Studenten irriteren zich aan jaarlijkse veranderingen in zorgpremies

Zorgverzekeringen zijn een noodzakelijk kwaad: dit is een stelling waar meer mensen achter zullen staan dan dat er tegenstanders zijn en ook in het geval van zorgverzekeringen en studenten gaat deze vlieger helemaal op. De verzekeringen zijn handig wanneer je medische hulp nodig hebt of regelmatig een ziekenhuis bezoekt, tegen een maandelijkse premie ben je over het algemeen immers al verzekerd. De grote vraag is echter of de zorgverzekering die je nu hebt wel goed bij jou past. Nog meer vervelend is het wanneer je eindelijk de goede zorgverzekering voor studenten gevonden hebt, maar waarbij de dekking en premie veranderd wordt in het nieuwe jaar.

 

Vooral studenten ergeren zich

Vooral onder studenten is de irritatie groot. De jaarlijkse veranderingen bij de zorgverzekeringen zorgen er namelijk voor dat er elk jaar opnieuw vergeleken moet worden om er zeker van te kunnen zijn dat de verzekering nog steeds alles dekt wat gedekt zou moeten worden. Je wilt er immers niet pas na het betalen van een rekening achter komen dat de zorgverzekering net de dekkingen in het nieuwe jaar veranderd heeft, waardoor je ineens zelf voor het volledige bedrag komt te staan.

Natuurlijk bieden deze jaarlijkse veranderingen kansen voor mensen die willen overstappen, vaak zijn consumenten goedkoper uit of kunnen er betere voorwaarden worden behaald. Vaak is het echter zo dat de pakketten en de dekkingen veranderen, en dat er sowieso weer eerst informatie ingewonnen moet worden. Vaak gebeurt dit nou juist in de meest vervelende periode voor de studenten; het einde van het kalenderjaar. Precies wanneer er examens en tentamens zijn, wanneer er naar het ouderlijk huis zal worden gereisd voor de feestdagen, en alle borrels plaats vinden. Gelukkig kan er wel gewoon online vergeleken worden. Op die manier kan het misschien net allemaal even iets makkelijker en zullen ook de studenten met een krappe portemonnee er achter komen dat de jaarlijkse veranderingen niet alleen vervelend zijn, maar ook financieel gezien goede kansen kunnen bieden. 

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl