Online regelen van zorg steeds populairder

Online medisch dossier

Zorgerverzekeraars Nederland (ZN) meldt dat ongeveer een derde van de Nederlanders graag hun eigen medisch dossier online in zouden willen zien. Nederlandse zorgverleners spannen zich momenteel in voor het elektronisch uitwisselen van zorggerelateerde informatie. Ook het online afspraken maken met de huisarts zou op korte termijn mogelijk moeten zijn.

Bepaalde informatie over je gezondheid wordt nu elektronisch bijgehouden. Een vijfde van de Nederlanders houdt zijn lichamelijke activiteit bij via een app of stappenteller.

Zorgverleners delen niet gezamenlijk dezelfde mening over de elektronische inzage in medische dossiers. Twee van de vijf zorgverleners is voorstander, terwijl bijna de helft tegenstander is van een online medisch dossier voor iedere patiënt.

Online informatie zorgverzekeraar

Het online opzoeken van informatie over zorg in zijn algemeenheid wint tevens aan populariteit. Polishouders willen alle mogelijkheden omtrent hun zorgverzekering online inzien. Daarnaast wil men zorgpremie en zorgverzekering vergelijken zodat er een polis tot stand komt die persoonsgebonden is. Door de stijgende zorgpremie wordt het voor veel polishouders interessant om in de eerste plaats hun huidige zorgverzekering te vergelijken met het aanbod van andere verzekeraars. Daarnaast wordt het ook aantrekkelijker om de mogelijkheden omtrent collectieve korting in kaart te brengen. De Nederlandse Zorgautoriteit kondigde afgelopen maand een onderzoek aan naar de doelstellingen van collectieve verzekeringen. Deze zogenoemde collectiviteitskorting is echter nog steeds relevant voor zorgverzekeraars. Lees hier meer over:  Collectiviteitskorting nog steeds relevant voor zorgverzekeraars

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl