Zorgpremie VGZ omhoog in 2015, korting VZG mogelijk

Zorgverzekeraar VGZ verhoogt de zorgpremie in 2015. Hiermee is VGZ de eerste grote zorgverzekeraar met het bekend maken van de zorgpremie voor het nieuwe jaar. Vorige week maakte IMC en IZA, beide onderdeel van VGZ, al bekend de premie op de zorgverzekering in 2015 te verhogen met 16% en 9%.

 

Zorgpremie VGZ omhoog met 6% tot 14%

VGZ heeft drie verschillende basisverzekeringen, namelijk de restitutiepolis (Eigen Keuze), de naturaverzekering (Ruime Keuze) en de selectieve polis (Goede Keuze). De restitutiepolis stijgt volgend jaar met 14%, waardoor er in 2015 € 113,95 wordt betaald per maand. De naturaverzekering stijgt met 12% naar € 107,95. Tot slot stijgt de selectieve polis in 2015 naar € 97,95, ofwel een premieverhoging van 6%.

Zorgverzekerden die een aanvullende verzekering afsluiten, zullen in 2015 1% meer gaan betalen in vergelijking met 2014.

 

Oorzaak verhoging zorgpremie

De hoogte van de nieuwe zorgpremie komt onder andere doordat de zorgverzekeraars de wijkverpleging in de portefeuille erbij krijgt in 2015. Het is dus aannemelijk dat de rest van de zorgverzekeraars zullen volgen met het verhogen van de nieuwe premies. VGZ geeft aan de verhoging op de zorgpremie zo beperkt mogelijk te hebben gehouden door de goede zorginkoop.

Collectieve korting VGZ 2015

Ondanks de forse stijgingen op de zorgpremie, kunt u op Zorgpremiekorting.nl collectieve korting krijgen op de zorgverzekering. Wij bieden diverse VGZ-collectieven aan met verschillende kortingen. Daarnaast kunt u collectieve korting krijgen, wanneer u al verzekerd bent bij de VGZ zorgverzekeraar. Vraag eenvoudig en kosteloos korting aan op collectieve korting VGZ.

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl