Zorgpremie DSW 2013 gaat niet omhoog

De eerste zorgverzekeraar die zijn premie voor volgend jaar bekendmaakt, verhoogt de basispremie niet. Verzekeraar DSW houdt de maandelijkse basispremie gelijk aan die van dit jaar: 102,50 euro.

Het is voor het eerst sinds 2009 dat de basispremie bij een zorgverzekeraar niet omhoog gaat. De premies voor de aanvullende verzekeringen gaan bij DSW wel licht omhoog.

Verplicht
DSW is elk jaar de snelste met het bekendmaken van de nieuwe zorgpremie. Die premie is meestal een goede indicatie van hoeveel de premie bij andere verzekeraars gaat veranderen.
Eerder verwachtte minister Schippers nog dat de zorgpremie 20 euro per jaar hoger zou worden. De brancheorganisatie van zorgverzekeraars, Zorgverzekeraars Nederland, verwachtte zelfs een stijging van 100 euro per jaar.

Inkopen
Voorzitter André Rouvoet van de zorgverzekeraars noemde de 20 euro stijging van minister Schippers vorige week een "slag in de lucht." Volgens DSW is er echter geen stijging van de premie nodig, omdat verzekeraars op een goedkopere manier medicijnen inkopen.

Voor alle verzekerden gaat het verplicht eigen risico per 1 januari wel omhoog: van 220 euro naar 350 euro.

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl