Zorgpremies worden laat bekend gemaakt

Zorgverzekeraars zijn huiverig

De onderlinge concurrentie zorgt ervoor dat de zorgverzekeraars huiverig zijn in het bekend maken van de zorgpremie. Ze zijn bang dat de concurrenten met een lagere zorgpremie komen op het moment dat ze deze bekend maken. Daarnaast heeft DSW de lat erg hoog gelegd door de zorgpremie in 2015 te verlagen.

Zorgverzekeraars staan onder druk

Door de decentralisatie van de zorg krijgen zorgverzekeraars er meer zorgtaken bij.  Zo wordt de langdurige zorg uit de AWBZ overgeheveld naar de zorgverzekeraars en zijn inkoop-contracten met zorgverleners nog niet afgerond.

Zorgverzekeraars laat in vergelijking met vorig jaar

In vergelijking met vorig jaar zijn de zorgverzekeraars erg laat met het bekend maken van de zorgpremie. De wachtende houding is dit jaar sterker dan voorgaande jaren. Het is wachten op de eerste grote zorgverzekeraar met het bekend maken van de premie.

Zorgpremiekorting.nl

Wanneer de premies bekend zijn gemaakt, kunt u op Zorgpremiekorting.nl eenvoudig alle premies op de zorgverzekeraar met elkaar vergelijken. Houdt deze website goed in de gaten voor het laatste nieuws omtrent zorgpremiekorting.

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl