Stijging zorgpremies in 2021

Het kabinet heeft berekend dat zorgverzekeraars in 2021 minstens €1.473,- aan zorgpremie moeten vragen om alle kosten te kunnen dekken. Vergeleken met 2020 is dit een stijging van €59,- per jaar. Deze stijging is ook in de maandelijkse zorgpremie goed zichtbaar, dit bedrag zal met €5,- per maand toenemen. De groei van de zorgpremie is gebaseerd op de berekening van de verwachte stijging door het kabinet. Uiteindelijk wordt er zelf bepaald door de zorgverzekeraars in hoeverre de zorgpremie en aanvullende verzekering zullen veranderen. In november zullen de exacte bedragen bekend worden gemaakt.

De stijging in zorgpremie wordt veroorzaakt door de verhoging van het loon voor het zorgpersoneel. Voor personeel werkzaam in de zorg geldt een inkomensstijging van 3,28% in 2020. In 2021 zal deze stijging 3,24% zijn. Door de arbeidsvoorwaarden voor zorgpersoneel aantrekkelijker te maken hoopt het kabinet meer personeel aan te trekken tot de zorg sector. Dit zal er wel toe lijden dat de zorgpremies van zorgverzekeraars zullen stijgen.

Invloed corona op zorgpremies

Tijdens de coronacrisis hebben ziekenhuizen veel kosten moeten maken. Zorgverzekeraars hebben hieronder geleden. Niet alle zorgverzekeraars staan er financieel goed voor. Zorgverzekeraars die er slecht voor staan zullen de zorgpremies logischerwijs meer moeten laten stijgen dan zorgverzekeraars die er wel goed voor staan. Omdat er dus onderscheid zit tussen hoe hard zorgverzekeraars getroffen zijn door corona is het handig om de zorgpremies met elkaar te vergelijken.

Op deze website kun je in een oogopslag alle collectieve zorgverzekeringen vergelijken. Zo kun je zien van welke kortingen je kunt profiteren zodat je veel kosten kunt besparen op je zorgpremie. Iedereen kan hier gebruik van maken. Medio november 2020 worden de zorgpremies en kortingspercentages voor 2021 bekend gemaakt. Alle kortingen vind je direct op onze website. Wil je direct een update ontvangen?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl