Kies uw eigen risico Premie per Zorgverzekeraar Omschrijving Basispremie Kortingspercentage Basispremie | Aanvullend

10% korting studenten bij Zorg en Zekerheid

 • De Zorg Zeker polis met korting
 • Korting geldt ook voor scholieren
 • 1 AV met o.a. 100% werelddekking
€ 103,45 € 1.216,56 € 78,45 € 922,56 10% 10% Bekijk

10% korting bij VGZ voor studenten

 • Keuze uit meerdere VGZ-collectieven voor maximale korting
€ 104,58 € 1.254,96 € 89,58 € 1.074,96 10% 10% Bekijk

ZieZo: Onderdeel van Zilveren Kruis

 • 3% extra korting bij jaarbetaling
€ 96,95 € 1.128,50 € 74,95 € 872,42 Bekijk

Hema Zorgverzekering - Onderdeel van Menzis

 • Hele jaar 10% korting bij Hema
 • Gewoon naar je eigen huisarts/ziekenhuis
€ 108,- € 1.296,- € 84,- € 1.008,- Bekijk

Besured: Voor Studenten en Young Professionals

€ 107,25 n.v.t. € 92,25 n.v.t. Bekijk

FBTO Zorgverzekering

 • Stel zelf je pakket samen
 • Eenvoudig modules aan en uit zetten
€ 105,50 € 1.240,68 € 83,50 € 981,96 Bekijk

9% + 20% korting bij Nationale Nederlanden voor Studenten

 • Altijd acceptatie aanvullende pakketten
 • Opzegservice automatisch bij aanvraag
€ 108,82 € 1.279,72 € 92,15 € 1.083,68 9% 20% Bekijk

Ditzo Zorgverzekering

€ 102,95 € 1.223,04 € 87,95 € 1.044,84 Bekijk

ZorgDirect van Salland

 • 5% korting 
 • Online regelen en declareren
 • Vul als collectiviteitsnummer in: 6247
€ 107,83 € 1.293,96 € 90,33 € 1.083,96 5% Bekijk

8% korting bij OHRA voor studenten

€ 107,95 n.v.t. € 91,28 n.v.t. 8% 5% Bekijk

De Friesland Zorgverzekeraar

 • 10% korting op de reisverzekering
 • Nota's online declareren
€ 103,95 € 1.222,44 € 81,95 € 963,72 Bekijk

 

Alles over studenten zorgverzekering

Zorgverzekering Studenten
Basiszorgverzekering studenten
Aanvullende verzekeringen studenten
Studenten verzekering buitenland
Zorgtoeslag studenten
Studenten: Goed verzekerd
Jongeren zorgverzekering
Collectieve korting voor studenten en jongeren

 

Hier vind je alle voordelige zorgverzekeringen speciaal voor studenten en jongeren met evt. een extra collectieve korting

Studenten en jongeren kunnen kiezen uit veel voordelige zorgverzekeringen die zijn afgestemd op de doelgroep. Ook kunnen studenten en jongeren soms gebruik maken van een extra collectieve korting op de zorgpremie. Op Zorgpremiekorting.nl wordt een overzicht gegeven van al deze voordelige zorgverzekeringen met vermelding van de evt. beschikbare extra kortingen voor studenten en jongeren. 


Studenten zorgverzekering 

Het leven als student is al duur genoeg, zeker nu ook de basisbeurs is afgeschaft. Daarom begrijpen we goed dat je niet onnodig veel wilt uitgeven aan de zorgverzekering. Het komt goed uit dat sommige zorgverzekeraars daarom speciale studentenverzekeringen met kortingen op de zorgpremies hebben opgesteld. Het zorgpakket is toegespitst op studenten en de vergoedingen die weinig gebruikt worden door gezonde jonge mensen zijn eruit gehaald. Hierdoor kunnen zorgverzekeraars goedkopere zorgverzekeringen aanbieden aan studenten. 


Basiszorgverzekering studenten

De basisverzekering verschilt qua inhoud niet, maar wel in het aantal zorgaanbieders met wie de zorgverzekeraar een contract heeft. Zo is er de budgetpolis, hierin zijn een beperkt aantal zorgaanbieders in opgenomen. Daarnaast is er een naturapolis met een ruimere keuze aan zorgaanbieders, terwijl de restitutiepolis volledige keuzevrijheid aanbiedt. Zo als je vast wel kunt raden betekent meer keuzevrijheid ook dat je meer gaat betalen aan zorgpremie. Wanneer je een zorgverzekering gaat afsluiten is het dus zorg om te kijken of de zorgaanbieders waar jij door geholpen wilt worden, ook gedekt worden in de polis van je keuze. Tandartsen en huisartsen vallen niet onder de keuzebeperkingen. 


Aanvullende verzekeringen studenten

Aanvullende verzekeringen bieden de uitkomst als je meer zorg nodig hebt dan dat er met de basisverzekering vergoed wordt. Ga je bijvoorbeeld op reis en heb je inentingen nodig, of maak je veel gebruik van fysiotherapie behandelingen, dan kan het voordelig zijn om aanvullende pakketten hiervoor af te sluiten. Kijk wel of de extra premie die je dan gaat betalen niet hoger is dan het bedrag wat je zonder aanvullende verzekering zou betalen, want dan ben je niet voordeliger uit. 


Studenten verzekering buitenland

Wanneer je er voor kiest om een semester aan een buitenlandse universiteit te volgen of een stage gaat doen, is het belangrijk om de volgende dingen over je zorgverzekering te weten. De basiszorgverzekering vergoedt spoedeisende hulp in het buitenland, maar alleen volgens tarieven die gelden in Nederland. Indien dit hoger uitvalt dan wanneer je in Nederland behandeld zou zijn geweest, dan draai je zelf op voor alle kosten die bovenop de maximale vergoeding gemaakt zijn. Voor je eigen zekerheid en portemonnee kun je dan overwegen om een aanvullende verzekering in het buitenland af te sluiten. Wanneer je voor een langere tijd in het buitenland gaat werken, kan dit van invloed zijn op je zorgverzekering en kan je het beste je zorgverzekeraar vragen wat de gevolgen zullen zijn. 


Zorgtoeslag studenten

Naast dat een zorgverzekering voor studenten voordelig geprijsd is, kom je als student vaak in aanmerking voor zorgtoeslag. Dit is een financiële tegemoetkoming vanuit de overheid voor de uitgaven aan zorg voor wie de zorgpremie een relatief hoge uitgave is. Je komt hiervoor in aanmerking als je onder een bepaalde inkomensgrens zit. In 2017 bedroeg de grens voor maximale zorgtoeslag €27.875 en werd er €88 per maand uitgekeerd. De tarieven voor 2018 worden uiterlijk begin december bekend gemaakt. Over een gemiddelde zorgpremie van €117 maakt €88 dus een groot verschil. Zorgtoeslag moet je zelf via de Belastingdienst aanvragen en de uitkering vindt plaats rond de 20e van de maand. Wanneer je over de inkomensgrens heengaat, ben je er zelf verantwoordelijk voor om dit aan de Belastingdienst te laten weten en het stop te laten zetten. 


Studenten: Goed verzekerd 

Als student hoef je niet toe te zeggen op de zorgverzekering, zeker niet met zorgverzekeringen die gericht zijn op studenten. Aan deze zorgverzekeringen zitten al voordelige zorgpremies verbonden, maar er zijn ook andere manieren om te besparen op de studentenverzekering. Wanneer je nauwelijks of niet gebruik van zorg maakt, kun je overwegen om het eigen risico te verhogen. Dit is het bedrag wat je betaalt voordat de zorgverzekeraar de vergoeding uitkeert. In 2018 staat het verplichte eigen risico op €385. Dit eigen risico kan verhoogd worden tot €885 waardoor de zorgpremie omlaag gaat. Gebruik je weinig zorg dan kun je voordelig uitkomen door het eigen risico omhoog te doen. Op Zorgpremiekorting.nl staat nog meer bespaartips om te besparen op de zorgverzekering. 


Jongeren zorgverzekering

Tot en met 17 jaar ben je gratis verzekerd voor je zorgkosten, maar vanaf  het moment dat je 18 jaar wordt, is iedereen in Nederland verplicht om een basiszorgverzekering af te sluiten, ook buitenlanders die voor een bepaalde periode in Nederland wonen. Wanneer je geen zorgverzekering afsluit, moet je niet alleen alle medische zorgkosten zelf betalen en is de kans groot dat je een hoge boete krijgt wanneer de instanties hier achter komen. Genoeg reden dus om eens onderzoek te doen naar een zorgverzekering die goed bij jou past. 

De basiszorgverzekeringen komen wat inhoud betreft met elkaar overeen, maar verschillen in zorgpremie door de keuzevrijheid die zorgverzekeraars aanbieden. Aanvullende pakketten daarintegen kunnen sterk van elkaar afwijken per verzekeraar, kijk goed wat je nodig hebt. Aanvullende pakketten komen van pas wanneer je veelvoudig gebruikt maakt van zorg die niet in de basisverzekering gedekt wordt. De extra euro’s aan premie die je per maand betaalt, zijn het dan zeker waard als je bedenkt wat je zou moeten betalen zonder aanvullende verzekeringen. Veel zorgverzekeraars bieden ook nog eens speciale jongerenverzekeringen aan met zorg speciaal gericht op jongeren en hebben onnodige vergoedingen voor jongeren eruit gehaald. In het overzicht kun je gemakkelijk alle zorgverzekeraars vergelijken die jongerenverzekeringen of voordelige premies aanbieden aan jongeren. Zo begin je het volwassen leven goed verzekerd. 

Collectieve korting voor studenten en jongeren

Naast de bovengenoemde bespaartips komen studenten en jongeren bij de meeste zorgverzekeraars ook in aanmerking voor collectieve kortingen op de zorgpremie. Met de Stichting Zorg voor Koopkracht kun je via zorgpremiekorting.nl je aansluiten bij een collectief naar keuze, kijk in het bovenstaande overzicht waar je als student of jongere collectieve korting op de zorgverzekering kunt krijgen. Het grote voordeel is dat je je niet aanmeldt voor een speciaal samengesteld pakket maar profiteert van kortingen over de algemene zorgverzekeringen. Klik in het bovenstaande overzicht voor de studenten zorgverzekering vergelijken. 

 

 

Zorgpremiekorting