VGZ zorgpremie 2018 gaat omhoog met €3,25. Maar tot 10% collectieve korting mogelijk

Net als de andere zorgverzekeraars heeft VGZ de bedragen van de premies bekend gemaakt. Ook bij zorgverzekeraar VGZ gaat de zorgpremie voor 2018 omhoog. De grootste verandering komt uit de mededeling dat de budgetpolis Goede Keuze vanaf 2018 vervalt. VGZ trekt zich hiermee terug uit de prijsvechters voor zorgverzekeringen. Klanten van VGZ die eerder een Goede Keuze polis hadden, moeten zich nu aansluiten bij de naturapolis Ruime Keuze. Indien ze bij VGZ blijven, zullen ze 11 euro per maand meer betalen. 
Voor de naturapolis van VGZ moest je vorig jaar nog € 112,95 betalen. In 2018 betaal je voor dezelfde polis € 116,20. Dit komt neer op een stijging van ongeveer 2,88%. De restitutiepolis van VGZ gaat omhoog van € 118,95 naar € 122,20. In de bovengenoemde premies is nog geen rekening gehouden met collectiviteitskorting. Vergeleken met andere zorgverzekeraars valt de stijging van de premie van VGZ mee. 

Zorgpremie VGZ met collectieve korting

Als zorgverzekeraar biedt VGZ twee basispolissen aan. Hoewel van beide zorgpolissen de premies stijgen, is er een manier om de stijging te compenseren. Bij allebei de basisverzekeringen is het namelijk mogelijk om te besparen op de zorgpremie door gebruik te maken van collectieve korting. Met collectiviteitskorting bedraagt de premie van de naturapolis van VGZ, Ruime Keuze, € 104,58. De restitutiepolis van VGZ komt met collectieve korting neer op € 89,58 in 2018. Het verschil tussen de twee polissen is dat er bij de budgetpolis van VGZ een minder groot aanbod van zorgverleners beschikbaar is. Wanneer je de kosten van een behandeling 100% vergoed wilt hebben, zal je naar een zorgverlener moeten gaan die gecontracteerd staat bij VGZ. De restitutiepolis van VGZ is wat duurder, maar bij deze polis heb je dan wel volledig vrije keuze van zorgverleners. 

Korting voor iedereen mogelijk op de VGZ-polis

Iedereen kan simpel collectieve korting aanvragen op de VGZ-verzekering. De collectieve korting wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking van VGZ en Stichting Zorg voor Koopkracht met als doel om voor iedereen een betaalbare zorgverzekering mogelijk te maken. De collectiviteitskorting bedraagt 10% op naturapolis en restitutiepolis van VGZ. Collectieve korting voor VGZ aanvragen kan gemakkelijk gedaan worden voor zowel een reeds lopende VGZ verzekering als op een aanvraag van een nieuwe VGZ zorgverzekering. Op de aanvullende zorgverzekeringen van VGZ kun je collectieve korting tot 10% krijgen.

Zorgpremie VGZ 2018 omhoog
Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl