Overstappen zorgverzekeraar

Je vraagt je waarschijnlijk elk jaar af of overstappen op een andere zorgverzekeraar handig is in jouw geval. Je zorgbehoeften kunnen jaarlijks variëren. Het strekt dus tot de aanbeveling om te bepalen welke specifieke behoeften jij hebt en welke zorgverzekeraar de kosten zoveel mogelijk dekt.

Tot wel €100,- kun je besparen op de basispolis als jij de juiste zorgverzekering kiest. Vergelijken loont dus wel degelijk. Als je in het nieuwe jaar wil veranderen van zorgverzekeraar, denk dan aan de volgende zaken:

Hoger eigen risico 

Voor een lagere zorgpremie kun je je eigen risico verhogen. De zorgpremiekorting kan wel honderden euro’s per jaar zijn. Een goed alternatief als je gebruikmaakt van gespecialiseerde zorg en als je het je kunt permitteren een groot bedrag eenmalig te voldoen. Het maximum op een eigen risico is €885,-. Bekijk je eigen risico goed wanneer je zorgverzekeringen en dekkingen vergelijkt. De reden hiervoor is simpel: bij sommige zorgverzekeraars ben je voordeliger uit met een hoog eigen risico, terwijl bij andere verzekeraars het tegendeel waar is.

Aanvullend

Zoek goed uit of je voordeliger uit bent als je een aanvullend pakket afsluit of als je specifieke zorgbehoeften zelf wil bekostigen. Als je een aanvullende verzekering afsluit, moet je een aantal zaken in ogenschouw nemen:
1. Wat de maximumvergoedingen van verzekeraars zijn;
2. Welke dekkingen er nog meer zijn, afgezien van de benodigde dekkingen;
3. Wordt er een medische selectie of wachttijd gehanteerd? 

Korting op jaarbetaling

Bij enkele zorgverzekeraars krijg je een korting van 1, 2 of 3 procent op de totale premie als je deze in één keer voldoet. Op deze manier reduceer je je zorgkosten. 

Overstappen tot 31 december

Je kunt overstappen tot 31 december 2017 om 23.59 uur. Je kunt snel en met gemak overstappen op een andere zorgverzekeraar. Je afgesloten zorgverzekering is van kracht per 1 januari 2018.

Je hebt nog 2 dagen om een zorgverzekering af te sluiten. Vergelijk hier de zorgverzekeringen en stap over nu het nog kan!  

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl