Zorgpremie CZ ook omhoog in 2015

Ook zorgverzekeraar CZ verhoogt de zorgpremie voor de basisverzekering. CZ is hiermee de tweede grote zorgverzekeraar met het bekend maken van de premie op de zorg. Dinsdag maakte VGZ al bekend de zorgpremie met 6% tot 14% te laten stijgen in 2015.

Zorgpremie omhoog met 4,8%

Net als VGZ, heeft ook CZ drie basisverzekeringen waar de verzekerden uit kan kiezen. Alle drie de basisverzekeringen stijgen met ongeveer 4,8%. De duurste basisverzekering (Zorgkeuzepolis) zal in 2015 € 106,- gaan bedragen, ofwel een stijging van € 4,80 per maand in vergelijking met 2014.

De standaard naturapolis stijgt van € 95,90 naar € 100,50 en de Zorgbewustpolis, de goedkoopste basisverzekering met de minste zorgkeuze, zal stijgen van € 92,55 naar € 97,- in het nieuwe jaar.  

De verhoging op de premies gelden bij een eigen risico van € 375,-. Wanneer u ervoor kiest om het eigen risico te verhogen, krijgt u korting op uw zorgpremie.

Collectieve korting op CZ

Ook zorgverzekeraar Ohra en Delta Lloyd verhogen de zorgpremie

Ohra, die onderdeel uitmaakt van CZ, zal in 2015 ook de premie op de zorg verhogen. De basisverzekering of de restitutie polis van Ohra zal € 100,74 gaan bedragen bij een eigen risico van € 375,-. Dit is een stijging van 4,2% ten opzichte van dit jaar.

Collectieve korting Ohra

Verschil met zorgverzekeraar VGZ

De maandelijkse premieverschillen voor de basisverzekering is behoorlijk te noemen. De duurste basisverzekering van CZ wordt € 106,- per maand, terwijl een vergelijkbare verzekering bij VGZ € €113,95 gaat bedragen. De basisverzekeringen met de minste zorgkeuze verschillen niet heel sterk van CZ en VGZ.

Echter stijgt de aanvullende verzekering van VGZ minder hard dan die van zorgverzekeraar CZ. De aanvullende verzekering van CZ stijgt volgend jaar 4,5%, terwijl de eenzelfde verzekering van VGZ maar 1% stijgt.

Collectieve korting op VGZ

Zorgverzekeraar DSW aan de leiding

Op dit moment gaat zorgverzekeraar DSW aan de leiding met de goedkoopste basisverzekering van 2015. De maandelijkse zorgpremie zal bij DSW €95,- bedragen. Hiermee is DSW de enige zorgverzekeraar die de zorgpremie, vergeleken met 2014, niet heeft verhoogd.

Collectieve zorgpremiekorting 2015

Op Zorgpremiekorting.nl kunt u eenvoudig collectieve korting krijgen op uw zorgverzekering. Deze collectieve korting zijn eenvoudig en kosteloos aan te vragen en iedereen kan er gebruik van maken.

Daarnaast vindt u op Zorgpremiekorting.nl een overzicht met alle zorgpremiekortingen van 2015. Houdt deze pagina goed in de gaten, omdat wij deze pagina elke keer updaten na het bekendmaken van de zorgpremies van de verschillende zorgverzekeraars.

Overzicht zorgpremies 2015

Zorgpremiekorting.nl op Facebook

Heeft u liever het laatste zorgpremie nieuws op uw tijdlijn. Vind onze facebookpagina leuk en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.    

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl