Korting op mijn bestaande VGZ polis aanvragen
Korting voor bestaande VGZ verzekerden
Klik op deze button indien je nu al bij VGZ bent verzekerd. In de volgende stap kun je korting aanvragen op je bestaande VGZ polis.

Nieuwe VGZ verzekering met korting aanvragen
Korting voor nieuwe VGZ verzekerden
Klik op deze button indien je nu nog niet bij VGZ bent verzekerd. In de volgende stap kun je een nieuwe VGZ zorgverzekering voor 2020 mét collectieve korting aanvragen. 

Collectieve zorgverzekering VGZ

1. VGZ Naturapolis: VGZ Ruime Keuze
2. VGZ Restitutiepolis: VGZ Eigen Keuze
Aanvullende Verzekeringen VGZ
€ 180 korting bij VGZ door het eigen risico te verhogen
Extra korting bij VGZ per jaarbetaling
VGZ vergoedingen
VGZ ZZP: Korting voor ondernemers
Overzicht VGZ premie 2020
Over zorgverzekeringsmaatschappij VGZ

VGZ Collectief: de basisverzekeringen

Bij VGZ heb je de keuze uit 2 polissen. De budgetpolis VGZ Goede Keuze is afgeschaft. Deze polissen variëren in hoogte van de zorgpremie en in aanbod van zorgaanbieders. Bij ieder van de verzekeringen kun je  je aansluiten bij het VGZ collectief. Eenmaal aangesloten krijgt iedere participant collectieve korting op de zorgpremie. 

1. Naturapolis: VGZ Ruime Keuze

Met deze VGZ basisverzekering heb je een ruime keuze uit zorgaanbieders. In 2020 is de reguliere maandelijkse premie vóór aftrek van koritng € 119,95 bij een verplicht eigen risico van € 385,-. Wanneer je kiest voor de 4% collectiviteitskorting op de VGZ basispremie komt de maandelijkse premie uit op € 115,15. Dit levert een jaarlijkse besparing van € 57,60 op. Verhoog je het eigen risico naar de maximale € 885,- dan komt de maandpremie ná aftrek van de 4% collectiviteitskorting op € 100,15.

Indien je kiest voor VGZ/UnitedConsumers krijg je nog een procent extra korting, namelijk 5% in totaal. De premie komt dan uit op € 113,95 per maand (€ 98,95 per maand bij een max. vrijwillig eigen risico). De korting krijg je niet direct verrekend, maar spaar je als een tegoed bij United Consumers dat je te allen tijde kan laten uitbetalen.  

2. Restitutiepolis: VGZ Eigen Keuze

Deze polis heeft volledige vrijheid in de keuze van een zorgaanbieder. De reguliere maandelijkse zorgpremie voor deze VGZ polis is € 127,70 bij een eigen risico van € 385,-. Met de 4% collectiviteitskorting bij VGZ komt de maandelijkse premie uit op € 122,95. Daarmee bespaar je dus jaarlijks € 57,- op je zorgpremie. Bij het maximale eigen risico van € 885,- komt de maandpremie ná aftrek van collectieve korting op € 107,95. 

Indien je kiest voor VGZ/UnitedConsumers krijg je 5% korting op de basispremie. De premie komt dan uit op € 121,31 per maand (€ 106,31 per maand bij een max. vrijwillig eigen risico). Zoals ook hiervoor vermeld wordt de korting niet direct verrekend, maar spaar je als een tegoed bij United Consumers dat je te allen tijde kan laten uitbetalen.  

Aanvullende Verzekeringen VGZ

VGZ biedt diverse aanvullende verzekeringen aan. Het is aan te raden aanvullende pakketten te gebruiken als je veel zorg nodig hebt die niet in de basisverzekering zit. Denk hierbij aan tandzorg of fysiotherapie.
Afhankelijk van het VGZ collectief waar je voor kiest krijg je respectievelijk 10% of 15% korting op de aanvullende verzekeringen. Bij VGZ heb je de keuze uit drie reguliere aanvullende verzekeringen en drie aanvullende reguliere tandartsverzekeringen. Naast de reguliere aanvullende verzekeringen zijn er ook gemeente paketten, alles-in-1 pakketten en collectieve pakketten.

Aanvullende verzekering

De drie VGZ Aanvullende verzekeringen zijn: VGZ Aanvullend Goed, VGZ Aanvullend Beter en VGZ Aanvullend Best. Met deze aanvullende verzekeringen krijg je vergoedingen voor alternatieve zorg, fysiotherapie, mantelzorg, brillen en kraamzorg thuis. De hoogte en voorwaarden van deze vergoedingen zijn afhankelijk van het pakket dat je kiest. Lees goed welke kosten vergoed worden bij elk pakket. Bij VGZ Aanvullend goed krijg je bijvoorbeeld geen brillen of kraamzorg thuis vergoed. Wil je dit wel, dan moet je VGZ Aanvullend Beter of VGZ Aanvullend Best nemen.

Tandartsverzekering

VGZ heeft drie aanvullende tandartsverzekeringen beschikbaar, namelijk VGZ Tand Goed, VGZ Tand Beter en VGZ Tand Best. De hoogte en de voorwaarden van de dekkingen zijn wederom afhankelijk van het gekozen pakket. VGZ Tand Goed vergoedt geen orthodontie tot 18. Voor een orthodontie tot 18 vergoeding is VGZ Tand Beter of VGZ Tand Best nodig. 

€ 180 korting bij VGZ door het eigen risico te verhogen

VGZ biedt zorgverzekerden de mogelijkheid het eigen risico vrijwillig te verhogen. In ruil voor de verhoging ontvang je korting op de zorgpremie. De korting bedraagt € 15,- per maand wanneer je ervoor kiest het eigen risico te verhogen. Om de maximale korting van € 180,- per jaar te ontvangen kies je voor een eigen risico van € 885,-. Verder kun je nog meer besparen met collectiviteitskorting van het VGZ collectief.

Extra korting bij VGZ per jaarbetaling

Je kunt je zorgpremie bij VGZ ook jaarlijks voldoen. Het voordeel hieraan is dat je goedkoper uit bent, de extra korting die je krijgt bij jaarbetaling bij VGZ is 1%. Dat is hoger dan de gemiddelde spaarrente op dit moment.

VGZ vergoedingen 

In de VGZ basisverzekering worden alle zorgkosten vergoed die gemaakt worden bij aangesloten zorgaanbieders. Daarnaast vergoedt VGZ tot maximaal 80% van de gemaakte zorgkosten bij niet-aangesloten zorgaanbieders bij de polis ‘Ruime Keuze’. Fysiotherapiebehandelingen worden vergoed na de 21e behandeling bij een aantal chronische aandoeningen. Daarnaast worden de medicijnen vergoed die door de overheid zijn toegevoegd in het basispakket. Soms kan het zijn dat er nog wel een kleine eigen bijdrage voor wordt gevraagd. Verder kan fysiotherapie vergoedt worden vanuit de basisverzekering bij een aantal specifieke aandoeningen. Als laatste heeft VGZ ook kraamzorg van maximaal 10 dagen in haar basispakket zitten, waar ook een eigen bijdrage voor wordt gerekend. 

VGZ ZZP: Korting voor ondernemers

In samenwerking met Stichting Zorg voor Koopkracht heeft VGZ een aparte collectieve korting voor ZZP’ers en ondernemers vastgesteld. Door je in te schrijven bij het VGZ collectief via de website van Zorgpremiekorting.nl kun je gebruik maken van een collectieve korting van 4% op de basisverzekering en 10% op de aanvullende verzekeringen. Bij de registratie heb je een KvK-nummer nodig.

Overzicht VGZ premie 2020

Hieronder staat een overzicht van de zorgpremies met collectiviteitskorting bij een VGZ zorgverzekering.

Eigen risico van €385,00

Eigen risico van €385,00

VGZ ZorgverzekeringPremie vóór aftrek collectiviteitskortingCollectiviteitskortingPremie ná aftrek collectiviteitskortingNatura Polis (VGZ Ruime Keuze)€ 119,955%€ 113,95Restitutie Polis (VGZ Eigen Keuze)€ 127,705%€ 121,31
Eigen risico van €885,00

Eigen risico van €885,00

VGZ ZorgverzekeringPremie vóór aftrek collectiviteitskortingCollectiviteitskortingPremie ná aftrek collectiviteitskortingNatura Polis (VGZ Ruime Keuze)€ 104,955%€ 98,95Restitutie Polis (VGZ Eigen Keuze)€ 112,705%€ 106,31

Over zorgverzekeringsmaatschappij VGZ

VGZ Zorgverzekeringen staat voor Stichting Volksgezondheidszorg, onderdeel van Coöperatie VGZ, en heeft ruim 4,2 miljoen zorgverzekerden onder zijn hoede.

Tegenwoordig staat VGZ voor 'Voor goede zorg zorg je samen'. Hiermee zijn ze niet alleen een zorgverzekeraar, maar ook een zorgorganisator. Al meer dan 65 jaar is VGZ actief in de zorgsector en willen voor de klant toegankelijke, betaalbare en goede kwalitatieve zorg blijven aanbieden.

Onder VGZ vallen meerdere zorgverzekeraars, waaronder Univé. Op Zorgpremiekorting.nl ontvang je korting op de zorgpremie d.m.v. het VGZ collectief. Profiteer van deze korting door kosteloos collectiviteitskorting aan te vragen op je VGZ zorgverzekering.

Zorgpremiekorting.nl