Zorgverzekeraar Zilveren Kruis maakt zorgpremie 2020 bekend


Deze week heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis haar premie bekendgemaakt voor 2020. Zilveren Kruis Achmea is een van de vier grootste zorgverzekeraars in Nederland. Daarnaast is het één van de grootste aanbieders van collectieve verzekeringen. Het was nog even afwachten voor de zorgverzekerden die collectief verzekerd zijn bij het Zilveren Kruis. Men verwachtte namelijk dat zij een van de meest gedupeerde groepen zou zijn. Vanaf 1 januari 2020 betaalt men een premie van € 125,45 voor de meest gekozen naturapolis bij Zilveren Kruis. Dat betreft een daling van €1,50 per maand ten opzichte van het voorgaande jaar. 

Zorgpremie basisverzekering Zilveren Kruis

Het Zilveren Kruis biedt verschillende polissen aan. De zorg in het basispakket is bij iedere zorgverzekeraar vrijwel hetzelfde. Het grote verschil heeft betrekking tot de keuzevrijheid in zorgaanbieders. Het Zilveren Kruis biedt zowel natura-, budget- als restitutiepolissen aan. De meest gekozen basisverzekering van het Zilveren Kruis is naturapolis Basis Zeker. Vorig jaar steeg de premie met 6,3% naar €126,95 per maand. De premies van aanvullende verzekeringen stegen toen gemiddeld met 0,7%. Dit jaar daalt de basispremie van de naturapolis met ruim 1 % naar €125,45 per maand. 
 
De regering heeft voor 2020 bepaald dat de collectiviteitskorting op de basisverzekering maximaal 5% mag zijn. De korting op de aanvullende verzekeringen wordt niet beperkt door de richtlijnen van de regering. Vanaf 1 januari 2020 zal Zilveren Kruis een collectieve korting voor sommige groepen op de basisverzekering hanteren van 5%. Daarmee komt de bovengenoemde basispremie op €119,18.

Aanvullende verzekering Zilveren Kruis

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis biedt verschillende aanvullende verzekeringen aan. Met collectieve korting kun jij besparen op jouw aanvullende zorgverzekering. Zilveren Kruis biedt voor sommige groepen collectieve korting op haar aanvullende verzekeringen aan. In 2020 zal dit maximaal 10% zijn.

Budgetpolis ZieZo van Zilveren Kruis

Heb jij geen ruime keuzevrijheid in zorgaanbieders nodig? Dan is de budgetpolis ZieZo van  Zilveren Kruis een goede optie. ZieZo is de voordelige verzekering van Zilveren Kruis. In 2020 zal de premie voor een verzekering bij ZieZo € 105,25 kosten. Meer weten? Lees hier meer over de voordelige zorgverzekering van ZieZo.

Avéro Achmea overgeheveld naar Zilveren Kruis

Zilveren Kruis is een zorglabel van zorgconcern Achmea. Dit concern zet de toon met een marktaandeel van bijna 30%. Andere zorglabels die hiertoe behoren, zijn: Zilveren Kruis ZieZo, FBTO, Avéro Achmea, Pro Life en OZF. Vanaf 1 januari verdwijnen de zorgmerken  Avéro en OZF. Klanten met een lopende polis bij Avéro en OZF ontvangen voor het zorgjaar 2020 een voorstel van Zilveren Kruis. De bijna 200.000 lopende polissen worden per 1 januari 2020 overgeheveld naar het Zilveren Kruis, tenzij de klant de verzekering opzegt en overstapt. 

Overstappen naar Zilveren Kruis?

Ben jij van plan om over te stappen naar Zilveren Kruis? Zorgpremiekorting heeft alle informatie op een rij gezet zodat jij een duidelijk overzicht hebt van het Zilveren Kruis. Ook is collectiviteitskorting vergelijken makkelijk voor jou gemaakt met onze vergelijkingstabel. Vergelijk snel en vind jouw ideale zorgverzekering voor 31 december. 
 

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl