Shoppen voor zorgverzekering loont

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft het gemiddelde bedrag berekend dat mensen kunnen besparen op de zorgverzekering.

Mensen zijn zich er over het algemeen niet van bewust dat de basisverzekering bij elke zorgverzekeraar hetzelfde is. Dit basispakket is door de overheid samengesteld, waardoor elke Nederlander recht heeft op dezelfde voorzieningen. De prijzen die verzekeringsmaatschappijen rekenen voor hun basisverzekering kunnen echter sterk van elkaar verschillen.

Een jonge alleenstaande kan ongeveer 103 euro besparen op de zorgverzekering. Een gezin kan zelfs meer dan 200 euro besparen. Ook zijn mensen vaak onvoldoende geïnformeerd over eventuele korting op hun zorgverzekering. Zo kunnen studenten korting krijgen op basis van hun inschrijving bij DUO en kunnen mensen geld besparen door lid te zijn van een collectiviteit, bijvoorbeeld via zorgpremiekorting.nl.

“Zeker tijdens een economische crisis is het goed om te weten dat er geld te besparen valt door te shoppen”, zegt NMa-bestuurslid Henk Don. Het shoppen kan ook een gunstig effect op de bedrijven hebben. Zij worden zo meer onder druk gezet om de prijzen laag te houden en te innoveren.

Eind november moeten alle zorgverzekeraars hun nieuwe polissen en premies hebben gepresenteerd. Eerder hebben zorgverzekeraars aangegeven dat de zorgpremie wederom zal worden verhoogd. Slim shoppen naar een nieuwe zorgverzekeraar kan dus zeer de moeite waard zijn.

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl