Meer dan 100.000 Nederlanders betalen hun Zorgpremie niet

Meer dan 120.000 zorgverzekerden betalen al jaren niet of nauwelijks hun zorgpremie aan hun zorgverzekeraar. Dat meldt RTL op basis van cijfers van het College voor Zorgverzekeringen (CVZ). Inmiddels staat er bijna 500.000.000 euro aan premieschuld open bij wanbetalers en elke maand loopt dat bedrag met zo’n twintig miljoen euro verder op.

Op dit moment staat er voor 773 miljoen euro open aan langlopende schulden. Volgens experts komt daar nog ongeveer 180 miljoen euro bij aan onbetaalde premies aan zorgverzekeraars inclusief de incassokosten en onbetaald eigen risico. Het totale openstaande bedrag loopt daarmee op tot 953 miljoen euro.

VVD Minister van Volksgezondheid Edith Schippers zegt in een reactie dat het “onacceptabel” is dat mensen hun zorgpremie niet betalen:

“De bestaande wanbetalersregeling, waarbij bijvoorbeeld de zorgtoeslag en een deel van het inkomen automatisch worden ingehouden, wordt regelmatig geëvalueerd en waar nodig verbeterd.”

Wanbetalers belanden in deze regeling als zij zes maanden hun premie niet afdragen. Vanaf dat punt betaalt het CVZ de premie aan de zorgverzekeraar. Het College voor Zorgverzekeringen legt de wanbetaler vervolgens een premie plus dertig procent boete op.Bovenkant formulier

 

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl