Over het algemeen hanteert Univé een collectieve korting van 5% op de basisverzekering en 10% op de aanvullende polissen. Benieuwd of jij in aanmerking komt voor deze collectieve korting? Gebruik de bovenstaande groene knop voor een Univé premieberekening.

De Univé basisverzekeringen 2020

Univé Zorg Select

Univé Zorg Select is de goedkoopste zorgverzekering van Univé. Al jouw verzekeringszaken zijn eenvoudig online te regelen.  Bij deze zorgverzekering kun je altijd gewoon naar je eigen huisarts. Wanneer je spoedeisende hulp nodig hebt, kun je bij elk ziekenhuis in Nederland terecht. Je krijgt 100% vergoed wanneer je naar zorgverleners gaat waarmee Univé afspraken heeft gemaakt. 75% van de zorgkosten wordt vergoed wanneer je behandeld wordt door een zorgverlener waar Univé geen afspraken mee heeft. De premie bij zorgverzekeringsmaatschappij Univé is zonder korting € 107,95 per maand op basis van €385 eigen risico. Bereken hier de premie voor de Univé Zorg Select zorgverzekering.

Univé Zorg Geregeld

Deze zorgverzekering is iets duurder dan de Zorg Select verzekering. Ook bij deze zorgverzekering krijg je 100% vergoed wanneer je naar een zorgverlener gaat die een contract heeft met Univé. Wanneer je naar een zorgverlener gaat die geen contract heeft met Univé krijg je 80% van de kosten vergoed. Je betaalt voor aftrek van korting voor de Zorg Gereld verzekering €119,95 per maand. Bereken hier de premie voor de Univé Zorg Geregeld verzekering.

Univé Zorg Vrij

Univé Zorg Vrij is de duurste polis die de zorgverzekeraar aanbiedt. In tegenstelling tot de andere twee basisverzekeringen van Univé kun je hier naar elke zorgverlener gaan. Je krijgt altijd 100% vergoed. Ook is er een vrije keuze in apotheek. De premie voor de Univé Zorg Vrij zorgverzekering is in 2020 voor aftrek van korting € 127,95 per maand bij een eigen risico van €385,-. Bereken hier de premie voor de Univé Zorg Vrij verzekering. 

Korting bij Univé bij jaarbetaling zorgpremie

Bij Univé kun jij je zorgpremie per jaar voldoen en daarbij 1% korting ontvangen. Op deze wijze ben je voordeliger uit dan maandelijks betalen.

Korting bij Univé bij een hoger eigen risico

Je kunt ervoor kiezen om het wettelijk verplicht eigen risico van €385,- te verhogen. Voor maximale korting kun je het eigen risico verhogen naar het maximale, €885,-. Wanneer je kiest voor de Univé Zorg Select polis met een eigen risico van €385,- betaal je een maandelijkse premie van €107,95. Wanneer je het eigen risico verhoogt naar €885,- komt jouw maandelijkse premie neer op €92,95. Per maand besaar je €15,-. Dat betekent dat je op jaarbasis maar liefst  €180,- bespaart.

De aanvullende verzekeringen van Univé

Niet alle zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Daarom heeft Univé verschillende aanvullende verzekeringen. Ook is er de mogelijkheid om een aanvullende verzekering voor de tandarts af te sluiten. Kijk altijd goed welke zorg vergoedt wordt met de aanvullende verzekering. Univé biedt drie aanvullende pakketten aan: Aanvullend Goed, Aanvullend Beter en Aanvullend Best.

Aanvullend Goed

Aanvullend Goed is de goedkoopste aanvullende verzekering die Univé aanbiedt en heeft daarom ook de minst ruime vergoedingen. Daarnaast biedt het pakket bijvoorbeeld geen vergoeding voor brillen en lenzen, budget hulpmiddelen en eigen bijdrage kraamzorg. 

Aanvullend Beter

Dit aanvullend pakket is net iets duurder en biedt daardoor iets ruimere vergoedingen. Aanvullend Beter vergoedt onder andere 1 gratis bril per 3 jaar, een gedeelte van de eigen bijdrage kraamzorg en €250,- aan budget hulpmiddelen. 

Aanvullend Best

Aanvullend Best is het duurste aanvullende pakket van Univé en biedt de ruimste vergoedingen. Ook dit pakket vergoedt onder andere 1 gratis bril per 3 jaar, volledige vergoeding van de eigen bijdrage kraamzorg en €500,- aan budget hulpmiddelen. Overige vergoedingen zijn ook meer dan bij het Aanvullend Beter pakket. 

Tandartsverzekeringen Univé

Bij Univé is het mogelijk de basisverzekering uit te breiden met een aanvullende tandartsverzekering. Je kunt een keuze maken uit de volgende vier tandartsverzekeringen:

  • Tand Ongevallen 
  • Tand Goed 
  • Tand Beter
  • Tand Best 

Tand Ongevallen

Heb jij bijna nooit problemen met jouw gebit en hoeft er slechts een keer per jaar een check te gebeuren? Dan kan het zijn dat jij geen tandartsverzekering af wil sluiten. Je kunt een Tand ongevallen verzekering overwegen. Met dit pakket ben je tot €10.000 verzekerd per ongeval. De premie bedraagt slechts €1,50 per maand per volwassene en je hoeft geen aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. Ook kinderen zijn gratis meeverzekerd op de Tand Ongevallen verzekering van de ouder. 

Tand Goed

De Tand Goed verzekering vergoedt tot maximaal €250,- per kalenderjaar. Univé vergoedt 100% voor periodieke controle, gebitsreiniging en probleemgericht consult. Voor overige behandelingen wordt 80% vergoed. De aanvullende tandartsverzekering vergoedt geen orthodontie. Per maand ben je €13,95 kwijt aan de Tand Goed verzekering van Univé. 

Tand Beter

De Tand Beter verzekering valt met een maandelijkse premie van €29,95 iets hoger uit dan de Tand Goed verzekering. De maximale vergoeding is dan ook het dubbele, namelijk €500,- per jaar. Identiek aan de bovenstaande verzekering vergoedt het 100% voor periodieke controle, gebitsreiniging en probleemgericht consult. Overige behandelingen worden wederom voor 80% vergoed. Deze aanvullende tandartsverzekering vergoedt daarnaast ook orthodontie voor kinderen en volwassenen. Gedurende de looptijd van de verzekering ontvangen kinderen 100% tot maximaal €1.500,- orthodontie vergoeding. Volwassenen ontvangen 100% vergoeding tot maximaal €500,- voor een beugel. 

Tand Best

Tand Best is de laatste en duurste verzekering die Univé aanbiedt. Je betaalt voor deze verzekering €47,95 premie per maand. De maximale vergoeding van deze aanvullende tandartsverzekering is €1.000,- per jaar. Ook deze verzekering vergoedt 100% voor periodieke controle, gebitsreiniging en probleemgericht consult. Overige behandelingen worden voor 80% vergoed. Deze verzekering kent de ruimste vergoedingen voor orthodontie. Volwassenen ontvangen 100% vergoeding tot maximaal €1.500,- en kinderen 100% vergoeding tot maximaal €2.600,- voor de gehele looptijd van de verzekering. 

Over zorgverzekeringsmaatschappij Univé

Univé is in 1794 begonnen met een aantal regionale coöperaties. De twee hoofdkantoren van Univé zijn gevestigd in Assen en Zwolle. Univé wil anderen helpen wanneer het even wat minder gaat door een zorgverzekering aan te bieden waarmee de risico’s gedeeld kunnen worden. Univé wil verzekerden rust en zekerheid bieden. Inmiddels hebben bijna 1,6 miljoen mensen een verzekering bij Univé afgesloten. Univé heeft 110 winkels in Nederland waar adviseurs klaar staan om mensen te helpen. 

Zorgpremiekorting.nl