Veranderingen basispakket zorgverzekering 2018

In 2018 zal de basisverzekering worden aangevuld met enkele vergoedingen. Er verdwijnen geen behandelingen uit het basispakket ten opzichte van 2017.

Toegevoegde vergoedingen basisverzekering 2018

In 2018 zullen er enkele vergoedingen voor behandelingen worden toegevoegd. Dit zijn de vergoedingen in de basisverzekering die nu bekend zijn:

  • De reiskostenvergoeding wordt uitgebreid voor behandelingen van immuuntherapie.
  • Bij de behandeling voor artrose worden in 2018 12 behandelingen vergoed. Deze vergoeding geldt voor de artrose in de knieën en heupen en moet worden uitgevoerd met een fysiotherapeut of oefentherapeut.
  • In 2018 zullen minderjarigen een vergoeding krijgen voor verzorging die samenhangt met geneeskundige zorg.
  • Er worden verschillende medicijnen aan het basispakket toegevoegd voor de behandelingen van verstopte darmen, borstkanker en hepatitis C.

Veranderingen in eigen bijdrage 

In het basispakket zijn er een aantal behandelingen die eerst een eigen bijdrage vereisen voordat een vergoeding gegeven kan worden. De eigen bijdrage verandert voor de volgende zorg:

  • Voor medische brilglazen of lenzen in zeer ernstige gevallen gaat de eigen bijdrage omhoog. Afhankelijk van de gebruiksduur gaat de eigen bijdrage per glas, met een gebruiksduur van minder dan 1 jaar, omhoog van €56 naar €57,50. Glazen die langer dan 1 jaar gebruikt worden vereisen een eigen bijdrage €57,50 voor één glas, terwijl voor twee glazen een eigen bijdrage van €115 nodig is.
  • Niet medisch noodzakelijke bevallingen vereisen een verhoogde eigen bijdrage €245, €3 hoger dan voorheen. Daarnaast wordt de eigen bijdrage voor het gebruik van een verloskamer in een polikliniek bij een bevalling zonder medische indicatie een bedrag gerekend van €211.
  • Voor zittend ziektevervoer stijgt de eigen bijdrage met €1 naar €101.
  • Mocht u orthopedische of allergeenvrije schoenen nodig hebben, dan stijgt de eigen bijdrage voor verzekerden onder de 16 jaar van €67,50 naar €69 voor ieder paar schoenen. Indien ouder dan 16 wordt er een eigen bijdragen van €138 gevraagd.

De bovengenoemde veranderingen zijn de wijzigingen van het basispakket die momenteel bekend zijn. Een volledig en actueel overzicht van veranderingen in de zorgverzekering met betrekking tot de zorgpremies, eigen risico, zorgtoeslagen en dekkingen kunt u vinden bij Veranderingen Zorgverzekering 2018

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl