Zorgverzekeraars stellen streng termijn voor PGB-houders

Zorgverzekeraars stellen te kort termijn

Belangenvereniging Per Saldo meldt dat de aanvraagtermijn van de zorgverzekeraars te kort is. Buiten de korte termijn die wordt gesteld door zorgverzekeraars is Per Saldo niet te spreken over de dreigende de toon in de brief.  30 oktober wordt door de meeste zorgverzekeraars als deadline voor de ontvangst van de aanvraag gezien. Half november is echter de uiterste datum dat de aanvraag moeten hebben ingeleverd, terwijl 6 weken later pas de indicatie van alle pgb-houders afloopt. Dit is vanzelfsprekend 1 januari 2016.

PGB-houders

Het pgb is een budget dat mensen krijgen om zelf zorgverleners in te huren voor de (intensieve) zorg die je nodig denkt te hebben. Hieronder vallen ook de hulpmiddelen en voorzieningen die je nodig hebt. Mensen met een ernstige geestelijke of lichamelijke beperking, chronisch zieken en ouderen vallen vaak onder pgb-houders en kunnen hun eigen zorgverleners selecteren en inhuren.

Herindicatie PGB

Voor een herindicatie van het persoongebonden budget kunnen mensen terecht bij een wijkverpleegkundige. Omdat het aantal pgb-houders relatief hoog ligt, bestaat er de kans dat niet alle houders op tijd een afspraak kunnen maken voor een herindicatie. Hierdoor is de aanvraag te laat binnen en kan er geen budget worden toegekend.

Zorgverzekeraar vergelijken

Pgb-houders ondervinden geen last bij het overstappen van zorgverzekering. De indicatie voor het pgb wordt namelijk rechtstreeks overgenomen door de nieuwe verzekeraar. De hoogte van het budget verschilt echter wel per verzekeraar. Het is daarom ook aan te raden voor pgb-houders om ieder jaar hun zorgverzekering te vergelijken. Zie ook: zorgverzekering vergelijken

Binnen het termijn van twee weken wordt het lastig om de zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken en over te stappen naar een nieuwe zorgverzekering. Dit komt omdat de premies voor 2016 nog niet bekend zijn bij alle zorgverzekeraars. Uiterlijk 19 november moeten alle zorgpremies bekend zijn. Het termijn van twee weken is dan echter verstreken.

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl