Overzicht alle collectieve kortingen

Klik hiernaast voor een overzicht van alle collectieve zorgverzekeringen.Eigen collectief voor MKB bedrijven

Klik hiernaast voor meer informatie over een eigen bedrijfscollectief.Zorgverzekering vergelijken

Klik hiernaast om verschillende zorgverzekeringen te vergelijken.Overstappen van collectieve zorgverzekering

Het grootste voordeel van een collectieve zorgverzekering is dat je korting krijgt op de zorgpremie, ook wel collectieve korting genoemd. Daarnaast kan een collectieve zorgverzekering extra voordelen opleveren wanneer je tot een specifieke doelgroep behoort. Veel zorgverzekeringsmaatschappijen hebben namelijk de dekkingen van collectieve zorgverzekeringen aangepast naar de doelgroep. Zo kun je dus een uitgebreidere dekking hebben met een collectieve zorgverzekering. Wanneer je een collectieve zorgverzekering afsluit profiteer niet alleen jij van de collectiviteitskorting, maar ook evt. partner en kinderen kunnen profiteren van een korting op de zorgverzekering. 

Sinds de komst van het nieuwe zorgstelsel kun je ieder jaar overstappen naar een andere zorgverzekeringsmaatschappij, ook wanneer je een collectieve verzekering hebt. Wanneer je oude zorgverzekering uiterlijk 31 december 2023 is opgezegd, heb je nog tot 1 februari 2024 de tijd om je aan te melden bij een nieuwe zorgverzekeringsmaatschappij. De verzekering gaat dan met terugwerkende kracht in per 1 januari 2024.

Na 1 januari kun je ook nog collectieve korting aanvragen op je zorgverzekering. Dit is het hele jaar mogelijk.

Wanneer je via je werkgever een collectieve zorgverzekering hebt afgesloten en je van baan wisselt, wordt je zorgverzekering in principe omgezet naar een individuele polis. Je bent de collectieve korting dan kwijt. Sluit je bij je nieuwe werkgever vervolgens weer een nieuwe collectieve zorgverzekering af, dan mag je jouw oude zorgverzekering wel opzeggen. Bij een baanwissel kan je dus ook tussentijds overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

Heb je via Zorgpremiekorting.nl een collectieve zorgverzekering afgesloten bij een collectief van de Stichting Zorg voor Koopkracht, dan behoud je ten alle tijden de collectiviteitskorting ongeacht je werksituatie.
Een collectieve zorgverzekering kan meer dan honderd euro per jaar voordeliger zijn dan een individuele zorgpolis. Door het grote aanbod aan collectieve zorgverzekeringen met korting kan je zelf kiezen voor een polis met voor jou gunstige voorwaarden.

Zorgpremiekorting.nl