Psychische zorg voor kinderen vanaf 2015 uit basisverzekering

Per 1 januari 2015 gaat de psychische zorg voor kinderen uit de basisverzekering verdwijnen. Dat is het gevolg van de invoer van de nieuwe Jeugdwet door het Kabinet Rutte II, die afgelopen dinsdag door de Eerste Kamer is aangenomen. Vanaf volgend jaar zijn de Nederlandse gemeenten verantwoordelijk zijn voor alle jeugdhulp.

Jeugdstelsel moet eenvoudiger en efficiënter

Met de nieuwe Jeugdwet moet het jeugdstelsel gemakkelijker en efficiënter worden. De Nederlandse gemeenten worden in 2015 verantwoordelijk voor het leveren van alle jeugdhulp. De zorg en ondersteuning van kinderen en gezinnen die het nodig hebben, moet daarmee worden verbeterd. Er komt meer maatwerk en meer nadruk op onder meer preventie, eigen kracht en het voorkomen van over- en onderbehandeling.

Nieuwe Jeugdwet krijgt kritiek

Voor het Landelijk Platform GGz en bijna 200.000 ouders van kinderen met een psychische aandoening, was het een zwarte dag. Niet eerder heeft de invoering van een nieuwe wet tot zoveel protest geleid. Bijna 100.000 mensen tekenden een petitie tegen deze wet. Dit waren vooral ouders van kinderen met psychische aandoeningen, psychiaters en hoogleraren.

Zorgverzekering 2015

Wat er precies allemaal verandert aan de zorgverzekering in 2015, is nog niet bekend. Wel gaan waarschijnlijk de zorgpremies en het eigen risico omhoog. Besparen kan door zorgpremiekorting aan te vragen op je zorgverzekering.

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl