Nog drie zorgverzekeraars verlagen zorgpremie voor 2013

Zorgverzekeraars VGZ, Salland en Energiek hebben hun premies voor de basisverzekering in 2013 bekend gemaakt. Net als Menzis en Univé verlagen deze verzekeraars de zorgpremie ten opzichte van 2012.

De maandelijkse premie voor de basisverzekering daalt bij VGZ met 30 cent naar 107,95 euro. Volgens de zorgverzekeraar kan de premie iets omlaag omdat de zorg beter georganiseerd wordt en dus iets minder kost. VGZ maakte eerder bekend dat het komend jaar een no-claim korting op aanvullende verzekeringen invoert. Via Zorgpremiekorting.nl kan iedereen gratis daar bovenop nog een flinke collectiviteitskorting krijgen van 10%.

Net als in 2012 ligt de premie van VGZ gelijk met die van Univé, die gisteren ook een verlaging van 30 cent per maand presenteerde. Wel kunnen nieuwe klanten bij Univé maandelijks 10 procent korting krijgen.

Salland en Energiek.

De kleine verzekeraars Salland en Energiek (beiden onderdeel van Eno) verlagen allebei hun zorgpremie van 107 euro naar 105 euro per maand. Naast deze drie verzekeraars verlaagden eerder ook Univé en Menzis hun premie een beetje. Zilveren Kruis Achmea en DSW hielden hun premie gelijk en Stad Holland verhoogde zijn premie licht. Verwacht werd dat verzekeraars de premies flink omhoog zouden gooien.

Half november kan het vergelijken beginnen

Voor 19 november moeten alle verzekeraars hun nieuwe premie bekend maken. Het is vooral nog wachten op CZ en de daaronder vallende merken Ohra en Delta Lloyd.

Vooralsnog lijkt Univé de goedkoopste basisverzekering te hebben voor mensen die overstappen. Zij betalen slechts 97,15 euro. Om de premie van uw basisverzekering zo laag mogelijk te houden kunt u overigens ook uw eigen risico verhogen.

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl