De VGZ zorgverzekering

Als je verzekerd bent bij VGZ help je mee om kwalitatieve zorg voor alle Nederlanders toegankelijk en betaalbaar te houden. De premie die je voor een VGZ zorgverzekering betaalt, wordt slim uitgegeven. Bijna de volledige premie (97%) gaat direct naar de zorg. Hiervan gaat 20% naar vernieuwingen binnen de zorg. Op deze manier probeert VGZ te blijven verbeteren. 

Overtuiging van zorgverzekeraar VGZ

VGZ werkt elke dag aan innovaties voor gezonheid en zorg. Dit doen zij met partners en aangesloten leden, samen proberen zij het verschil te maken. Dit is precies de reden waarom de coöperatie VGZ 280 jaar geleden is ontstaan. Een groep Nijmeegse timmerlieden maakten een pot waar ze allemaal wat geld inlegde voor als er iemand ziek zou worden. Dit is VGZ tot de dag van vandaag nog steeds: een organisatie zonder winstoogmerk. VGZ is er, net zoals de timmerlieden, van overtuigd dat je samen sterker staat.

De aanpak van zorgverzekeraar VGZ 

Bij coöperatie VGZ is iedereen welkom, ongeacht hoe jouw leven eruit ziet. Als je voor de zorgverzekering van VGZ kies, steun je hun aanpak. VGZ probeert het leven gezonder en makkelijker te maken. Als je zorg nodig hebt, helpt VGZ je bij het vinden van deze passende zorg. Ook betaalt deze verzekeraar declaraties razendsnel uit en kun je makkelijk grip op je eigen zorgverzekeringen houden door de VGZ Zorg app. Als je verzekerd bent bij VGZ, draag je bij aan een gezonder Nederland en steun je de vernieuwing van de zorg. Niet alleen voor nu, maar ook voor later. 

Gezonder leven met VGZ

Voor VGZ is een gezond leven ontzettend belangrijk. Dit is dan ook de reden dat zij hier jou een handje mee helpen. VGZ biedt drie verschillende programma's waarbij het volledig draait om het leven van een gezonder leven. Hieronder worden deze drie verschillende programma's duidelijker uitgelegd. 

1. Het VGZ leefstijlprogramma 

Coöperatie VGZ biedt een online leefstijlprpogramma waarbij het doel is om gezonder te worden en je energieker te voelen. Tijdens dit programma, onder leiding van huisarts Tamara de Weijer, ontdek je dat leefstijl méér is dan enkel voeding. Met de aanvullende verzekering van zorgverzekeraar VGZ kunt u een vergoeding voor dit programma krijgen. Normaal gesproken zijn de kosten voor dit programma € 99,-. 

Het leefstijlprogramma bestaat uit 10 verschillende modules en heeft een duur van 10 weken. Elke module bestaat uit een aantal korte lessen die op elk moment van de dag bekeken kunnen worden. 

2. Mentaal in balans met VGZ 

VGZ biedt verschillende workshops en apps om uw mentale weerbaarheid te verbeteren. Denk hierbij aan een cursus om beter te slapen, een webinar over meer zelfvertrouwen of een workshop over probemen zoals scheiding, depressie of rouw. Het doel hiervan is om mensen lekkerder in hun vel te laten zitten en zich opgewekter voelen. Uiteindelijk zullen deze workshops zorgen voor meer ontspanning, een betere balans en minder gepieker en stress. 

De workshops en andere hulpmiddelen zijn beschikbaar voor de volgende groepen mensen: 

  • Je bent verzekerd bij VGZ
  • Je werkt bij een organisatie die de collectieve verzekering van VGZ aanbiedt 
  • Je bent lid van een aangesloten ouderenbond, patiënten - of thuiszorgorganisatie 
  • Je woont in een gemeente die een gemeentepakket van VGZ aanbiedt 

3. Steun voor mantelzorgers 

Zorg jij voor een familielid of kennis? Of help jij bij de iemand zijn of haar dagelijkse dingen? Misschien noemt u het niet zo, maar dan bent u een mantelzorger. Zorgen voor iemand die dichtbij staat is een bron van intieme en hele liefdevolle momenten. Echter is het werken in de zorg ook ontzettend zwaar, ook als mantelzorger. Zorgverzekeraar VGZ biedt hierbij de hulp en/of zorg die jij hierbij nodig hebt. Zo geeft VGZ workshops over mantelzorg waarbij zij allerlei handige tips geven die jou kunnen helpen. 

 

VGZ collectieve zorgverzekering
Collectieve zorgverzekering VGZ
Klik op deze button voor meer informatie over een collectieve korting op de VGZ zorgverzekering.

Zorgpremiekorting.nl