Top 7 goedkoopste zorgverzekeringen 2024

Hieronder vind je de 7 goedkoopste zorgverzekeringen o.b.v. het maximale eigen risico van € 885,- 

Top 7 goedkoopste zorgverzekeringen 2024 bij standaard eigen risico

Hieronder vind je de 7 goedkoopste zorgverzekeringen o.b.v. het standaard minimale eigen risico van € 385,-

 

Betaalbare studenten zorgverzekering opties
Keuzemogelijkheden voor basis zorgverzekering
Aanvullende verzekeringen voor studenten
Zorgverzekering bij buitenlandse stages of studie
Zorgtoeslag voor Studenten
Bespaartips voor studenten
Studenten Zorgverzekeringen en Collectiviteitskortingen

Betaalbare studenten zorgverzekering opties:

Als student wil je niet onnodig veel uitgeven aan een zorgverzekering. Gelukkig begrijpen wij dat en daarom hebben verschillende zorgverzekeraars speciale studentenverzekeringen met kortingen op de zorgpremies samengesteld. Deze verzekeringen zijn toegespitst op de behoeften van studenten, met dekkingen die passen bij een gezonde levensstijl.

Keuzemogelijkheden voor basis zorgverzekering:

Bij het kiezen van een basiszorgverzekering kun je kiezen uit drie opties: Budgetpolis: Een voordelige optie met een beperkte keuze aan zorgaanbieders. Naturapolis: Biedt een ruimere keuze aan zorgaanbieders dan de budgetpolis. Restitutiepolis: Hiermee heb je volledige vrijheid om je eigen zorgaanbieder te kiezen. Zorg ervoor dat de gekozen polis de zorgaanbieders dekt die voor jou belangrijk zijn, zoals tandartsen en huisartsen.

Aanvullende verzekeringen voor studenten:

Voor zorgkosten buiten de basisverzekering kun je een aanvullende verzekering overwegen. Deze dekt bijvoorbeeld kosten voor fysiotherapie en inentingen voor reizen. Overweeg de kosten van de aanvullende premie ten opzichte van de verwachte zorgkosten om te bepalen wat het beste voor je is.

Zorgverzekering bij buitenlandse stages of studie:

Ga je naar het buitenland voor een studieperiode of stage? Controleer dan goed welke buitenlandse zorgkosten door je verzekering worden gedekt. Overweeg een aanvullende verzekering in het buitenland af te sluiten voor extra zekerheid.

Zorgtoeslag voor Studenten:

Veel studenten hebben recht op zorgtoeslag, een financiële tegemoetkoming van de overheid. Hiermee kun je een deel van je zorgpremie dekken. Zorgtoeslag aanvragen is eenvoudig en het kan je helpen de kosten van je zorgverzekering te verlagen.

Bespaartips voor studenten:

Verwacht je weinig zorgkosten te maken? Overweeg dan het eigen risico te verhogen voor een lagere premie. Sommige verzekeraars bieden ook kortingen als je de premie jaarlijks betaalt. Ontdek meer bespaartips op onze website.

Jongeren Zorgverzekeringen en Collectiviteitskortingen:

Vanaf 18 jaar ben je verplicht een basiszorgverzekering af te sluiten. Speciale jongerenverzekeringen zijn ontworpen met de behoeften van jongeren in gedachten. Bovendien kun je profiteren van collectiviteitskortingen, waardoor je nog meer kunt besparen op je zorgpremie.

Zorgpremiekorting.nl