Menzis maakt zorgpremie 2020 bekend: lichte stijging, wél maximale korting

Menzis heeft vandaag bekend gemaakt dat bij hen de zorgpremie voor komend jaar stijgt met één euro per maand. Menzis is één van de grootste zorgconcerns met zo’n 2,3 miljoen verzekerden in Nederland. Een groot deel van deze verzekerden is collectief verzekerd bij de verzekeraar. Per 1 januari 2020 zal de maximale korting op de Menzis basisverzekering van 10% naar 5% dalen. Veel zorgverzekerden die aangesloten zijn bij verzekeraar Menzis gaan in 2020 iets meer premie betalen. De nominale zorgpremie stijgt zoals gezegd dus met één euro per maand. Dit betreft een relatief kleine stijging in vergelijking met de tot toe bekend geworden zorgpremies voor 2020.

Zorgpremie basisverzekering Menzis

Het collectief van de Stichting Zorg voor Koopkracht bij Menzis behoudt de maximale korting, namelijk 5% op de basisverzekering. De korting op de aanvullende verzekeringen is 9%. De vooraf voorspelde forse premiestijging voor collectief verzekerden die zijn aangesloten bij Menzis lijkt dus mee te vallen. 
De premie voor een basisverzekering (Menzis Basis) bedraagt na €123,- per maand en ná aftrek van de 5% collectieve korting nog €116,85. De maandelijkse premie voor een restitutiepolis (Menzis Basis Vrij) bedraagt in 2020 €133,-. Inclusief collectieve korting voor 2020 zal deze premie uitkomen op €126,35. Betaal je per jaar dan krijg je 2% extra korting. Verhoog je je eigen risico met de maximale €500,- dan krijg je €240,- korting op jaarbasis. Ook is het bij Menzis mogelijk om het verplicht eigen risico te spreiden over 10 termijnen. 

Aanvullende verzekering Menzis

Menzis verhoogt de premies van aanvullende verzekeringen niet of amper (afhankelijk van het pakket). Zorgverzekeraars zijn vrij in het bepalen van de kortingen die zij besluiten te bieden op de aanvullende verzekeringen. Per 1 januari 2020 kun je, evenals afgelopen jaar, een collectieve korting van 9% ontvangen op een aanvullende verzekering bij Menzis. 

 
Budgetpolis Menzis

Verwacht jij weinig zorgkosten of heb jij geen behoefte aan een ruimte keuzevrijheid aan ziekenhuizen? Dan neem jij misschien al genoegen met een ‘budget-zorgverzekering’. Ook Menzis biedt een budgetpolis aan en deze zal in 2020 € 111,-per maand kosten. Het is niet mogelijk om collectieve korting aan te vragen op een budgetpolis. 


Collectieve korting bij Menzis aanvragen?

Collectieve korting bij Menzis aanvragen? Kijk op zorgpremiekorting/menzis-collectief hoe je je kan aansluiten bij het Menzis collectief. Eenvoudig als je al bij Menzis verzekerd bent of om een nieuwe Menzis zorgverzekering aan te vragen

Menzis premie 2020
Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl