Hoe krijg je maximale korting op de Pro Life zorgverzekering?

Bij Pro Life zijn er vier manieren om korting op de zorgpremie te ontvangen:

  • Ontvang collectieve korting door je aan te sluiten bij een collectief;
  • Kies voor de budgetpolis om de laagste zorgpremie te betalen;
  • Verhoog het eigen risico;
  • Betaal de zorgpremie per jaar.

Collectieve korting Pro Life

Pro Life biedt via meerdere werkgevers en ledenorganisaties collectiviteitskorting aan. Hiermee ontvangen verzekerden korting op de zorgpremie. De collectieve korting bedraagt 5% op de basisverzekering en 8% op de aanvullende verzekering. Klik op bovenstaande buttom en kijk of je in aanmerling komt voor een collectieve korting. 

€ 91,12 korting door Principe Polis Budget te kiezen

De basisverzekering van Pro Life is onderverdeeld in twee basispakketten waar je een keuze uit kunt maken. De Principe Polis Budget is de budget polis variant van de zorgverzekering. Wanneer je voor deze budgetpolis kiest in plaats van de naturapolis betaal je € 91,12 per jaar minder zorgpremie. Het verschil is dat je bij de budgetpolis bij een beperkt aantal ziekenhuizen behandeld kunt worden. 

€ 240 euro extra korting door verhogen eigen risico

Wanneer je het eigen risico maximaal verhoogt ontvang je een korting op de zorgpremie van € 20,- per maand. Voor de Principe Polis Budget bedraagt de zorgpremie € 97,30 bij een eigen risico van € 885,-. Voor mensen die in het komende jaar weinig zorgkosten verwachten te maken kan het voordelig zijn om het eigen risico te verhogen.

1% extra korting bij jaarbetaling zorgpremie Pro Life

Bespaar op de zorgpremie door jaarlijks te betalen in plaats van per maand. Pro Life hanteert een kortingspercentage van 1% voor zorgverzekerden die de premie per jaar betalen. De korting bedraagt € 15,- per jaar. 

Basisverzekering Pro Life

De basisverzekering vergoedt de meest belangrijke gebruikskosten. De volgende vergoedingen zijn in het basispakket van Pro Life opgenomen: huisartsenzorg, ziekenhuiszorg, kraamzorg, psychologische hulp, tandartskosten, fysiotherapie tot 18 jaar en de meeste medicijnen.

Bij Pro Life kun je een keuze maken uit een naturapolis of een restitutiepolis. 

Aanvullende verzekering Pro Life

Wanneer je verwacht veel zorgkosten te maken kun je bij Pro Life een keuze maken uit vier aanvullende verzekeringen. Maak een keuze uit de volgende verzekeringen: Smallpolis, Mediumpolis, Largepolis en de Extra Largepolis. 

Tandartsverzekering Pro Life

Je kunt je ook verzekeren voor tandartskosten. Je kunt een keuze maken uit de volgende drie tandartsverzekeringen: Tand Small, Tand Medium en Tand Large.

Eigen risico

Om zorgverzekerden bewust te maken van de kosten voor zorg is een eigen risico van €385 ingesteld. Bij Pro Life kun je dit eigen risico met maximaal €500 verhogen. Dit (vrijwillig) eigen risico betaal je eerst zelf, voordat je een vergoeding van de zorgkosten ontvangt. Door het eigen risico vrijwillig te verhogen ontvang je een korting op de zorgpremie.

Zorgpremiekorting.nl