Zorgverzekeraar De Friesland verlaagt zorgpremie 2014 met 8%

Ook zorgverzekeraar De Friesland, met een half mijoen zorgverzekerden de 5e zorgverzekeraar van Nederland, heeft de basispremie voor de zorgverzekering 2014 flink gereduceerd. De zorgpremies dalen door elkaar genomen met 8%, zo maakte De Friesland bekend.

De korting voor een extra eigen risico daalde iets. Bedroeg deze korting op de zorgpremie in 2013 nog € 25,90 bij een vrijwillig eigen risico van € 500, in 2014 daalde de korting naar € 24. Toch is de zorgpremie bij € 500 extra eigen risico met € 66,95 nu al meer dan € 5 lager dan de laagste premie die dit jaar beschikbaar was.

Aanvullende zorgverzekeringen
De premies van de aanvullende verzekeringen bij De Friesland zorgverzekeraar nemen iets toe. Opvallend daarbij is dat de stijging het forst is bij de Online Verzorgd Polis. Dit komt doordat de korting op de aanvullende premies bij een Online Verzorgd Polis licht zijn teruggeschroefd.

Na zorgverzekeraar DSW en de Achmea zorgverzekeraars is De Friesland Zorgverzekeraar de 3e partij die de premies voor volgend jaar bekend heeft gemaakt. En nu al is duidelijk dat er fors op de zorgpremies in 2014 bespaard kan worden. De overige zorgverzekeraars hebben tot 19 november 2013 de tijd om de premie 2014 voor de zorgverzekeringen bekend te maken.

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl