Zorg Direct premieberekening

Let op! Vul het collectiviteitsnummer: 10022020 in om collectiviteitskorting te ontvangen.

Ontvang maximale korting op de ZorgDirect zorgpremie 2021

Bij ZorgDirect kun je gebruik maken van een collectieve korting van 4% op de basispremie én op de aanvullende verzekeringen. En er zijn nog andere mogelijkheden om meer korting bij ZorgDirect te krijgen. Lees hieronder hoe:  

4% collectiviteitskorting ZorgDirect

De collectieve korting bedraagt 4% op de basisverzekering en 4% op de aanvullende verzekering. De premie voor de basisverzekering na aftrek van de collectieve korting bedraagt €127,68. Door het collectiviteitsnummer 10022020 te gebruiken bespaar je €63,84 per jaar. De collectieve korting kun je eenvoudig online aanvragen

€300,- extra korting door eigen risico te verhogen

Verhoog het eigen risico om een flinke korting op de zorgpremie te ontvangen. In 2021 is het verplichte eigen risico €385,-. Door het eigen risico maximaal te verhogen naar €885,- bedraagt de maandelijkse zorgpremie €102,68 in plaats van €127,68. Per jaar bespaar je hiermee maar liefst €300,- op de zorgverzekering van ZorgDirect. 

Bereken hier de premie van ZorgDirect met maximale korting >

ZorgDirect Basisverzekering

Met de basisverzekering van ZorgDirect kun je zelf kiezen door welke zorgaanbieder je behandeld wilt worden. Het maakt daarbij niet uit of de zorgverlener een contract met ZorgDirect heeft afgesloten. De basisverzekering vergoedt de zorg die volgens de overheid in het basispakket inbegrepen moet zijn. Met een collectieve zorgverzekering krijg je een collectiviteitskorting van 3% op je ZorgDirect basisverzekering. 

Aanvullende verzekering ZorgDirect

Met de aanvullende verzekeringen van ZorgDirect kun je voor de zorg kiezen die het beste bij je past. ZorgDirect heeft de volgende vijf aanvullende verzekeringen waar je een keuze uit kunt maken: Start, Slim, Extra, Plus en Top. De pakketten verschillen in hoogte van de premie en het aantal inbegrepen vergoedingen. Voor de aanvullende verzekering met de meeste vergoeding betaal je de hoogste premie. Met een collectieve Zorgdirect zorgverzekering ontvang je 3% korting op je aanvullende verzekeringen.

Tandartsverzekering ZorgDirect

Iedereen wordt geadviseerd twee keer per jaar een bezoek aan de tandarts te brengen. Aan deze periodieke controle en eventuele andere benodigde tandzorg zijn kosten verbonden. Je kunt je voor deze kosten verzekeren door een keuze te maken uit het aanbod van de tandartsverzekeringen van ZorgDirect. Je kunt kiezen uit de volgende drie tandartsverzekeringen: TandExtra, TandPlus en TandTop. Deze verzekeringen sluit je af als aanvulling op de basisverzekering. Omdat dit een aanvullende verzekering is kun je hier ook 3% collectiviteitskorting op krijgen.

Eigen risico

Naast het verplichte eigen risico van € 385,- kun je er bij ZorgDirect voor kiezen om het eigen risico vrijwillig te verhogen. Wanneer je hiervoor kiest ontvang je een kortingspercentage op de zorgpremie. Het eigen risico is een flink hoog bedrag om in een keer te betalen, daarom biedt ZorgDirect de mogelijkheid aan om het eigen risico in termijnen te betalen. Dit kan al voordat de kosten gemaakt worden, of achteraf. Als je in 2019 al gebruikt hebt gemaakt van deze regeling wordt deze in 2020 automatisch verlengt. 

Zorg Direct premieberekening

Let op! Vul het collectiviteitsnummer: 10022020 in om collectiviteitskorting te ontvangen.

Zorgpremiekorting.nl