Hoe krijg je korting met een collectieve zorgverzekering 2019:

Wie kiest voor een collectieve zorgverzekering ontvangt een collectieve korting tot een maximum van 10% op de basisverzekering. De gemiddelde collectieve korting bij een basisverzekering ligt op 7%. Wanneer men een aanvullende zorgverzekering afsluit kan de collectiviteitskorting op de zorgpremie oplopen tot soms wel 20%. Mocht het hele gezin aanvullend verzekerd zijn, kan een collectieve zorgverzekering tot vele honderden euro’s per jaar besparen op de zorgpremie.
 

Aanbod collectieve zorgverzekeringen

Een collectieve zorgverzekering wordt meestal aangeboden voor werknemers die bij een grote organisatie in dienst zijn. Zij kunnen dan via hun werknemer een collectieve zorgverzekering met korting afsluiten. Op zorgpremiekorting.nl worden collectieve zorgverzekeringen aangeboden waar iedereen gebruik van kan maken. Als je bij je huidige zorgverzekeraar wilt blijven is het helemaal eenvoudig; je kunt dan simpel online collectieve korting aanvragen op je huidige zorgverzekering. Om een goed beeld te krijgen van de collectieve zorgverzekeringen heeft zorgpremiekorting.nl een overzicht gemaakt van het aanbod:
 
Collectieve korting zorgverzekering Studenten & Jongeren

Klik hiernaast voor alle collectieve kortingen op de zorgverzekering 2019 voor studenten en jongeren.


Collectieve korting zorgverzekering Singles & Stellen

Klik hiernaast voor alle collectieve kortingen op de zorgverzekering 2019 voor singles en samenwonenden.


Collectieve korting zorgverzekering Gezinnen
 
Klik hiernaast voor alle collectieve kortingen op de zorgverzekering 2019 voor gezinnen.
 

Een speciaal overzicht met alle collectieve kortingen op de zorgverzekering 2019 voor ZZP’ers, ondernemers en personeel in het MKB staat op de site MKBcollectiefverzekerd.nl.
 

Overstappen van collectieve zorgverzekering

Wanneer je een collectieve zorgverzekering afsluit profiteer niet alleen jij van de collectieve korting, maar ook evt. partner en kinderen kunnen profiteren van een korting op de zorgverzekering. 

Sinds de komst van het nieuwe zorgstelsel kun je ieder jaar overstappen naar een andere zorgverzekeringsmaatschappij, ook wanneer je een collectieve verzekering hebt. Wanneer je oude zorgverzekering uiterlijk 31 december 2018 is opgezegd, heb je nog tot 1 februari 2019 de tijd om je aan te melden bij een nieuwe zorgverzekeringsmaatschappij. De verzekering gaat dan met terugwerkende kracht in per 1 januari 2019.

Wanneer je via je werkgever een collectieve zorgverzekering hebt afgesloten en je wisselt van baan, wordt je zorgverzekering in principe omgezet naar een individuele polis. De collectieve korting ben je dan kwijt. Sluit je bij je nieuwe werkgever vervolgens weer een nieuwe collectieve zorgverzekering af, dan mag je jouw oude zorgverzekering wel opzeggen. Bij een baanwissel kan je dus ook tussentijds overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

Heb je via Zorgpremiekorting.nl een collectieve zorgverzekering afgesloten bij een van de collectieven van de Stichting Zorg voor Koopkracht, dan behoud je ten alle tijden de collectieve korting ongeacht je werksituatie.
Een collectieve zorgverzekering kan tot honderden euro’s per jaar voordeliger zijn dan een individuele zorgpolis. Door het grote aanbod aan collectieve zorgverzekeringen met korting kan je zelf kiezen voor een polis met voor jou gunstige voorwaarden.

Zorgpremiekorting.nl