Hoe krijg je maximale korting op de Salland zorgverzekering?

Er zijn meerdere manieren om korting te ontvangen op je Salland zorgpremie. Lees hieronder wat je kunt doen om de kosten van je zorgverzekering zo veel mogelijk te beperken.

Collectieve korting Salland

Salland biedt via een groot aantal bedrijven en verenigingen collectiviteitskorting aan op de zorgverzekering. De korting is geldig op de aanvullende verzekering en een tandartsverzekering. Via de premieberekening kun je zien hoeveel de korting in jouw situatie bedraagt.

€ 300,- korting door verhogen eigen risico

Het verplichte eigen risico op de zorgverzekering 2021 bedraagt € 385,-. Door het eigen risico te verhogen naar € 885,- euro ontvang je op jaarbasis maar liefst € 300,- korting. Per maand bedraagt de korting € 25,-. Voor de basisverzekering van Salland betaal je bij een maximaal eigen risico € 98,90 per maand. 

Basisverzekering

Met een Salland basisverzekering 2021 ben je verzekerd tegen de meest noodzakelijke zorgkosten. In Nederland ben je verplicht een zorgverzekering af te sluiten.

Aanvullende verzekeringen

Voor een stukje extra zekerheid kun je bij Salland een keuze maken uit vier aanvullende verzekeringen. De aanvullende pakketten vergoeden de zorgkosten die niet bij het basispakket inbegrepen zijn. Bij een Salland zorgverzekering 2021 kun je een keuze maken uit de volgende aanvullende pakketten: start, extra, plus en top. Als jouw werk of vereniging afspraken heeft met Salland is het mogelijk om collectiviteitskorting te ontvangen. De premies en het aantal vergoedingen verschillen per aanvullende verzekering. Lees de dus polisvoorwaarden dus goed door om te kijken welk pakket het beste bij jou past.

Tandartsverzekering Salland

Naast de mogelijkheid om het basispakket met een aanvullende verzekering uit te breiden kun je een keuze maken uit drie tandartsverzekeringen. Je kunt een keuze maken uit de volgende tandartsverzekeringen: TandExtra, TandPlus en TandTop. Ook hiervoor is het mogelijk om collectieve korting te ontvangen. 

Eigen risico

Het wettelijke eigen risico in 2021 is vastgesteld op €385,-. Salland biedt zorgverzekerden de mogelijkheid om dit eigen risico in delen te betalen. Het eigen risico kan vrijwillig verhoogd worden tot een bedrag van €885,-. Dit is aanbevolen voor mensen die weinig zorgkosten verwachten te maken. Wanneer je ervoor kiest het eigen risico te verhogen ontvang je een korting van jaarlijks €300,- op de zorgpremie. 

Zorgpremiekorting.nl