Zorgverzekeringsmaatschappij DSW maakt zorgpremie bekend

De Schiedamse zorgverzekeringsmaatschappij DSW is de eerste zorgverzekeraar die de premie voor 2019 definitief bekend gemaakt heeft. De zorgpremie stijgt met 4,50 euro per maand. Daarmee gaan zorgverzekerden bij DSW een maandelijkse zorgpremie van 112 euro betalen. Het kabinet deelde op Prinsjesdag een verwachte stijging van 10 euro per maand. De stijging van de zorgpremie is voor DSW verzekerden ondanks de voorspelling beperkt gebleven.

Redenen premiestijging

De premiestijging heeft de volgende redenen: 

• Gestegen kosten zorgpersoneel

• Duurder wordende geneesmiddelen

• Verhoging van het lage BTW-tarief

Eigen risico DSW

Het eigen risico dat zorgverzekerden betalen is bij verzekeringsmaatschappij DSW vastgesteld op 375 euro. DSW hanteert een lager eigen risico dan het bedrag van 385 euro dat als wettelijk eigen risico is vastgesteld. Door het eigen risico laag te houden geeft DSW aan dat de zorgkosten eerlijk verdeeld moeten worden. Ook wordt hiermee een signaal aan de politiek gegeven dat het eigen risico volgens deze verzekeringsmaatschappij te hoog is. Met het lage eigen risico komt de verzekeringsmaatschappij zieke mensen tegemoet. DSW betaald de compensatie van het eigen risico van de premies. Lees meer informatie over wat het eigen risico voor jou zorgverzekering betekent. 

Trendzetter premie aanpassingen

DSW maakt al elf jaar als eerste de zorgpremies bekend. Cijfers van de afgelopen jaren laten zien dat veel zorgverzekeraars het voorbeeld van DSW opvolgen. De percentages van de premiestijging van Zilveren Kruis, VGZ en CZ zijn al jaren vergelijkbaar met de procentuele stijging die DSW hanteert. Het is daarom niet ondenkbaar dat DSW ook dit jaar de trend zet voor de premiestijging. Dit betekent dat het zou kunnen dat het kabinet de stijging van 10 euro per maand te hoog heeft ingeschat. Volgens directeur Oomen schat het ministerie de zorgkosten altijd te hoog in. Uit recente cijfers is gebleken dat een aantal zorgkosten minder snel stijgen dan de verwachting. 

De andere verzekeraars maken medio november hun premies bekend. Houd de website van zorgpremiekorting in de gaten om de premiewijzigingen bij te houden.

Zorgverzekeraar DSW
Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl