Verzekeraar OHRA maakt zorgpremie 2021 bekend

Verzekeraar OHRA maakt zorgpremie 2021 bekend

OHRA heeft zojuist haar zorgpremie bekendgemaakt voor 2021. Vorig jaar verhoogde de zorgverzekeraar haar premie met naar €121,35. In 2021 is de zorgpremie vastgesteld op €126,75per maand. Dit staat gelijk aan een stijging/daling van 4,4% ten opzichte van 2020. 

In 2020 werd de premieverhoging toegeschreven aan de stijging van de zorgkosten en loonsverhogingen voor het personeel. Wederom werd dit jaar voorspeld dat de zorgkosten omhoog zouden gaan. Het kabinet zal met name meer investeren in zorg voor de jeugd en ouderen in verpleeghuizen. Een premiestijging kon niet uitgesloten blijven.


Zorgpremie basisverzekering OHRA

De collectieve korting op de basisverzekering mag maximaal 5% zijn. OHRA hanteert vanaf 1 januari 2021 4% aan. In 2021 zal de basisverzekering inclusief collectieve korting €126,75zijn. Bij verhoging van het eigen risico naar €885 zal de zorgpremie inclusief collectiviteitskorting €110,08 kosten. 


Aanvullende verzekering OHRA

OHRA heeft verschillende aanvullende pakketten waarop jij collectieve korting kunt ontvangen. Deze collectiviteitskorting wordt bepaald door de zorgverzekeraar en hoeft niet te voldoen aan de richtlijnen van de regering. De collectieve korting op de aanvullende verzekeringen zal in 2021 5% zijn. Vraag nu snel en eenvoudig de collectieve zorgverzekering OHRA aan via onze website.  


Overstappen naar OHRA? 

OHRA valt onder zorgconcern CZ-groep. Zorglabel CZ is op haar beurt weer risicodrager voor de Nationale Nederlanden en OHRA. CZ-groep brengt vanaf 1 januari 2021 CZ-direct terug voor CZ-direct klanten. Echter, kunnen zij er ook voor kiezen om verzekerd te blijven bij Just. Toch niet tevreden? Zorgpremiekorting helpt jou graag met het regelen van collectieve korting op jouw volgende zorgverzekering. Collectiviteitskorting vergelijken doe je nu makkelijk en snel met onze vergelijkingstabel. Vergelijk en stap over vóór 31 december.  

 

 

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl