Meer info ONVZ collectief en korting direct aanvragen
Korting ONVZ aanvragen
Klik op deze button voor meer informatie over de ONVZ collectieven en om de korting direct aan te vragen

Alles over de collectiviteitsnummers van ONVZ:

Wat is een collectiviteitsnummer? 

Een collectiviteitsnummer is een speciaal nummer waarmee je korting kunt krijgen op de zorgpremie en kunt profiteren van extra services en vergoedingen bij ONVZ. De collectieve korting loopt op tot 10% op een aanvullende verzekering. 

Ook als je je zorgverzekering al hebt afgesloten bij ONVZ is het ook eenvoudig mogelijk om collectiviteitskorting te krijgen. Voor ONVZ gelden drie verschillende collectieven. Ben je ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Dan kun je gebruik maken van het collectiviteitsnummer 101467. Ben jij ingeschreven bij de beroepen in de individuele gezondheidszorg? Dan kun jij gebruik maken van het collectiviteitsnummer 7818. Ben jij voor zowel de KVK als BIG niet ingeschreven? Dan geldt voor jou het collectiviteitsnummer 100638. 

Drie ONVZ collectieven 

Zoals eerder benoemd kun je collectiviteitskorting op de zorgverzekering van ONVZ krijgen door middel van drie verschillende collectiviteitsnummers. Hieronder worden deze drie ONVZ collectieven uitgebreid uitgelegd. 

1. ONVZ collectief met KvK-nummer

Om gebruik te kunnen maken van dit ONVZ collectiviteitsnummer heb je een Kamer van Koophandel nummer nodig. Dit KvK-nummer hoeft niet persé van jezelf zijn maar mag bijvoorbeeld ook van je werkgever, je partner of de werkgever van je partner zijn. Als partner kun je gebruik maken van dezelfde collectieve korting bij ONVZ als de hoofdverzekerde. 

De maandelijkse korting op de premie van de aanvullende pakketten komt uit op 10%.

Ook kinderen profiteren van de ONVZ collectiviteitskorting. Tot 18 jaar zijn zij gratis meeverzekerd in het basispakket van de ouders. Toch is het afsluiten van een aanvullend pakket aan te raden wanneer je kind een beugel nodig heeft.

Iedereen met een inschrijving bij de Kamer van Koophandel kan gebruik maken van het ONVZ collectiviteitsnummer. Het collectiviteitsnummer van het ONVZ collectief met een KvK-nummer is 101467

2. ONVZ collectief met BIG-nummer

Voor het tweede ONVZ collectief geldt de voorwaarde dat je een BIG regristratienummer hebt. Dit betekent dus dat je ingeschreven staat bij de 'Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg' en dat dit ONVZ collectief speciaal bedoeld is voor medici en paramedici. Ook hier bespaar je maandelijks 10% op de premie van aanvullende pakketten.

Zoals de naam al zegt, is bij het tweede ONVZ collectief de voorwaarde voor de collectiviteitskorting dat je een BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) registratienummer hebt. Dit ONVZ collectief is dus speciaal bedoeld voor medici en paramedici.

Iedereen met een BIG-nummer heeft recht op een ONVZ collectief met het collectiviteitsnummer 7818.

3. ONVZ collectief voor iedereen

Het derde collectief bij ONVZ is voor degene die zowel geen KvK-nummer als een BIG-nummer heeft. Iedereen kan hier dus gebruik van maken. Dit collectief geeft een korting van 7% op de aanvullende verzekeringen. In dit collectief worden de kinderen ook meegenomen bij de collectieve korting van ONVZ op de aanvullende pakketten.

Het ONVZ collectiveitsnummer dat voor iedereen geldt is 100638.

Zorgpremiekorting.nl