Maximale korting op de HEMA zorgpremie ontvangen

De maandelijkse premie van de HEMA zorgverzekering bedraagt in 2024 €141,75. Deze premie is berekend aan de hand van het wettelijk verplichte eigen risico van €385,-. Wanneer je dit eigen risico verhoogt ontvang je korting op de zorgpremie. Hieronder worden de kortingsmogelijkheden van de HEMA zorgverzekering toegelicht.

Korting door eigen risico te verhogen: €210,-

Het wettelijk eigen risico is vastgesteld op €385,-. Zorgverzekerden kunnen ervoor kiezen dit eigen risico tot €885,- te verhogen. Door te kiezen voor een maximaal eigen risico bedraagt de maandelijkse zorgpremie €124,25. Hiermee bespaar je maandelijks €17,50 op de zorgpremie van HEMA en dus jaarlijks €210-. 

10% Korting op producten bij HEMA

Wanneer je bij HEMA een zorgverzekering afsluit ontvang je 10% korting op de meeste HEMA aankopen. Voor klanten die veel bij HEMA kopen kan het voordeel hoog oplopen. 

Basisverzekering HEMA

De basisverzekering vergoedt de zorgkosten die door de overheid bepaald zijn. De zorgkosten worden aan de zorgaanbieder betaald, wanneer je behandeld wordt bij een zorgaanbieder waar HEMA afspraken heeft gemaakt. Wanneer je je laat behandelen door een zorgaanbieder buiten het netwerk van HEMA, betaal je eerst zelf de zorgkosten. Achteraf krijg je 75% van deze zorgkosten terug. 

Aanvullende verzekering HEMA

Je kunt je aanvullend verzekeren voor zorg die buiten de basisverzekering valt. Bijvoorbeeld voor de zorgkosten van fysiotherapie, orthodontie en kraamzorg.

Tandartsverzekering HEMA

HEMA biedt drie tandartsverzekeringen aan met dekkingen variërend van € 250,- tot € 750,-. De tandartsverzekering vergoedt 80% van de tandartskosten tot een maximaal bedrag.

Eigen risico

De eerste € 385,- die je maakt aan zorgkosten die binnen het basispakket vallen zijn voor eigen rekening. Het eigen risico geldt niet voor de aanvullende verzekering of de tandartsverzekering. Wanneer je geen zorg nodig hebt, betaal je ook geen eigen risico.

De HEMA zorgverzekering is een onderdeel van zorgverzekeraar Menzis

Zorgpremiekorting.nl