Zorgpremie wordt niet betaald

 

Verwachting 2015

De verwachting is dat in 2015 dit aantal alleen maar toe gaat nemen. Door de stijging op de zorgpremie en het eigen risico verzaken een hoop Nederlanders om de zorgpremie te betalen. Volgens de Minister is dit een zeer kwalijke zaak, omdat de solidariteit van het zorgverzekeringsstelsel hiermee wordt aangetast.

Groep met een betalingsachterstand

De hoeveelheid verzekerden met een betalingsachterstand is, in vergelijking tot de groep die helemaal niet betalen, nog groter. In maart dit jaar stond de teller van de groep met een betalingsachterstand op 650.000. De groep zonder zorgverzekeraar, en dus ook geen zorgpremie betalen, is gestegen naar 30.000 Nederlanders. Deze laatste groep kan hiervoor een fikse boete ontvangen.

Overstappen zorgverzekeraar

Op het moment dat een wanbetaler een betalingsachterstand heeft bij de zorgverzekeraar, is het niet mogelijk om te wisselen. De zorgpremie zal eerst betaald moeten worden, voordat er van zorgverzekeraar overgestapt kan worden.

Heeft u geen betalingsachterstand en wilt u eind dit jaar van zorgverzekeraar overstappen. Vergelijk de verschillende zorgverzekeraars op Zorgpremiekorting.nl

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl