Vergelijk alle collectieve zorgverzekeringen

Zorg Direct premieberekening

Ontvang maximale korting op de zorgpremie

Bij ZorgDirect kan iedereen gebruik maken van een collectieve korting. De zorgverzekeringsmaatschappij heeft met meerdere bedrijven afspraken gemaakt om korting op de zorgpremie aan te bieden. Indien je niet via je werkgever voor een collectief in aanmerking komt kun je gebruik maken van de "Online Gemak" collectiviteitskorting.

5% collectiviteitskorting ZorgDirect

De collectieve korting bedraagt 5% op de basisverzekering en 5% op de aanvullende verzekering. De premie voor de basisverzekering inclusief collectieve korting bedraagt € 121,15. Door je via zorgpremiekorting.nl aan te sluiten bij het collectief bespaar je € 45,- per jaar. De collectieve korting kun je eenvoudig online aanvragen

€ 210,- extra korting door eigen risico te verhogen

Verhoog het eigen risico om een flinke korting op de zorgpremie te ontvangen. Door het eigen risico maximaal te verhogen naar € 885,- bedraagt de maandelijkse zorgpremie € 103,65 in plaats van € 121,15. Per jaar bespaar je hiermee € 210,- op de zorgverzekering van ZorgDirect. 

Bereken hier de premie van ZorgDirect met maximale korting >

ZorgDirect Basisverzekering

Met de basisverzekering van ZorgDirect kun je zelf kiezen door welke zorgaanbieder je behandeld wilt worden. Het maakt daarbij niet uit of de zorgverlener een contract met ZorgDirect heeft afgesloten. De basisverzekering vergoedt de zorg die volgens de overheid in het basispakket inbegrepen moet zijn.

Aanvullende verzekering ZorgDirect

Met de aanvullende verzekeringen van ZorgDirect kun je voor de zorg kiezen die het beste bij je past. ZorgDirect heeft de volgende vijf aanvullende verzekeringen waar je een keuze uit kunt maken: Start, Slim, Extra, Plus en Top. De pakketten verschillen in hoogte van de premie en het aantal inbegrepen vergoedingen. Voor de aanvullende verzekering met de meeste vergoeding betaal je de hoogste premie. 

Tandartsverzekering ZorgDirect

Iedereen wordt geadviseerd twee keer per jaar een bezoek aan de tandarts te brengen. Aan deze periodieke controle en eventuele andere benodigde tandzorg zijn kosten verbonden. Je kunt je voor deze kosten verzekeren door een keuze te maken uit het aanbod van de tandartsverzekeringen van ZorgDirect. Je kunt kiezen uit de volgende drie tandartsverzekeringen: TandExtra, TandPlus en TandTop. Deze verzekeringen sluit je af als aanvulling op de basisverzekering.

Eigen risico

Naast het verplichte eigen risico van € 385,- kun je er bij ZorgDirect voor kiezen om het eigen risico vrijwillig te verhogen. Wanneer je hiervoor kiest ontvang je een kortingspercentage op de zorgpremie. Het eigen risico is een flink hoog bedrag om in een keer te betalen, daarom biedt ZorgDirect de mogelijkheid aan om het eigen risico in termijnen te betalen. Dit kan al voordat de kosten gemaakt worden, of achteraf.

Zorg Direct premieberekening

Zorgpremiekorting