Collectieve zorgverzekering

Sommige bedrijven en organisaties bieden een collectieve zorgverzekering aan hun werknemers aan. Je collectief verzekeren via je werkgever hoeft niet altijd het voordeligst te zijn: jij en collega’s krijgen immers het identieke pakket. Een collectieve zorgverzekering dekt dus niet altijd (al) jouw zorgbehoeften. Dat kan veel geld kosten. Het strekt tot de aanbeveling eerst te vergelijken met de reguliere pakketten.

Als je je wel wenst te verzekeren via je werkgever, dan kan dat via het werkgeverscollectief. Een deel van de verzekeringsmaatschappijen hebben op hun eigen website vermeld met wie er contracten zijn. Staat je werkgever in die lijst? Dan geef je bij je verzekeraar aan dat je in het collectief opgenomen wilt worden. 

Collectieve zorgverzekering afsluiten

Kan of wil je via je werk geen collectieve zorgverzekering afsluiten? Er zijn dan ook andere opties, zoals een collectieve zorgverzekering afsluiten op Zorgpremiekorting.nl. De Stichting Zorg voor Koopkracht heeft kortingen geregeld in samenwerking met verzekeringsmaatschappijen. Je filtert op Zorgpremiekorting.nl al je behoeftes (soorten dekkingen en aanvullende verzekeringen), waardoor je goede vergelijkingen maakt voor het nieuwe jaar. Je kunt je individueel collectief verzekeren en hierop collectiviteitskorting krijgen. Erg handig dus.

Welke zorgverzekering?

Als je moeite hebt met het afwegen van welke (collectieve) zorgverzekering jij het beste kunt afsluiten, kijk je naar wat jouw zorgbehoeften zijn en afhankelijk daarvan besluit je welke optie het voordeligst is. 

Klik hier voor een overzicht van alle collectieve zorgverzekeringen.

Zorgpremiekorting.nl