Kies uw eigen risico Premie per Zorgverzekeraar Omschrijving Basispremie Kortingspercentage Basispremie | Aanvullend

Zorg en Zekerheid: Zorg Gemak Polis

 • Eenvoud en gemak, volledig online
 • Goedkope AV met tandarts en fysio
 • Voordelige Module Buitenland
€ 130,65€ 1.544,28€ 112,65€ 1.331,52 Bekijk

Univé Zorg Select

 • De voordelige zorgverzekering van Univé
 • 1% korting bij jaarbetaling
€ 127,45€ 1.514,16€ 107,45€ 1.276,56 Bekijk

ZieZo: Onderdeel van Zilveren Kruis

 • 1% extra korting bij jaarbetaling
€ 129,95€ 1.543,81€ 112,45€ 1.335,91 Bekijk

United Consumers door VGZ

 • VGZ met 20% korting
 • Budgetlabel VGZ Bewuste Keuze
€ 127,45€ 1.529,40€ 107,45€ 1.289,40 Bekijk

FBTO Basis

 • Stel zelf je pakket samen
 • Eenvoudig modules aan en uit zetten
€ 126,95€ 1.508,17€ 111,95€ 1.329,97 Bekijk

Anderzorg Compact

 • Voordelige polis van Menzis
€ 134,75€ 1.600,80€ 114,75€ 1.360,80 Bekijk

10% korting op VGZ aanvullend

 • Keuze uit meerdere VGZ-collectieven
€ 141,95€ 1.686,36€ 126,95€ 1.508,1610% Bekijk

Hema Zorgverzekering - Onderdeel van Menzis

 • Hele jaar 10% korting bij Hema
 • Gewoon naar je eigen huisarts/ziekenhuis
€ 135,-€ 1.620,-€ 116,-€ 1.392,- Bekijk

20% korting bij Nationale Nederlanden

 • Volledig vrije keuze
 • Korting op aanvullend
€ 137,45€ 1.616,41€ 116,62€ 1.371,4520% Bekijk

Korting bij OHRA

 • OHRA online gemak met korting
€ 135.,95€ 1.631,40€ 115,12€ 1.381,445% Bekijk

Voordelig verzekerd bij Menzis

 • Gunstige budgetpolis
€ 134,50€ 1.597,80€ 114,50€ 1.360,20 Bekijk

 

Alles over studenten zorgverzekering

Zorgverzekering Studenten
Basiszorgverzekering studenten
Aanvullende verzekeringen studenten
Stage buitenland student 
Zorgtoeslag student
Studenten: Goed verzekerd
Jongeren zorgverzekering
Collectiviteitskorting student

Studenten zorgverzekering vergelijken

Hier vind je alle voordelige zorgverzekeringen speciaal voor studenten en jongeren. In de kolom met de kortingspercentage zie je welke korting je ontvangt bij de zorgverzekeraar op aanvullende moduels. Dit kan van alles zijn: studenten zorgverzekering met tandarts, fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen. Bij sommige aanbieders ontvang je wel tot 20% korting op je maandpremie!

Studenten en jongeren kunnen kiezen uit veel voordelige zorgverzekeringen die zijn afgestemd op de doelgroep. Ook kunnen studenten en jongeren soms gebruik maken van een extra collectiviteitskorting op de zorgpremie. Op Zorgpremiekorting.nl wordt een overzicht gegeven van al deze voordelige zorgverzekeringen met vermelding van de evt. beschikbare extra kortingen voor studenten en jongeren. 


Studentenzorgverzekering 

Het leven als student is al duur genoeg. Daarom begrijpen we goed dat je niet onnodig veel wilt uitgeven aan de zorgverzekering. Het komt daarom goed uit dat sommige zorgverzekeringsmaatschappijen speciale studentenverzekeringen met kortingen op de zorgpremies hebben opgesteld. Het zorgpakket is toegespitst op studenten en de vergoedingen die weinig gebruikt worden door gezonde jonge mensen zijn eruit gehaald. Hierdoor kunnen zorgverzekeraars goedkopere zorgverzekeringen aanbieden aan studenten. 


Basis zorgverzekering studenten

De inhoud van de basisverzekering is bij alle zorgverzekeringsmaatschappijen hetzelfde. Wel zit er een verschil in het aantal zorgaanbieders waarmee de verschillende zorgverzekeraars contracten hebben afgesloten.

Er wordt een onderscheid gemaakt in drie soorten basiszorgverzekeringen waar studenten een keuze uit kunnen maken:

Budgetpolis: Een goedkope studenten zorgverzekering met een beperkte keuze aan zorgaanbieders die die benodigde zorg kunnen verlenen.

Naturapolis: De naturapolis heeft in vergelijking met de budgetpolis een ruimere keuze aan het aantal zorgaanbieders.

Restitutiepolis: Met deze studenten basisverzekering kies je zelf door welke zorgaanbieder je behandeld wordt. 

Logischerwijs betekent meer keuzevrijheid ook dat je meer zorgpremie gaat betalen. Het is verstandig om bij het afsluiten van de zorgverzekering goed te kijken of de zorgaanbieders waar jij door geholpen wilt worden door de gewenste polis gedekt worden. Tandartsen en huisartsen vallen niet onder de keuzebeperkingen. 


Aanvullende verzekeringen studenten

Niet alle zorg wordt door het basispakket gedekt. Voor de zorgkosten die buiten de basis studentenverzekering vallen kun je een aanvullende verzekering afsluiten. De aanvullende verzekering dekt bijvoorbeeld de kosten van fysiotherapie. Ook worden de zorgkosten van inentingen die nodig zijn voor een reis door de aanvullende verzekering vergoed. Kijk goed of de extra premie die je gaat betalen niet hoger is dan het bedrag dat je kwijt zou zijn als je de zorgkosten zelf zou betalen. Of je daadwerkelijk voordeliger uit bent door het afsluiten van een aanvullende verzekering is afhankelijk van de zorgkosten die je verwacht te gaan maken.


Stage buitenland verzekering

Wanneer je een semester in het buitenland gaat studeren of je stage in het buitenland gaat lopen, kan dit gevolgen hebben voor je zorgverzekering. Het is belangrijk goed te weten welke buitenlandse zorgkosten door de zorgverzekeringsmaatschappij vergoed worden. De basiszorgverzekering vergoedt spoedeisende hulp in het buitenland, maar alleen volgens tarieven die gelden in Nederland. Indien dit hoger uitvalt dan wanneer je in Nederland behandeld zou zijn geweest, dan draai je zelf op voor alle kosten die bovenop de maximale vergoeding gemaakt zijn. Voor je eigen zekerheid en portemonnee kun je dan overwegen om een aanvullende verzekering in het buitenland af te sluiten. Wanneer je voor een langere tijd in het buitenland gaat werken, kan dit van invloed zijn op je zorgverzekering en kan je het beste je zorgverzekeraar vragen wat de gevolgen zullen zijn. 


Zorgtoeslag student

Naast dat een zorgverzekering voor studenten voordelig geprijsd is, kom je als student vaak in aanmerking voor zorgtoeslag. Dit is een financiële tegemoetkoming vanuit de overheid voor de uitgaven aan zorg voor wie de zorgpremie een relatief hoge uitgave is. Je komt hiervoor in aanmerking als je onder een bepaalde inkomensgrens zit. In 2022 bedroeg de inkomensgrens voor maximale zorgtoeslag € 31.998,-. De hoogte van de zorgtoeslag is afhankelijk van je inkomen. Studenten hebben vaak een laag inkomen. Na het ontvangen van de zorgtoeslag hoeven jongeren en studenten meestal nog maar een klein deel van de zorgpremie zelf te betalen. Zorgtoeslag moet je zelf via de Belastingdienst aanvragen en de uitkering vindt plaats rond de 20e van de maand. Wanneer je over de inkomensgrens heengaat, ben je er zelf verantwoordelijk voor om dit aan de Belastingdienst te laten weten en de zorgtoeslag stop te laten zetten. 


Studenten: Goed verzekerd 

Als student hoef je niet toe te zeggen op de zorgverzekering, zeker niet met zorgverzekeringen die gericht zijn op studenten. Aan deze zorgverzekeringen zitten al voordelige zorgpremies verbonden, maar er zijn ook andere manieren om te besparen op de studentenverzekering. Wanneer je verwacht weinig zorgkosten te maken, kun je ervoor kiezen het eigen risico te verhogen. Dit is het bedrag wat je betaalt voordat de zorgverzekeraar de vergoeding uitkeert. In 2022 staat het verplichte eigen risico op €385,-. Dit eigen risico kan verhoogd worden tot €885,- waardoor de zorgpremie omlaag gaat. Gebruik je weinig zorg dan kun je voordeliger uitkomen door het eigen risico te verhogen. Verder kun je bij sommige verzekeraars je premie per jaar betalen i.pv. per maand. Hiermee krijg je vaak een korting van 1% of 2% op je zorgpremie. Op Zorgpremiekorting.nl staan meerdere bespaartips om te besparen op de zorgverzekering


Jongeren zorgverzekering

Tot en met 17 jaar ben je gratis verzekerd voor je zorgkosten, maar vanaf het moment dat je 18 jaar wordt, is iedereen in Nederland verplicht om een basiszorgverzekering af te sluiten. Ook buitenlanders die voor een bepaalde periode in Nederland wonen zijn verplicht een basisverzekering af te sluiten. Wanneer je geen zorgverzekering afsluit, moet je alle medische zorgkosten zelf betalen en is de kans groot dat je een hoge boete krijgt wanneer de instanties hier achter komen. Genoeg reden dus om eens onderzoek te doen naar een zorgverzekering die goed bij jou past. 

De basiszorgverzekeringen komen wat inhoud betreft met elkaar overeen, maar verschillen in zorgpremie door de keuzevrijheid die zorgverzekeringsmaatschappijen aanbieden. Aanvullende pakketten daarintegen kunnen sterk van elkaar afwijken per verzekeraar. Kijk dus goed welke zorg je nodig hebt. Aanvullende pakketten komen van pas wanneer je veelvoudig gebruikt maakt van zorg die niet in de basisverzekering gedekt wordt. De extra euro’s aan premie die je per maand betaalt, zijn het dan zeker waard als je bedenkt wat je zou moeten betalen zonder aanvullende verzekeringen. Veel zorgverzekeringsmaatschappijen bieden ook nog eens speciale jongerenverzekeringen aan met zorg die speciaal op jongeren gericht is. Vergoedingen die veel jongeren niet nodig hebben zijn niet in deze verzekering opgenomen. In het overzicht kun je gemakkelijk alle zorgverzekeraars vergelijken die jongerenverzekeringen of voordelige premies aanbieden aan jongeren. Zo begin je het volwassen leven goed verzekerd. 

Collectiviteitskorting student

Naast de bovengenoemde bespaartips komen studenten en jongeren bij de meeste zorgverzekeraars ook in aanmerking voor collectieve kortingen op de zorgpremie. Met de Stichting Zorg voor Koopkracht kun je je via zorgpremiekorting.nl aansluiten bij een collectief naar keuze. Kijk in het bovenstaande overzicht waar je als student of jongere collectiviteitskorting op de zorgverzekering kunt krijgen. Het grote voordeel is dat je je niet aanmeldt voor een speciaal samengesteld pakket maar profiteert van kortingen op de algemene zorgverzekeringen. Klik in het bovenstaande overzicht om de studenten zorgverzekering te vergelijken. 

 

Zorgpremiekorting.nl