Premie zorgverzekeringen stijgt volgend jaar wel'

De zorgpremie zal bij de meeste zorgverzekeraars volgend jaar wel degelijk stijgen. Omdat zorgverzekeraar DSW onlangs liet weten dat de maandelijkse premie volgend jaar niet wordt verhoogd, werd ervan uitgegaan dat de andere verzekeraars de premies ook niet zouden verhogen.
Er zijn drastische maatregelen nodig om de zorgkosten terug te dringen. Met een Deltaplan moet een nieuw kabinet - ongeacht de kleur - de zorg efficiënt maken volgens Elsevier.

AWBZ
Oorzaak voor de stijging van de premie is onder meer dat de zorg uit de AWBZ wordt overgeheveld naar de basisverzekering. De stijging van de premie zou volgend jaar uitkomen tussen de 2 en de 5 procent. Jaarlijks kost dat de burger 20 tot 50 euro extra.

Eind september maakte zorgverzekeraar DSW uit Schiedam bekend volgend jaar de premie voor de basisverzekering niet te verhogen. De maandelijkse premie blijft daar 102,50 euro.

DSW is de laatste jaren steeds de eerste verzekeraar die met de nieuwe premie komt. Meestal is dat een indicatie van wat andere verzekeraars doen met hun premie voor 2013. Volgens Elsevier volgen de anderen DSW dit jaar dus niet.

Goed nieuws
Volgens Elsevier is er ook goed nieuws te melden over de kosten van de zorg. De stijging van de kosten van ziekenhuiszorg is dit jaar beperkt na vele jaren van veel grotere stijgingen.
Ook wordt minder geld uitgegeven aan medicijnen dan voorgaande jaren.

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl