Onduidelijkheid over stijging zorgpremie 2013

Er is onduidelijkheid ontstaan over de hoogte van de zorgpremie in 2013. Deze zou met gemiddeld 100 euro omhoog gaan, maar volgens ingewijden in Den Haag gaat het om een stijging van 'slechts' 20 euro.

 

Dat zeggen bronnen dinsdag tegen persbureau Novum. Hoe het grote verschil in stijging is ontstaan, kan hij niet verklaren. 'Dat ligt erg ingewikkeld, maar vanmiddag zal het uit de cijfers blijken.'

Kosten
De Telegraaf meldt vandaag dat de zorgpremie 2013 stijgt omdat de zogeheten rekenpremie omhoog gaat. Dat is het bedrag dat zorgverzekeraars minimaal nodig hebben om de kosten van het basispakket te kunnen dekken.

De rekenpremie zou stijgen omdat de revalidatie van ouderen met bijvoorbeeld een gebroken heup vanuit het basispakket wordt vergoed en niet langer via de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten. Ook zijn de opleidingskosten voor verpleegkundigen volgend jaar voor rekening van de zorgverzekeraars.

In het artikel hield de krant de mogelijkheid open dat de stijging lager uitvalt, bijvoorbeeld als zorgverzekeraars hun reserves aanspreken.

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl